單親天地

跳至

首頁
23456...18

尾頁

珍珠宮

szeszes 發表於 12-5-17 00:27
樓主, 誰人無經濟問題呀? 我當年未夠20歲一個人養2老住唐樓, 返3份半工

1份文員
記得小時候, 有不少人有2份, 甚至3份或以上的工作, 我心裏佩服! 因為我覺得他們(有男有女)是鐵人, 好像不用瞓覺 - 為了家庭, 付出時間, 勞力, 腦力, 健康!!! 到自己大了些時, 也會希望他們健康不會太大問題...因為他們那時好像一句英文諺語: burn the candle at both ends!!!

珍珠宮

樓主, 誰人無經濟問題呀? 我當年未夠20歲一個人養2老住唐樓, 返3份半工

1份文員
記得小時候, 有不少人有2份, 甚至3份或以上的工作, 我心裏佩服! 因為我覺得他們(有男有女)是鐵人, 好像不用瞓覺 - 為了家庭, 付出時間, 勞力, 腦力, 健康!!! 到自己大了些時, 也會希望他們健康不會太大問題...因為他們那時好像一句英文諺語: burn the candle at both ends!!!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ru_663th 發表於 12-5-17 00:28
我係咁想當bouns, 如果佢有比錢亞女還有些人性養她,如果5係,我同女兒睇清楚佢對女有幾愛?

...
你攪左咁耐都仲未睇清楚呀?

alik  你唔覺佢選擇性地睇自己鍾意既嘢咩?包括我地既post  發表於 12-5-17 07:07
小倩  清楚就唔會問完又問啦   發表於 12-5-17 01:32

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

禁止訪問

回覆:關於膳養費,女方及小朋友是否一定拎到錢?

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

chuchu9999 發表於 12-5-17 00:40
記得小時候, 有不少人有2份, 甚至3份或以上的工作, 我心裏佩服! 因為我覺得他們(有男有女)是鐵人, 好像不 ...
好彩既... 就係捱左幾年呢 d 生捱, 就唔洗再捱; 有時候, 有頭髮邊個想做癩痢

chuchu9999  時代不同了, 只有我們那一代的人肯這樣捱!!!  發表於 12-5-17 00:49

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好再搵個囡問隻佬攞錢LA, 問過一次就算LA, 無謂搵個囡做磨心!!錢既野, 大人理就算LA, 陰公!!!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

水晶宮

畀面勳章

大家寫成段 重複又重複 全部變成廢話 佢唔啱聽又多藉口 成日係度發白日夢 就算唔離婚 刀冇得做少奶奶嫁啦 得萬五港元乍 唔係歐元唔係美金呀 身為人母 刀要出一分力 叫個唔負責任嘅人養阿女 自己搵得六千 又唔肯改變現狀 自私鬼 根本剩係諗自己 一d刀唔抵可憐囉

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:kingbbsam+發表於+12-5-16+23:17+雖

原帖由 ru_663th 於 12-05-17 發表
我係咁想當bouns, 如果佢有比錢亞女還有些人性養她,如果5係,我同女兒睇清楚佢對女有幾愛?

...
咁你證明到又點?

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

1份文員

可能你姐姐身體好,無病無痛頂得倒,
但我5得,我是長期病x者,我試過晚上做part-time,(7-10pm/ 7:30-11pm)
一星期返4-5日,我好辛苦! 5同行業,要記住工作內容...好辛苦

szeszes  真係無得講,只有等...你 C6 回光反照,比你繼續做少奶奶啦!見你咁玩拉布法  發表於 12-5-17 01:04
szeszes  真係無得講,只有等...你 C6 回光反照,比你繼續做少奶奶啦!見你咁玩拉布法  發表於 12-5-17 01:04

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:szeszes+發表於+12-5-17+00:27+樓主,

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:szeszes+發表於+12-5-17+00:27+樓主,

可能你姐姐身體好,無病無痛頂得倒,
但我5得,我是長期病x者,我試過晚上做part-time,(7-10pm/ 7:30-11pm)
一 ...
長期病患者?六千夠醫? 唉!

伯爵府

到時法援批左, 你就可以有律師代表你.

到時你集結自己喺bk問過既野, 全部再問律師一次, 佢會好專業咁答晒你架喇.

當所有野進入法律程序, 就會有結果, 唔使再問8000定10000啦.

又估又問又諗又唔想信, 你都辛苦啦!

chuchu9999    發表於 12-5-17 13:58

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:ru_663th 的帖子

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

執到$2000都偷笑啦,八千?你早d訓發下夢

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:kingbbsam+發表於+12-5-16+23:17+雖

...
愛?佢d愛比曬小三啦,佢而家眼尾都唔會望你兩母女,醒下啦

---生命無價,請支持領養---

禁止訪問

首頁
23456...18

尾頁

跳至