1-3歲

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

回覆 ms.coffee 的帖子

我個仔兩歲啦!28磅,一日仲食4至5餐奶,好少食飯,個個話佢肥肥白白,到依家仲吾咪好識講野啊

大宅

回覆 回覆:pekkledon的帖子

我個仔由細到大都唔鐘意食,仲有濕疹。細過不停咁倒人奶奶粉,有時隔成四五個鐘都只食得50ml, 不過佢唔嘔的,但就要一口氣咁飲奶,一次食到幾多就幾多。到食糊仔又係激氣,總之對食冇興趣。

到左一歲就唔肯食糊要食大人飯餸。不過佢好鐘意食菜食生果。比爸爸叫佢草食男!!

佢發展上冇乜野,正常活潑可愛。講野都正常發展。

複式洋房

我囡囡18個月大,之前都係肥BB,但呢三四個月成日都唔肯食嘢...攪到瘦晒...我又係點逗佢都唔肯食呢...依家食緊7+7,食咗一個月左右啦,塊面脹返少少,希望過多兩三個月體重會上升返,我依家都繼續試下其他食物同方法餵佢食嘢~

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:我又不覺得唔喜歡飲奶語言發展較慢,但我認

原帖由 MSKAKACHAN 於 12-06-26 發表
我又不覺得唔喜歡飲奶語言發展較慢,但我認為牙仔會出得較慢咯
因為無咀嚼,肌肉少郁,所以講野發聲慢

子爵府

引用:我囡囡18個月大,之前都係肥BB,但呢三四個月

原帖由 mama197905 於 12-06-26 發表
我囡囡18個月大,之前都係肥BB,但呢三四個月成日都唔肯食嘢...攪到瘦晒...我又係點逗佢都唔肯食呢...:crying ...
我囡12個月大,只得8.21kg,仲飲緊媽媽奶加兩餐飯仔,都肯食半碗至一碗,但依然肥得好慢,呢排佢只肯食幾口飯又唔食,好煩

禁止訪問

大宅

點先算瘦?

我個女1歲時一跌便跌了兩氣生長線,(由最上個條下到正常差一點)
果時個姑娘話不可以咁,跌太多,要我食番肥個女
but 個女果時奶又不食,飯又不食 = ="
但她又玩到,瞓到好精神wo ,而且,望下去是比以前瘦左,但都好大隻
我都不知她到底要不要逼她食肥雞餐

上個星期同她磅 20磅 15個月大
咁要不要再逼她食肥雞餐?

正常
現在是 2粥 (大人碗滿)
3支 4-5安奶 (不定定食曬由她飲到多少便多少)
+水果 1-2份
/小吃---餅乾

肥雞餐 1 1/2粥 x2餐
5支奶 5安 (一定要食曬)
包 1-2塊
+小果 1-2份
餅乾/bb小食 約半碗

大宅

回覆:mi032280 的帖子

我bb又瘦又矮,好細粒,食緊膳兒加已三個月,之前都覺佢塊面有返肉,但近排病了又瘦返哂。。。

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

膳兒加幾歲飲架?

大宅

回覆 ms.coffee 的帖子

1歲起

子爵府

2024年龍年勳章

其實bb身體健康, 肯食肯玩, 大小二便都冇問題既話, 瘦d都唔緊要喇, 不過可以同佢訓多d, d人話訓多d會長肉d架!

別墅

回覆:星洲炒米 的帖子

thx'吾中意食野'吾鍾意訓'''''''''精力旺盛

禁止訪問

洋房

回覆 回覆:myericachan的帖子

我個女13個半月大,得17磅,食好小粥,試極其它固體都係食好小,頭都大。

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

BK Milk勳章

17 months BB girl only 9 KG
3 times solid food + 4 times milk (@120-150ML)

大宅

我B 出世開始, 一直都瘦B,
一直都係食美素.醫生叫我比佢食1號, 食到佢唔食.
我B 一歲果時變返中B, 我就同佢轉2號.
差唔多到歲半同佢轉3號, 但D便便好差.
之後經台灣同事介紹, 同佢轉食安琪兒奶粉,
真係幾好, 冇咁甜, 冇咁熱氣, 日日都有便便.

複式洋房

[em:9:]我還不是很懂得用這個,請問一下大家,我BB快一歲了,最近一個月才發現他的肚臍站立市總突出,有誰知道是怎麼回事嗎?我BB都一樣好瘦啊。。。12個月,先17磅
第一次來呢度。。。嘿。。。

複式洋房

我個囡囡都喺瘦,但佢好食得,早晚8安奶,两粥仔一大碗,雜粮:麵包,餅乾,芝士,藍梅乾,紅梅乾全部都食,16個月得18磅,見咗营養師叫俾多d雞肉,豆腐,芝士佢食,我同佢轉咗加营素,佢好仲意飲,胃口又大咗,但冇重過keep 住輕磅,頭都痛埋.

首頁
12345...7

尾頁

跳至