爸爸專區

跳至

首頁
45678...18

尾頁

大宅

我都只係報咗渣馬。而今年我就比較勤力,2013渣馬後每星期都最少跑30~40km。

Prairie    發表於 13-12-16 08:45

伯爵府

回覆:daojun 的帖子

我報左石崗10K, 今個星期日就比賽但仍未收到確認信!打去問電話又冇人聽!

洋房

岩岩準備報1月個20k 水塘跑!

男爵府

回覆 cheapbombom 的帖子

我都係,都唔知係咪攪唔成。。。

男爵府

connybb 發表於 13-12-16 21:51
岩岩準備報1月個20k 水塘跑!
polar果個?

伯爵府

Prairie 發表於 13-12-16 22:28
polar果個?

請問 polar 20k 呢個條路線同中國海岸半馬條路線是否接近甚至一樣?

為咗迫自己黎緊勤力啲練習, 頭先即刻上網報咗 polar 20k!

男爵府

遙遙爸爸 發表於 13-12-16 22:50
請問 polar 20k 呢個條路線同中國海岸半馬條路線是否接近甚至一樣?

為咗迫自己黎緊勤力啲練習, 頭先即刻 ...
好似係,我冇跑過中國沿岸馬拉松,Polar就舊年跑過,由北潭涌一路跑去東壩落埋壩底,沿路返北潭涌。
By the way,有冇唸住食gel?

伯爵府

Prairie 發表於 13-12-17 00:14
好似係,我冇跑過中國沿岸馬拉松,Polar就舊年跑過,由北潭涌一路跑去東壩落埋壩底,沿路返北潭涌。
By the ...
平時練習我唔食, 半馬比賽就會賽前同約一半路程食一包, 唔知係咪心理作用, 耐力係會好咗.

男爵府

遙遙爸爸 發表於 13-12-17 07:27
平時練習我唔食, 半馬比賽就會賽前同約一半路程食一包, 唔知係咪心理作用, 耐力係會好咗.
...
我都係練長課廿K以上食,試過三兩隻牌子等冇乜感覺,舊年試過有隻叫Accel gel,感覺明顯有力,可以試試。

伯爵府

引用:回覆+cheapbombom+的帖子我都係,都唔知係

原帖由 Prairie 於 13-12-16 發表
回覆 cheapbombom 的帖子

我都係,都唔知係咪攪唔成。。。
今天終於收到石崗確認信了!

第一次天氣涼涼地跑!之前3次跑都在25度以上、而且濕度極高!

今次試下不同體驗!

男爵府

cheapbombom 發表於 13-12-17 23:28
今天終於收到石崗確認信了!

第一次天氣涼涼地跑!之前3次跑都在25度以上、而且濕度極高!
我都有了!星期日應該會好凍!不過好過熱。

伯爵府

回覆:Prairie 的帖子

Prairie高手,

大家一起加油!

我平時要返工,又要照顧家庭,也要煮飯因已沒用工人,處理好家中大小事務,可以坐得低都接近10pm.

我跑步的時間通常晚上10點幾左右出發。我住新界所以跑青山公路,最近一個星期我估夜晚12-13度左右,沿途海風吹來好正!我未有時間去買冬天跑步裝速,仍短tee+短褲跑住先咋!跑熱左好舒服!練一轉5K半小時,其實30 mins係屋企時間過左5知用左係邊!

我見沿路好多跑友穿緊身長跑褲,考慮緊買一條,不過怕熱!我渣馬也打算短褲上陣!

我新手體能又唔好,唯有默默練習!其實我好享受跑步的樂趣,希望更多媽咪加入行列!

男爵府

cheapbombom 發表於 13-12-18 08:13
Prairie高手,

大家一起加油!
我連10K都要接近50min.,叫高手受之有愧!
你成十點先去跑真係難得,不過一個女子咁夜跑青公小心點,另太夜跑有機會影響睡眠質素,可嘗試早點起身跑。

緊身跑裝近年好興,如買要看清楚,真正緊身的才有延遲疲倦及加強回復速度嘅效用,有D唔緊嘅,就冇作用。

跑步係會上癮,尤其當發現越號越長,越跑越快時,不過有時亦會遇上悶嘅時間,所以有時要參加下比賽同埋攪下花臣。

伯爵府

其實星期一至五太忙,實在無辦法才咁夜跑!好彩我跑完可以訓得好冧!

不過多謝提點!好在沿途都唔少跑友,而且燈火通明,挺安全的。住我隔離的二夫婦,應該有50歳了,晚晚一齊跑,有時撞到打個招呼幾親切的!

我老公只係肯間5中陪我跑下,佢對跑一般。

男爵府

昨天完成石崗30K賽事,已經係第二年跑,仍然敵唔過那條大斜路,只能以跑嘅動作行完那段,跑完得返半條人命,返到屋企重要預備夜晚果餐做冬,簡直想死!

伯爵府

Prairie師兄,

你好勁啊!30K從不奢望!

我剛看了大會公布的成績,今次比上次石門10K快了2分幾鐘,啱啱1小時跑完,自己都好意外!

我短tee上陣,好彩跑了10分鐘已經熱!但啱啱落車個下凍瓜!

跑前見到教練家豪大家一齊影下相好開心!佢星期五已同我預告新手跑會有些微斜路!有左心理準備又好d!

你下一個跑賽幾時?我身痕一月又想跑南旋杯。

男爵府

cheapbombom 發表於 13-12-23 16:34
Prairie師兄,

你好勁啊!30K從不奢望!
恭喜PB!

我原先都短T,但一除衫,就即刻換返件長T^_^

下次比賽係 5/1美記半馬 同 12/1 Polar 20K,最後跑埋初三山頂發財跑就到渣馬喇!

不過渣馬並非我呢季嘅完結編,我約好咗朋友,4月去韓國跑濟洲的櫻花馬拉松,好期待。

伯爵府

引用:Quote:cheapbombom+發表於+13-12-23+16:34+

原帖由 Prairie 於 13-12-23 發表
恭喜PB!

我原先都短T,但一除衫,就即刻換返件長T^_^
祝你旗開得勝!

你一塲接一塲比賽好羨慕!加油!

我也希望跑多至少一至二次10K比賽才跑渣馬!因我目標跑58 mins. 仲有7weeks!

伯爵府

回覆:cheapbombom 的帖子

有冇人跑過清水灣俱樂部10K?

鎖定了1月份三場10K, 仍心大心細5知報那一個好。

男爵府

cheapbombom 發表於 13-12-25 00:12
有冇人跑過清水灣俱樂部10K?

鎖定了1月份三場10K, 仍心大心細5知報那一個好。
小心,大上大落,挑戰一下無妨,想PB就唔好唸。

首頁
45678...18

尾頁

跳至