單親天地

跳至

首頁
45678...18

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

meko~ 發表於 12-5-17 01:52
執到$2000都偷笑啦,八千?你早d訓發下夢

判比亞女得咁少咩? 我女同學仔的媽咪都是搞離婚! 男方有比$8500-9000比老婆及小朋友

伯爵府

可能樓主壓力太大(經濟&婚姻)先不停重覆問同一倨個問題.
樓主,不如你同社工傾吓,睇下有無需要見吓心理醫生. (無意冒犯)

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:關於膳養費,女方及小朋友是否一定拎到錢?

好多人判左都唔一定比

水晶宮

引用:Quote:meko~ 發表於 12-5-17 01:52 執到$20

原帖由 ru_663th 於 12-05-19 發表
判比亞女得咁少咩? 我女同學仔的媽咪都是搞離婚! 男方有比$8500-9000比老婆及小朋友

...
咁同學仔老豆揾幾多錢一個月?你老公揾得萬五,而家巳唔比家用你,同你離婚之後佢仲会比你?佢都会講比個官知佢份糧點用,有幾唔夠洗。你自己都要準備一下盤數,你何來需要8千來養你個中學女兒。

個官可能建議你拿綜援。

你有時間,不如花d心神去计劃你個女的將來,鼓勵佢努力讀書至大學畢業。佢將來揾唔到份高收入的工都唔会話識埋d低質素男人,或是細細個就攪大個肚走去結婚,然後又離婚又变單親. 總之,你就是不要讓女兒走你的舊路,教好女兒,然後脱貧

chuchu9999    發表於 12-5-19 18:05
jess6622  "而家巳唔比家用你,同你離婚之後佢仲会比你?"  發表於 12-5-19 11:32
Anpanmama    發表於 12-5-19 08:31

禁止訪問

回覆:關於膳養費,女方及小朋友是否一定拎到錢?

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:ru_663th 的帖子

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唉乜你講極都唔明都要睇你前夫有幾多身家?

原帖由 hv245 於 12-05-19 發表
唉乜你講極都唔明都要睇你前夫有幾多身家?搵幾多至得格?個官斷唔會 ...
你有道理喎 分晒比你 不如一拍兩散。勸樓主都係將d心思花係女女度 起碼將來有回報 好過唸下點阻止c6見小三啦。男人變左心就係昨日之日不可留架了。就算無小三都會有小四小五 佢負你你要活得比佢好阿

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

回覆 ru_663th 的帖子

咁可能人地ex husband搵得多又願意比ma
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

dada~0w0~ 發表於 12-5-16 15:02
我一心打算拎左佢 $$, 就cut 仔份傷殘津貼,
我都以為法官會知道果d係立稅人既錢~
唔應該for 男人包2奶冇 ...

WHY要CUT仔份傷殘津貼?你仔係有嘅嘅問題先會拎到呢份錢,唔係睇家庭狀況俾架,就算你收入幾高,都可以拎,小朋友醫藥,有得幫補吓,唔關事喎

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:我有他証據,佢親口講左是有小3,+另外,我有

原帖由 ru_663th 於 12-05-16 發表
我有他証據,佢親口講左是有小3, 另外,我有相片及sms內容...
咁律師可5可以告他通姦??或者要他出顯"檢身報告 ...
你咪傻啦

驗咩?會驗到同幾多條女搞?睇戲咩

個腦用來想正經事啦,點樣養好個女啦,呢個男吾會再理你死活,有得小3,心已無你們,想炸他錢,望自己身體健康,賺到錢,個女對你好仲好過啦

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:kingbbsam+發表於+12-5-16+23:17+雖

原帖由 ru_663th 於 12-05-17 發表
我係咁想當bouns, 如果佢有比錢亞女還有些人性養她,如果5係,我同女兒睇清楚佢對女有幾愛?

...
呢個時候你仲豬心妄想,你們之間還有(愛)吾係掛

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

引用:Quote:ru_663th+發表於+12-5-16+14:00+他有

原帖由 cathy-tse 於 12-05-16 發表
得果萬五?????>......
有毛咁好搵

這世界唯一不變的就是變

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ru_663th 發表於 12-5-19 02:55

...

你女既同學亞爸, 搵幾 $ 一個月先? 唔好見人地亞爸比到 $8,500-9,000, 你就以為你都一定可以收足, 要睇埋對方收入既

你C6 搵 $15,000, 佢都仲要搬出來住 (而家住套房都 $4,000左右啦!!) 扣埋之後, 佢仲要坐車啦! 食飯啦! 洗費啦!! 點會有可能比到 $10,000 你啦!!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

人地拎得多, 唔代表你又可以拎咁多? 一個月拎成萬蚊, 我又想問你個女點使呢萬蚊? 離婚係慘, 但都咁耐啦, 做人要自強至有用, 唔好問完又問, 個女都中一啦, 不如諗下轉工搵過另一份高些少既好工啦.....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

關於膳養費,女方及小朋友是否一定拎到錢?

點解成日重覆問同一個問題, 各位JM答完又答,不如你將D對答抄低,下次唔記得就攞番出嚟睇。

自己要自力更生,不要再祈望可以從你的老公身上得到什麼。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ru_663th 發表於 12-5-19 02:55

...
仲發緊春秋大夢呀?

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

牛精仔 發表於 12-5-19 19:31
仲發緊春秋大夢呀?

我只問大家姐,BK用嚟討論及比意見
我女同學仔的媽咪講..我咪問吓大家意思,不是一定有咁多, 我知嫁!!
判時可能拎得$5000左右比亞女 (社工講)

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:ru_663th+發表於+12-5-19+02:55+判比

原帖由 牛精仔 於 12-05-19 發表
仲發緊春秋大夢呀?
前夫搵萬五 要八千贍養費 又唔係要五萬 !企覺得/夢想/幻想前夫比得起 不過企冇諗到前夫得番七千 個官又會唔會覺得okay

首頁
45678...18

尾頁

跳至