想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

本來今個月用natural cycle 放胎,但 頭先照完陰照, 竟然見到有2粒蛋蛋已經大到18mm, 內膜都有1.2CM, 但排卵條都仲係冇色, 醫生照果時仲話"妳今個月會排兩粒呀, 我問佢會咁既咩? 唔係每個月得一粒既咩?" DR 就話TWINS咪係咁黎架囉"

醫生問我想唔想打破卵針FIX死個排卵時間, 如果唔係就等自己身體先排...咁我就決定打左佢,醫生仲話可以打完後24小時做功課..,唔好浪費左呢兩粒大蛋, 如果全部中晒我就可以有4個BBs 啦(其實比我中一個我都已經好滿足了)

今次我要平常心面對, 仲有少少預左唔得果隻...可能因為我D雪胎係Grade 2-,我想快D放埋晒佢地再做第二次IVF希望胚胎既質素會好D啦.

男爵府

angelababy0808 發表於 12-11-3 18:04
本來今個月用natural cycle 放胎,但 頭先照完陰照, 竟然見到有2粒蛋蛋已經大到18mm, 內膜都有1.2CM, 但排卵 ...
add oil ^^

大宅

回覆:我準備ivf放胎啦!! 大家可唔可以陪我渡過呢20日??

Add oil!!祝福您!

子爵府

加油 ~
祝 Bingo ~

大宅

畀面勳章

引用:本來今個月用natural+cycle+放胎,但+頭先照

原帖由 angelababy0808 於 12-11-03 發表
本來今個月用natural cycle 放胎,但 頭先照完陰照, 竟然見到有2粒蛋蛋已經大到18mm, 內膜都有1.2CM, 但排卵 ...
Relax and add oil

男爵府

MommyPanel勳章

引用:本來今個月用natural+cycle+放胎,但+頭先照

原帖由 angelababy0808 於 12-11-03 發表
add oil

大宅

回覆:我準備ivf放胎啦!! 大家可唔可以陪我渡過呢20日??

你要加油啊!兩個蛋蛋好兆頭!祝你今次成功順利懷B!我都係今個月中放雪胎,大家一切努力!

mapp2009  '我都係今個月中放雪胎" <<< me 2!! all the best to u!!  發表於 12-11-5 11:24

大宅

回覆:angelababy0808 的帖子

加油!順順利利!

別墅

好大機會呀!放鬆d!

大宅

回覆 Miuku 的帖子

多謝妳呀Miuku, 我覺得妳真係好叻叻, 妳既堅持好快會有回報架啦

我就好冇用, 頭先打破卵針都手震

我今次信心不大, 始終我D胚胎碎片比較多, 睇怕我IVF呢條路都好漫長

複式洋房

Wish u bingo

大宅

回覆 mrs.million 的帖子

我會努力放鬆自己, 當冇事發生一樣

今日等見Dr時, 左手邊有一對couple開心到笑唔停, 右邊對couple 個女的喊晒,好慘咁

我相信這就是我見過最強烈的對比

大宅

多謝晒妳地呀!! 我好想有機會做媽媽呀

別墅

回覆 angelababy0808 的帖子

我都有試過等檢查時見到呢d場面, 我自己都試過做後者, 所以我同自己講, 如果有一天我有機會做前者, 唔會太興奮, 因為有人睇到會加倍傷心。 大家一起加油!

大宅

我係四女之母, 希望你給你幸運與健康!加油!

mapp2009    發表於 12-11-5 11:25

大宅

回覆:mrs.million 的帖子

多謝妳呀!

大宅

我剛剛都打左打破卵針啦, 過幾日 FET, 今次一次要成功, 一定要, 一定要, 努力, 大家一齊加油 !!!

大宅

回覆 choi.michelle 的帖子

一齊努力,加油喔!

大宅

引用:回覆+angelababy0808+的帖子 我都有試過等

原帖由 mrs.million 於 12-11-03 發表

我都有試過等檢查時見到呢d場面, 我自己都試過做後者, 所以我同自己講, 如果 ...
非常同意

大宅

加油呀! Keep relax!

首頁

尾頁

跳至