網購天地

跳至

首頁
12345...18

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

maymaggie 發表於 13-7-23 18:21
有, 用得過好多次啦, 順豐上海浙江落 體積係計 除 6000, 深圳係除 12000.

這個計體積就唔清楚,

因我通常買衫和配件, 好少買大件貨品.....

就算集運都係用dimbuy, 所以今次有國際轉運, 運費仲平咗.....

男爵府

回覆:katie0921 的帖子

研究一下先

別墅

回覆 katie0921 的帖子

請問知唔知大埔 上水 粉嶺住宅洗唔洗附加?我聽JM講有人要收,所以我次次都自取

原來係跟SF自己個準則,我以為一定跟返國際轉運個網

大宅

畀面勳章

唉,我今早先買咗野去集運度,而家先睇到呢個post,咁下次要試吓至得!

侯爵府

arsenal_no1 發表於 13-7-23 18:29

請問知唔知大埔 上水 粉嶺住宅洗唔洗附加?我聽JM講有人要收,所以我次次都自取

順豐.....香港偏遠區域

如是這個範圍, 就要收附加費....亦可以聯絡順豐客戶, 問清楚收貨地址, 就放心啦

大埔太平工業中心位於汀角路
大埔工業(大喜街,大富街,大貴街)
粉嶺安樂邨(業暢街,業豐街,業和街,安居街,安樂門街,安全街,安福街)
上水上水廣場位於龍琛路
劍橋廣場位於新運路
嘉里貨倉位於新寶街
上水貿易廣場位於嘉富坊
旭日國際中心位於嘉富坊9號深港中心位於彩園路
深港中心位於彩園路

別墅

katie0921 發表於 13-7-23 18:36
順豐.....香港偏遠區域

如是這個範圍, 就要收附加費....亦可以聯絡順豐客戶, 問清楚收貨地址, 就放心啦:f ...
大埔同粉嶺即係99%要附加費

侯爵府

arsenal_no1 發表於 13-7-23 18:44
大埔同粉嶺即係99%要附加費

點解99%咁多呀?

我比你的係要比附加費, 你住邊呀?

別墅

唔係呀
http://www.sf-express.com/hk/tc/download/Remote_area_TC.pdf
只有你SHOW既地區係免附加費

侯爵府

arsenal_no1 發表於 13-7-23 19:01

唔係呀

你有冇睇錯呀, 係我show出來的地方, 才要比附加費.....唔係免附加費

http://www.sf-express.com/hk/tc/download/Remote_area_TC.pdf

複式洋房

回覆:新界區福音:順豐國際轉運分享,附簡單教學

順豐我覺得最離譜係前"兩次", 一次淘消毒燈同一次吸塵機,都係大家介紹既鋪,加30 蚊順豐直送香港, 不過兩次都自動去咗嗰區既門市,之後sms 短訊叫我去門市取,第一次燈都叫輕,第二次個吸塵機真係有啲重同大舊,比30 蚊仲要自己托, 真係有冇攪錯,明明係寫屋企地址,如果地址唔到既咪叫加錢才接貨囉,咁大間公司邊有可能咁樣,我計過如果順手集運一齊寄都係40蚊到屋企,嗰次真係覺得比順豐當傻仔,唔想送就掉去門市叫客人3日内自取

複式洋房

回覆:kannet 的帖子

所以大家小心啲順豐, 一陣集運成十幾kg嘢先叫你去自取, 真係死得

別墅

大埔區本身已經係偏遠地區,右手面係以下地方除外(不定義為偏遠地區)即係免附加費
大埔區除左兩個工業區同一座工業大廈外,都要俾30蚊

九龍區似乎全免

男爵府

引用:我今次淘左7間鋪,第一次用順豐國際轉運集運

原帖由 arsenal_no1 於 13-07-23 發表

我今次淘左7間鋪,第一次用順豐國際轉運集運,去粉嶺門市 ...
咁我想問係用自己個地址落單定係直頭用順豐門市個地址落單?

男爵府

請問係咪先入咗我香港既收貨地址,之後選國際集運,跟住再選順豐。咁賣家就會同我將貨送到順豐既大陸倉度?如果本身間店係全國包郵,咁我就唔使俾大陸程運費,只係俾順豐那程集運費就得?唔好意思,其實我連集運都未試過,所以d問題比較多。謝謝!

別墅

回覆:cvpigpig 的帖子

兩者都得
我從來都填自己地址
亦有好多人填門市
最緊要填自己地址

別墅

回覆:omax 的帖子

冇錯 只要賣家包郵 咁國內寄去順豐國內倉就免費

你只要俾順豐送香港運費就得

別墅

可以咁過份咩!會唔會係冇人在家

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

katie0921 發表於 13-7-23 19:12
你有冇睇錯呀, 係我show出來的地方, 才要比附加費.....唔係免附加費

http://www.sf-express.com/hk/tc/d ...
我諗係你睇錯,你所打出黎嘅地方,先係不例為“不偏遠地方”,我一向係上水嘉富坊拎貨都係咁嘅原因序號區域區域名稱以下地區除外(不定義為偏遠地區)
1新界馬鞍山,西貢,深井,天水圍,調景嶺,將軍澳---
清水灣香港科技大學
沙田火炭工業區(坳背灣街,山尾街,禾香街,禾穗街,禾盛街,禾寮坑路,桂地街,穗禾路1號,黃竹洋街1-24號)
小瀝源石門工業區(安耀街,安心街,安平街,安麗街,安睦街)
源順圍工業區(源順圍,源安街,小瀝源路1-16號)
大圍工業區(成全路,成運路,成興街)
新城市中央廣場位於沙田鄉事會路138號
科學園
香港中文大學
大埔太平工業中心位於汀角路
大埔工業(大喜街,大富街,大貴街)
粉嶺安樂邨(業暢街,業豐街,業和街,安居街,安樂門街,安全街,安福街)
上水上水廣場位於龍琛路
劍橋廣場位於新運路
嘉里貨倉位於新寶街
上水貿易廣場位於嘉富坊
旭日國際中心位於嘉富坊9號深港中心位於彩園路
深港中心位於彩園路
元朗東頭工業邨(宏富街,宏樂街,宏利街,福宏街,福喜街,福欣街,福恒街)
橫洲工業區(康業街,德業街,良業街,喜業街,強業街,擴業街,科業街,宏業東街,宏業南街,宏業西街,泰利街12號及18號,橫洲路16號)
屯門屯門工業邨(石排頭路,建發街,建基街,青楊街,河田街,建旺里,建旺街,建發里,建榮街,建豐街,建泰街,建安街,建群街,新平街,新力街,新安街,洪祥路,興旺街,天後路,位於業旺路的南豐工業城及聯昌中心

複式洋房

回覆:arsenal_no1 的帖子

一定唔係囉 一個電話都冇打來,我上網頁睇話偏遠地區要加送貨日,過一日就收到sms , 我嗰處如果打發現冇人在家,其他集運會提意放在樓下管理處的,因為佢都唔想冇啦啦送多次,最重要係兩次都冇電話到,你打來話要加錢先送/比我揀門市取都好哎,最大問題明明寫地址係屋企,可以唔到都得,如果幫朋友買寄比佢就大鑊

別墅

你要打去投訴 cs真係好好

首頁
12345...18

尾頁

跳至