嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BB兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

8月媽媽小聚
~~~~~~~
8月17日
(1)tp
(2)女人
(3)LONGBMA
(4)Shan
(5) kyy
(6) sweet2004
(7) sy810
(8) JingLongMa
(9) lmm

重溫大家的留言, 可click以下!
(1)
bb四個月左右的媽媽入來傾下計
(2)
bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已六個月啦)......
(3)
bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已八個月啦)......
(4)
bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已 一歲有多了)......
(5)
BB現已1歲媽媽入來傾下計 [old title - from shirleylee : 5個月左右的媽媽入來傾下計]
(6)
BB現已21多個月大的媽媽入來傾下 [part 5 - from shirleylee : 5個月......]
(7)BB兩歲的媽媽入來傾下[part 7] old title (5個月....from shirleylee)
(8)BB兩歲的媽媽入來傾下[part 8] old title (5個月....from shirleylee)

------------------------------------------
BIRTHDAY FOR ALL BEAUTIFUL MAMA & BB

Jan 02 --Carmen,joan
Feb 24 -- Milka
Mar 19 -- Kylie
Mar 20 --Shan
Mar 26 -- 瑤瑤 (Yiubb)
Apr 05 -- Shirleylee
Apr 06 -- 卓楠 (Shan)
Apr 09--Yanyan(Sweet2004)
Apr 12---朗希(Longbma)
Apr 12---以晴(Lmm)
Apr 13 -- Cyrus b (小心女人)
Apr 16 ---凱蕎 (Amybb)
Apr 20----Charlotte (Bigtabo)
Apr 20----穎鋒 (Nkcal)
Apr 21 -- Obi (tp)
Apr 23 ---Michelle (Milka)
Apr 24 -- Hin Hin (Kyy)
Apr 26 -- 彥林 (Lala1125)
Apr 26 -- Hong Hong (Carmen),
Apr 26 --Hei Hei (Christine)
Apr 26 – Bo Bo (Shirleylee)
Apr 29 --Tp
May 3 -- Wai Yip (Katiebbmama)
Jun 9 -- Katiebbmama
Aug 24--LongBMa
Sept 12--Christine
Oct 24--Yiubb
Oct 26--Kyy
Oct 28--Sweet2004
Dec 07--小心女人
Dec 21 -- Lmm
---------------------------------
好去處:
(1) Ocean Park 兒童皇國
(2) 山頂
(3) 市政大廈既遊戲室 http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_fac_playroom.php
(4) 愉景灣沙灘
(5) 中央圖書館既玩具圖書館 (預約電話: 2921 0386 )
(6) 黃金海岸+沙灘
(7) 嘉道理農場 http://www.kfbg.org.hk/
(8) 大埔海岸公園 (可踏單車+放紙鷂) http://www.lcsd.gov.hk/parks/tpwp/b5/index.php
(9) 清水灣大拗門 (燒烤/野餐+放紙鷂)
(10) 粉嶺香薰園 (燒烤+釣魚+餵羊+兒童游樂場+香薰園+自制香薰蠟燭+stepping pond) http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp
(11) 西貢海傍長廊睇狗狗
(12) 將軍澳寶康公園(好多野玩)
(13) 香港動植物公園 http://www.lcsd.gov.hk/parks/hkzbg/b5/map.php
(14) 求其一個公園吹下番

男爵府

Re: BB兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

我要霸頭位做第一個入黎報到
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

子爵府

Re: BB兩歲的媽媽入來傾下[part 9] old title (5個月....from shirleylee)

好去處
(1) Ocean Park 兒童皇國
(2) 山頂
(3) 市政大廈既遊戲室 http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_fac_playroom.php
(4) 愉景灣沙灘
(5) 中央圖書館既玩具圖書館 (預約電話: 2921 0386 )
(6) 黃金海岸+沙灘
(7) 嘉道理農場 http://www.kfbg.org.hk/
(8) 大埔海岸公園 (可踏單車+放紙鷂) http://www.lcsd.gov.hk/parks/tpwp/b5/index.php
(9) 清水灣大拗門 (燒烤/野餐+放紙鷂)
(10) 粉嶺香薰園 (燒烤+釣魚+餵羊+兒童游樂場+香薰園+自制香薰蠟燭+stepping pond) http://www.lavendergarden.com.hk/TraditionalChinese/Introduction.asp
(11) 西貢海傍長廊睇狗狗
(12) 將軍澳寶康公園(好多野玩)
(13) 香港動植物公園 http://www.lcsd.gov.hk/parks/hkzbg/b5/map.php
(14) 求其一個公園吹下番

男爵府

All:

我又黎......

男爵府

tp,
我仲未book Gold Coast Hotel呀, 依幾日錦既天氣, 我都唔知下星期點 都唔知博唔博好.........
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

別墅

All,

我又黎報到

大宅

女人,

當睇完dvd時,yy有一陣子鍾意"賴醒"爬上地櫃自己關電視 佢like向高空探索

大宅

tp,

好去處list好長wor
但yy最近有搭巴士/小巴/私家車恐懼感.....好煩

男爵府

你講開高空發展, 我就想起我4年前去澳洲玩Sky Dive, 響10000呎高空跳落黎果次, 真係.......一時衝動架咋, 而家有仔有家庭, 你叫我再玩我都唔制呀

別墅

女人,

你真係好勇, 我連係泰國玩鋼落傘都唔咁呀, 真佩服

別墅

我想問點解我upload完張相唔係好清, 你們點upload, 可以咁清楚

男爵府

小心女人:

你就好啦, 有得玩Sky Dive, 上次去紐西蘭天氣晤好,
臨時cancel, 攪到好失望。今時有仔, 我晤會再玩啦。

錦你地有無玩苯豬跳?????
(我老公有玩)

男爵府

christine,
無錯, 而家有兒有女, 多左好多顧慮, 所有危險野而家都唔會玩lu......
無呀, 無玩笨豬跳呀, 依個真係好驚姐, 真係跳樓錦喎! 上次玩sky dive拍低左video, 睇返都好笑, 因為我玩完後面青口唇白
chrisitne 寫道:
小心女人:

你就好啦, 有得玩Sky Dive, 上次去紐西蘭天氣晤好,
臨時cancel, 攪到好失望。今時有仔, 我晤會再玩啦。

錦你地有無玩苯豬跳?????
(我老公有玩)

子爵府

Sy810,
如果一個圖由好大, 一次過改為好細的pixel, 就會出現”狗牙”或不清.又或者係當你save 時沒有把pixel的密度改高d, 就會有以上情形, 不過改高d都要留意image size有否過大, 因為一般網頁都有upload 圖片的file 大小.
你可以盡量把原有圖片, 一步步reduce size, 另外盡量用chop的形式去把圖減小.Jpeg係壓縮制式, 如果你改得太多, 壓縮太多, 失真
SY810 寫道:
我想問點解我upload完張相唔係好清, 你們點upload, 可以咁清楚

大宅

ALL,

我黎哪!!

tp,

Wa...你個好去處list,10個有9.9個康康未去過,有D係邊連我自己都吾知!!
我叫康康,又名426,4月26日出世,而家有34磅+啦

大宅

女人,Christine,

好有共鳴!!

小心女人 寫道:
christine,
無錯, 而家有兒有女, 多左好多顧慮, 所有危險野而家都唔會玩lu

子爵府

同大家分享下. 上個月同朋友及以前男朋友食飯, 發覺大家無論內外都好似變了, 臨走時, 佢同我講, 如果比佢時光倒流, 佢一定mark 死我(聽了有d唔好意思), 我同佢講,你都傻傻地, 現在咪幾好, 做朋友冇壓力, 番去聽下首歌”第一時間”! 佢係我過去最靚仔的男朋友, 加上個人好善良. 不過佢媽媽好trouble, 冇再拍落去. 有d可惜! 我都仲有小小feel! (比老公知死緊)

大宅

小心女人,

我吾會book啦,因爲天文台話呢幾日都會下雨直至下個星期中,唔博囖!

小心女人 寫道:
tp,
我仲未book Gold Coast Hotel呀, 依幾日錦既天氣, 我都唔知下星期點 都唔知博唔博好.........

男爵府

tp,
哎呀........仲有小小feel? 你仲思春?
等我 醒下你先
tpmak 寫道:
同大家分享下. 上個月同朋友及以前男朋友食飯, 發覺大家無論內外都好似變了, 臨走時, 佢同我講, 如果比佢時光倒流, 佢一定mark 死我(聽了有d唔好意思), 我同佢講,你都傻傻地, 現在咪幾好, 做朋友冇壓力, 番去聽下首歌”第一時間”! 佢係我過去最靚仔的男朋友, 加上個人好善良. 不過佢媽媽好trouble, 冇再拍落去. 有d可惜! 我都仲有小小feel! (比老公知死緊)

男爵府

All:

尋日收到Shirley Lee 電話, 炒左個工人。
佢話自己同寳寳出街攪學校, 工人淨低細仔一個係屋企,
開大冷氣, 居然落街執衫。返屋企見到亞仔大喊,
耿係火都黎啦, 覺得印印無責任心。

首頁

尾頁

跳至