爸爸專區

跳至

首頁
34567...66

尾頁

大宅

CAT0112 發表於 12-9-9 00:45
仲諗住呢兩日襯C6一齊可以操吓車,星期一自己揸出去,點知今日想出車時,架車竟然冇晒電,搵管理處幫手都搭 ...

你對上一次係幾時揸過架車?

複式洋房

加油

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好鬼激氣, 噚日出車, C6坐喺隔離, 入到停車場, 哩個停車場我冇自己泊過, 都算窄, 我泊T位, C6坐喺隔離, 我已經睇住晒左右鏡, 佢係都話我左面唔夠位會撞柱, 但我角度我睇到係左右都夠位, 不過"忟"啲囉, 我冇理佢, 慢慢"tum"入去, 結果一手搞掂, 冇事喎, 啱啱好, 亦冇撞柱, 但C6就黑晒面, 猛話我爭啲撞柱, 咁事實真係冇撞吖o麻! 谷鬼氣.:;pppp:

今日出車, 哩次去另一區, 練下同認下路, 上到highway時, 我索性叫佢瞌下, 唔好睇了, 我樂得清靜.

之前跟補鈡C fu都冇咁谷氣.

kat0318  我都覺得係.  發表於 12-9-10 19:41
樂園  唔好嬲啦!啲男人係咁:;pppp:  發表於 12-9-10 11:41

大宅

java0322 發表於 12-9-9 08:48
你對上一次係幾時揸過架車?

佢話半個月前出車, 最多咪半個月, 正常冇理由咁快冇電, 會唔會係著o左大燈唔記得熄? 不過既然都搵o左大昌, 到時就知乜野事啦.

BELIEVE!

大宅

今日真係渣,泊車唔小心hi到人地架車,少少花咗,仲要係波子,好多人叫我走咗去就算,搵到嚟先算,但係我良心過意唔去,留咗電話比停車場管理員,希望佢好人唔好要我賠咁多

kat0318  唔好咁擔心住....如果我係你, 我都會過意唔去.  發表於 12-9-10 19:42

大宅

樂園 發表於 12-9-10 11:20
今日真係渣,泊車唔小心hi到人地架車,少少花咗,仲要係波子,好多人叫我走咗去就算,搵到嚟先算,但係我良心過意 ...

係因為睇位問題定其他原因? 希望車主寬宏大量啦~
BELIEVE!

大宅

vinik 發表於 12-9-10 11:39
係因為睇位問題定其他原因? 希望車主寬宏大量啦~

係睇位問題,因為上面有車落緊嚟,後面又有車等緊我,一時心急得濟就出事,係啦!希望車主寬宏大量,揸得波子應該唔會同我計較掛而家只有等車主電話,希望佢好人啦

大宅

唔緊要啦, 經一事長一智, 泊車時我都係唔會理其他人既, 通常都係心急出事.

樂園  我會吸取教訓架啦!我仲未敢同c6講比佢知死梗實  發表於 12-9-10 12:02
BELIEVE!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樂園 發表於 12-9-10 11:46
係睇位問題,因為上面有車落緊嚟,後面又有車等緊我,一時心急得濟就出事,係啦!希望車主寬宏大量,揸得波子應 ...
所以我唔敢去啲好多人泊的地方泊車, 不過你返工冇辦法, 希望車主唔好追究啦!

樂園  DoReMi媽咪你覺得同唔同c6講好呀!!我好驚比佢  發表於 12-9-10 12:31

象牙宮

樂園 DoReMi媽咪你覺得同唔同c6講好呀!!我好驚比佢

噢 ~ 佢未知呀? 我諗講會好啲吧, 萬一對方真係要求賠償, 多個人商量o麻! 到時可能唔想claim保險, 私了, 就要知巿價, 唔好俾人屈.

如果我, 會同C6講的, 雖然佢把口衰, 塊面黑, 但佢對車的認識比我多, 佢會俾到意見我, 所以我會同佢講的.

kat0318  贊成.大家都咁新手,無論如何,有個人旁住好些.  發表於 12-9-10 19:44

象牙宮

仲有, 睇佢心情好嗰日先好同佢講.

樂園  明啦!多謝你嘅意見  發表於 12-9-10 12:40

象牙宮

樂園 明啦!多謝你嘅意見

唔好唔開心啦, 個個初頭揸車都係咁的了, 有邊個係一出世就識揸車的.

樂園  多謝你鼓勵c6剛剛Whatsapp我,好驚呀我唔敢同佢講  發表於 12-9-10 12:46

象牙宮

樂園 多謝你鼓勵c6剛剛Whatsapp我,好驚呀我唔敢同佢講

佢whatsapp你得嚟係咪好輕鬆? 心情好愉快, 係就試下whatsapp佢, 等佢lunch hour冷靜下, 放工返到屋企時都應該calm down咗啩!

定還是你覺得面對面即講會好啲? 要睇你哋平時點相處, 你自己諗下邊樣會好啲.

樂園  佢whatsapp係睇唔到咩心情架mouth:我諗住都係睇下一陣車主打比我想點先算  發表於 12-9-10 12:56

象牙宮

樂園 佢whatsapp係睇唔到咩心情架我諗住都係睇下一陣車主打比我想點先算

暫時以不變應萬變.

樂園    發表於 12-9-10 13:08

大宅

我鼓起勇氣同c6講咗,佢真係好了解我,佢話我今日咁靜打比我問今日係咪有事發生咗,我就老老實實咁話咗比佢知,佢竟然好冷靜咁話,唔緊要啦,唔hi都hi咗,如果人地要我地賠好貴就cliam保險我叫佢一陣做完嘢,幫我揸返架車返去

大宅

樂園 發表於 12-9-10 14:26
我鼓起勇氣同c6講咗,佢真係好了解我,佢話我今日咁靜打比我問今日係咪有事發生咗,我就老老實實咁話咗比佢知, ...
你老公好體貼!!

樂園  都係,下次佢再話我都係唔好駁咀  發表於 12-9-10 14:38
BELIEVE!

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

CAT0112 發表於 12-9-9 00:45
仲諗住呢兩日襯C6一齊可以操吓車,星期一自己揸出去,點知今日想出車時,架車竟然冇晒電,搵管理處幫手都搭 ...

會唔會太耐無渣, 無電?
我老公講過, 有可能咁樣.

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

我失敗了.
昨天係附近渣, ok 喇.
今日老公無端端叫我試下返工路線, 由屯門去沙田.
點知中奬. 行高速, 難控制速度, 應快唔快, 應慢唔慢. 彎位行到又左又右.
結果, 係沙田返屯門時, 俾交警bi 我兩次, 重叫我要行慢線.
返到企樓下時, 老公重話俾我聽佢幾"大膽"喎, 又話要定神.
都係要搵傅再補鐘了mouth:

象牙宮

樂園 發表於 12-9-10 14:26
我鼓起勇氣同c6講咗,佢真係好了解我,佢話我今日咁靜打比我問今日係咪有事發生咗,我就老老實實咁話咗比佢知, ...
你老公好好人事呀! 同埋你老公好了解你.

樂園  係呀!可能我平時太BILEBALA,佢覺得我今日好唔妥mouth:  發表於 12-9-10 16:52

象牙宮

kat0318 發表於 12-9-10 16:13
我失敗了.
昨天係附近渣, ok 喇.
今日老公無端端叫我試下返工路線, 由屯門去沙田.
點知中奬. 行高速, 難控制速度, 應快唔快, 應慢唔慢. 彎位行到又左又右.
結果, 係沙田返屯門時, 俾交警bi 我兩次, 重叫我要行慢線.
返到企樓下時, 老公重話俾我聽佢幾"大膽"喎, 又話要定神.
都係要搵傅再補鐘了
唔緊要啦, 我初初都係咁ga, 試過架車行唔到正中, 俾右邊車bi我, 不過而家開始識識哋睇位, 就冇再俾人bi了, 我轉彎位都仲俾C6話ga, 話我行得唔好, 明明佢教我捽軚, 又話我有時好捽軚, 唔擸軚, 佢都冇教我擸軚:;pppp: 總之次次都有新名堂話我的, 我就多數往返尖沙咀同大埔, 而家就學緊其他路線.

首頁
34567...66

尾頁

跳至