家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有無人買 窩輪 架, 傾

mildredwong 寫道:
kammyman, wah你仔仔已經11歲啦, 好幸福wor....我個女重有排湊. :-| :-|

各有各好啦!

大宅

hoihoiching 寫道:
kammyman:
你仔仔係咪今年小六呀?
我囡囡都係喎!就嚟考呈分試,好緊張喎!
:-|

係呀!好緊張呀!
最慘係我地做媽咪既,幾百樣野要跟,
淨係份portfolio都攪到我頭都大埋! :-|

禁止訪問

大宅

Coco926,

你好叻呀,隻隻輪你都有得賺!
我自己就衰騰雞,D輪一跌就想走,如果我唔走,其實隻隻都有機會賺番!不如你過兩招俾我,等我唔駛輸多嬴少! :wink:

男爵府

kammyman 寫道:
Coco926,

我自己就衰騰雞,D輪一跌就想走,如果我唔走,其實隻隻都有機會賺番!不如你過兩招俾我,等我唔駛輸多嬴少! :wink:
我有你們咁叻就好, :-( :-(

大宅

RUBYYAN 寫道:
[quote]
Coco926,

我有你們咁叻就好, :-( :-( [/quote]

下.....我唔叻架喎,仲好C喳添呀.....叻嗰個係Coco呀! :wink:

男爵府

KAMMYMAN:你住邊區? ?-(

大宅

TAIPO

男爵府

TAIPO
明白

大宅

RUBYYAN 寫道:
[quote]
TAIPO
明白 [/quote]

我以為你想約我去唱K添!

男爵府

[quote]
RUBYYAN 寫道:
[quote]
TAIPO
明白 [/quote]

我以為你想約我去唱K添! [/quote]我都想.我要湊埋個女去,

男爵府

好悶,大家有無股票好買?

大宅

係啦!好悶!迪迪仔唔知係咪見到我地成班師奶唔出來!

我係要番工既mom,放工仲要帶2件(1個p.4 / 1個k3)你地2個有小六既小朋友,遲d升中學要好好向你地攞料至得!

男爵府

BB2WONG 寫道:

我係要番工既mom,放工仲要帶2件(1個p.4 / 1個k3)你地2個有小六既小朋友,遲d升中學要好好向你地攞料至得!
哇,咁你咪好辛苦, ?-(

侯爵府

jansen 寫道:
大家有無d中行call介紹下

係唔係下一個升浪到中行呀

侯爵府

BB2WONG

我都想路過答句咀,但日頭係公司又忙、打中文又慢,見到你地傾計,覺得自己好似啞吧

侯爵府

Coco926

你D戰績咁勁,幾時可以孖你走番轉呀?

侯爵府

BB2WONG 寫道:

怪唔得你咁SLlM啦,痩身好方法

洋房

BB2WONG 寫道:
ricsuba ,想問下你意見:你而家會入貨搭下順風車還是會沽貨拿住錢等大跌市?

我自己覺得呢幾個星期如果敢膽買輪,什麼都會賺錢而且回報匯好高,呢D就叫做機會,呢D就叫做機會。機會唔會時時有,但係自己係月頭沽晒D輪(賺了一點點), 一味想等個市跌,點知升到你唔信?我唔知自己係無本事(愚笨)還是唔好運?(可能兩樣都係)

BB2Wong,
我而家會少量入貨搭下順風車, 但是買價( 耐) 輪 (唔懂打正寫), 因為比較安全. 好像3888 我在0.014買, 0.039沽 (9月近尾 ), 10/11 - $0.02 無買番 , 反而買9748 - 0.29 , 今日 0.36沽. 賺少6萬, 我仲無本事 la. 6萬 = 我3個月人工, 好想喊.

如果覺得呢幾個星期如果敢膽買輪,什麼都會賺錢而且回報會好高 - 我肯定是妳的心( 麼 ). 其實妳的心態我都有. 而且仲不斷, 不時, 不停咁出現. 但是這是一種十分危險的心態. 每個人都想贏錢, 但往往令我們不能冷靜, 令我們一無所有, 我便在97輸了畢生積蓄.

雖然我認為13號仔唔升, 大市唔跌. 但是點知d大戶點玩 ?? 大市不能長升, 一定有調整, 仲有假調整, 引散戶買貨. 其實大戶/基金12月的成績單唔一定要持有升了值的股票, 派哂d 貨, 推(林)個市,持有大量現金, 佢地一樣有花紅.

玩股票/warranty, 我真的唔多叻, 唔該各方高人(如迪迪)多多指教

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至