母乳餵哺

跳至

首頁
56789...45

尾頁

男爵府

Re: “擠奶器試用” 平台

你地好

我個bb4月先出細, 依家想買定bb 野先, 睇到奶泵就唔知買邊好, 有兩隻都係心水, 1. pigeon 係電泵用大電果隻($460)(只得一間有得買, 你地有無見過), 2. 好似叫美的電泵($6xx), 請問邊隻好.

其實個個媽咪生完係未都有奶奶比 bb 食架, 如果唔夠奶奶未浪費左個奶泵, 請你地教

大宅

睛靈勳章

唔洗講一定係美德牌(瑞士)最好, 我本身買左nuk電泵, 不過就唔係好work, 又大聲又嘈! 美德牌我係用mini double, $1280有一年保養, 又快又舒服! 若果一邊餵一邊會多好多奶出!!一定係有奶比到bb食!

大宅

Don't buy pigeon!!!! doesn't work!

Or you can consider AVENT manual pump... also okay ga!

only Medela can... mini-electric or double... both excellent!

OR you can rent a professional milk pump machine (also Medela) from Celki!

Paulina
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

複式洋房

Yes, I think Medela is great~

大宅

1. Juju'sMum : Avent Manuel Pump
borrow to HoBB fm now to Mid Aug.
will borrow to juneyin fm Mid Aug - Mid Oct.
2. HinHinMa : avent 手動奶泵,歡迎借(returned from Nick 媽)
3. candy_kent : pigeon手泵可以借出比有需要的媽媽.(已借給kwmray)
4. 茵茵 : pigeon電pump可借出
5. violahung : pigeon手泵 + pigeon電泵可借出(手泵已借給鼠鼠BB,電泵已借給eraser)
6.KEYIE : pigeon手泵可借出

提出借用擠奶器的名單:-----

1. chaichai : 我想試用美的牌Media(唔記得係咪甘串)電泵, 有無媽咪可以借出比我試用呢? 唔該!
2. kwmray : 借用泵奶器(試用中)
3. HoBB : Up to Mid Aug.
4. Juneyin : Mid Aug to Mid Oct
5. HP: 想借 Medela 電泵
熙熙&樂樂媽咪

子爵府

好媽媽勳章

大家好,
我bb今年年頭出世, 而家食緊全人奶, 我覺得好好, 但係下個月尾就要返工, 我真係需要解決儲奶既問題, 唔想就咁就放棄.

我希望有一個又舒服又快既泵幫我儲奶, 因為返工之後, 阿b成日都要飲儲奶, 而我又要出trip, 十日trip要成60~80包奶呀

想試用medela的電奶泵, 請問有無人可以借我一試.

另外, 我想問返工泵左奶會store係d冰袋度, 請問係邊度買, 邊隻比較信得過.
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

大宅

1. Juju'sMum : Avent Manuel Pump
borrow to HoBB fm now to Mid Aug.
will borrow to juneyin fm Mid Aug - Mid Oct.
2. HinHinMa : avent 手動奶泵,歡迎借借出To Swan_lau
3. candy_kent : pigeon手泵可以借出比有需要的媽媽.(已借給kwmray)
4. 茵茵 : pigeon電pump可借出
5. violahung : pigeon手泵 + pigeon電泵可借出(手泵已借給鼠鼠BB,電泵已借給eraser)
6.KEYIE : pigeon手泵可借出

提出借用擠奶器的名單:-----

1. chaichai : 我想試用美的牌Media(唔記得係咪甘串)電泵, 有無媽咪可以借出比我試用呢? 唔該!
2. kwmray : 借用泵奶器(試用中)
3. HoBB : Up to Mid Aug.
4. Juneyin : Mid Aug to Mid Oct
5. HP: 想借 Medela 電泵
www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

大宅

I will soon start working after lunar new year. Anyone can borrow Medela double milk pump to me to try? Tks.

男爵府

Anyone can borrow or sell medela pump to me,
because I will start working soon.

別墅

you can go to Celki Home Health Care centre, they've shops in TST, Causeway Bay..etc..you can call hotline 2328 2662.
they sell everything regarding breastfeeding stuff, like cool bag, bump..you can even rent the bump.

我係哥哥 "齊齊" 3歲10個月, 同埋妹妹 Callista

別墅

want elec. pumb
我是二零零四年十月十六日出生的BB.
http://www.babyhome.com.tw/bb/37402

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

HinHinMa
可否借用avent 手動奶泵,因我幫我表妹借,

HinHinMa
我想借用avent 手動奶泵,我是幫我 表妹借,因她剛生產完,想試下那一個款合適,THANKS!

俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

複式洋房

hi,
我下個月生,都想借 Medela 電泵,請pm我.
謝謝.

男爵府

我4月預產期, 有無媽咪借出 medela 電奶泵給我, 我租用都可以架. 請 pm 我.

別墅

我medela 同avent 都有, 不過我覺得medela好用d, 而最方便係用手擠奶, 又快又方便(本人由滿月開始泵奶,到b女8個月左右用手擠,餵人奶餵到21個月)

大宅

Zukina,
I will also use my hands after using electric pumps. How can I induce more reflex(反射反應) by using hands? Also, how did you keep the milk supply for so long as the demand will drop after introducing solid food?

Thanks.

別墅

嘩,我自問好偉大o家... 食左糊仔後,我一日仲擠成8次奶,日間2個鐘一次,半夜仲會起一次身...所以奶量可keep倒law!

子爵府

好媽媽勳章

Zukina,
你好勁呀, 可唔可以分享下呀.
我餵左2個幾月喇, 都ok, 但係心情唔好既時候, 飲幾多魚湯&水都唔谷奶, 如果心情好, 就谷奶谷到衫都濕埋(胸圍都濕晒). 我想問:

你一日泵8次, 時間大約點分配, 每次可以泵都幾多.

我覺得用手擠都幾有效, 但係都好花時間, 我要成個鐘先有8安....請問有咩秘訣.

ps, 我都係有Medela(雙泵)同Avent(手泵)
請大家留意, 曾經有人係facebook開左我係bk個名既 a/c (Nopan Ma), 當然人人都可以叫nopan, 但此人仲偷埋我囡囡bk張相開fb, 有問題, 大家小心

大宅

大家好, 我將會做7月媽媽, 想問下大家有無用NUK的電泵, 我見價錢相宜, 可否給予點意見? 唔該!!

民房

Hi
I am looking for breastfeeding powerful electric pump rental service. Do you have any recommendation? The one referred by my friend has already run out of stock.

Thank you in advance for your help!

Kornhill

首頁
56789...45

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊