想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我又回來這版了!

造說上年5月做IVF放胎失敗, 8月做完息肉手術再放兩個8-cell的雪胎失敗,我成個人崩潰了, 一心諗住唔想再搞,唔想再花錢買失望,但仲有4個次一級的胚胎,醫生都對這4個沒信心....究竟我應該放棄佢地,定比埋錢放埋佢, 但我怕再失望我情緒唔Ready

大宅

回覆:仲有4個雪胎,放唔放? 要唔要好?

仲有四個,即係仲有機會,俾自己試多次,你之前咁辛苦打針,抽卵,唔好\'side\'咗佢。緣份黎就黎加啦,放鬆d,你調理一下身體,再放啦,加油!祝早孕

公爵府

回覆:angelababy0808 的帖子

放,就有机会。唔放,就乜机会都冇。失敗乃成功之母。加油。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

子爵府

好媽媽勳章

唔好用級數去評d 蛋, 醫生雪得既...都應該係好既蛋。如果仲有四粒咁多....即係仲有機會。有姑娘曾經同我講.....有人放c grade 既蛋都一樣可以成功。所以唔好放棄。

2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

大宅

引用:我又回來這版了!造說上年5月做IVF放胎失敗,

原帖由 angelababy0808 於 13-02-19 發表
我又回來這版了!

造說上年5月做IVF放胎失敗, 8月做完息肉手術再放兩個8-cell的雪胎失敗,我成個人崩潰了, ...
我放過5次胎,最後剩三粒,分別7cell,4cell,3cell,打算放棄,但諗住是但放埋佢..自己仔女冇理由唔要佢架,第六次放胎就唔好放棄呀!心理上ready就go啦! PS.我係不明原因ivf..

大宅

回覆 angelababy0808 的帖子

我都係ivf鮮胎fail咗,剛剛割完息肉等放雪b。放啦,好多人都係最後個次先中,放鬆d,唔好諗咁多,加油!

大宅

不要放棄生BB呀,大家一齊加油!!!

男爵府

我第一次FAIL,都有問醫生剩番個D QUALITY 差D仲值唔值得放.
佢話雪得既就有機會,無人知邊個得邊個唔得,
一切聽天,佢話好多時見到好靚個D又唔得,
明明好差點知又真係得左,只要佢黏到子宮就OK,
GRADING 已經唔重要.

D人買六合彩夠成日唔中,
咪又係成日走去買
有時諗唔中無壓力反而有意外收獲

侯爵府

回覆:仲有4個雪胎,放唔放

唔爭在放埋啦,咩grade都係人類用有限嘅智慧諗啲定義出來啫,生命咁奧妙,呢啲嘢又好講天時地利人和,你咪用一個即管放埋嘅心態去做囉,當了咗件事囉。慳番果啲錢又唔見得食到過世,唔淨在啦,好過自己成世都有個問號,如果當日放咗會唔會得呢?

大宅

支持你,放0拉~
你花0左0甘多心機同時間,機會真係話泥就泥0架,唔好灰心住.
撐你~加油~

bksbb  agree  發表於 13-2-20 22:49

男爵府

回覆:仲有4個雪胎,放唔放

放左得唔得都盡左力,免得後悔,小b黎更,加油

洋房

你們好! 我都仲有6 粒, 我第一次唔成功. 現在都半年, 都唔敢去試. 怕再失敗

複式洋房

引用:我又回來這版了!造說上年5月做IVF放胎失敗,

原帖由 angelababy0808 於 13-02-19 發表
我又回來這版了!

造說上年5月做IVF放胎失敗, 8月做完息肉手術再放兩個8-cell的雪胎失敗,我成個人崩潰了, ...
我都有同樣問題,放過2次胎都失敗,好似連著床都無,難過到不得了,大年初一派彩仲喊到崩潰,咩人都唔想見無出去拜年。
我都係度唸係咪本身quality 問題,不如重新做過,我仲有6個雪胎。
不過其他JM 講得咁,唔放就一定無機會,不如唔好哂!放油!

洋房

你地通常一次放幾多粒???

大宅

回覆:PianoLo 的帖子

我早你一日,m come .我仲有兩粒grade2,4,但解凍後相信都未必keep得到冇變,我老公叫我試完再算啦。所以加油呀,戰友

15/3返qm照usg,問c6可否請假陪我去,佢話好,好希望當天一同睇到閃閃嘅時刻

複式洋房

引用:我早你一日,m+come+.我仲有兩粒grade2,4,

原帖由 creami0823 於 13-02-20 發表
我早你一日,m come .我仲有兩粒grade2,4,但解凍後相信都未必keep得到冇變,我老公叫我試完再算啦。所以加 ...
Creami 戰友,你係咪下個cycle就再放?我仲十五十六唸咁抖多陣定速戰速決好。

大宅

回覆:PianoLo 的帖子

Christy戰友,我會四月先放,睇一排中醫先,如果唔得就係天意,要再作打算去深圳定係qm排私家証。希望大家都成功,戰友。

15/3返qm照usg,問c6可否請假陪我去,佢話好,好希望當天一同睇到閃閃嘅時刻

大宅

回覆 馬龍 的帖子

我上兩次都係每次放兩粒, 我黎緊好想解凍4粒,之後再睇下邊粒好D放埋佢就算

但係我DR應該唔想咁做,佢都傾向2粒2粒放....不過我真係好驚要面對果種失望, 情緒上未Ready

男爵府

回覆:angelababy0808 的帖子

請問係米一次放兩粒好d,安全d呢?
我將會抽卵吖,個種痛ok ma?
大家IVF 既所有jm,一齊努力,吾好放棄,比多d正能量自己!

大宅

回覆 mimiqq1010 的帖子

一次放兩粒係安全一點,因為怕3粒全中要減胎好危險

妳係咪全身麻醉抽蛋? 我當日抽左23粒, 過程麻醉左唔知覺,但一醒左痛到我死,即刻幫我塞止痛藥

果種痛有D似十級M痛咁, 始終抽得多係會痛一點,因為每抽一粒係用針穿刺陰道同卵巢...

妳放心吧, 到那個時間妳只會擔心抽到幾多粒, 果隻痛係可以忍受的..加油, 祝妳一次成功

首頁

尾頁

跳至