家庭理財

跳至

首頁
12345...95

尾頁

男爵府

回覆 tanping 的帖子

呢個好似要開埋理財金賬戶, 然後做一年的定期.

tanping  咁一年太長LU。。。  發表於 12-3-5 14:40

男爵府

我係來去左citibank叫我老公開左個citigold 同埋出糧戶口
咁有頭二個月1.65%
同埋好多回贈:
我有$1000
老金有$1500+200+500
我覺得暫時來講呢間叫做不錯啦(當然係加埋d回贈).

同埋幫我做的職員效率都好高. 一個hr搞掂. 沒sale其他野.

禁止訪問

男爵府

回覆 elton-cat 的帖子

CITIGOLD好似最少50萬. 我做左1M定期. 超出1M其他果D只有1.5%. 比如你做1.5M定期. 咁會有1M 1.65%. 0.5M係1.5%

侯爵府

育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

引用:我係來去左citibank叫我老公開左個citigold

原帖由 yan-323 於 12-03-05 發表
我係來去左citibank叫我老公開左個citigold 同埋出糧戶口
咁有頭二個月1.65%
同埋好多回贈:
yan323:請問做幾多錢定期有回贈?回贈是現金還是coupon?戶口要keep幾耐?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆 yukai 的帖子

回贈係因為出糧戶口(要三萬以上)$1500, 因為我係打電話上去加多$200, 電子賬單$500(WELLCOME)
回贈會回贈在信用卡免找數額到.
個個戶口半年內不可取消,但可以downgrade, 完左第三個月拿走D錢, downgrade個戶口

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

唉,依家d息真係食之無味, 但又唔好換晒人仔呀

別墅

citibank 話citibanking 同citigold 嘅客戶海外提款免手續費,但留意有個叫“交易費”,大概1.3%

而dbs話treasure banking 冇手續費,但同樣有交易費,0.8%

所以海外提款都係用滙豐恒生中銀渣打好

侯爵府

育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆:yan-323 的帖子

yan323:係咪要有戶口先可以打電話申請,才有200,咁1000係推薦獎金?

yan-323  我都冇戶口ga, 只有張八逹通visa, 只要打電話去,就有200了. 1000係推薦獎金  發表於 12-3-6 14:57

禁止訪問

子爵府

回覆:港元定期大額報價!

子爵府

之前中銀新資金1.65%

tanping  呢個真係好之前啦,隔幾日個rate已低左,再隔幾日又低D  發表於 12-3-6 17:31

民房

今日問過,中銀新資金10萬三個月只有1.05%

侯爵府

畀面勳章

I saw from newspaper today that this icici bank HK offer high interest rates for AUD, HKD, USD. Anyone has any ideas? It's said to be a 2nd largest Indian bank.

HKD> = 600000, 1.4% for 3 months, 1.75% for 6 months

http://www.icicibank.hk/personal_banking/term_deposits.html

侯爵府

畀面勳章

Anyone heard of icici bank HK? It's the 2nd largest Bank in India. It offers attractive rates war!

HKD > = 600000, 1.4% for 3 months, 1.75% for 6 months.

http://www.icicibank.hk/personal_banking/term_deposits.html

Anyone has comments? thanks.

水晶宮

畀面勳章

ICICI? i want to know too. by the way, today's info(3M):

建行:1.15%
ICBC: 1.05%
大眾:1.3%

首頁
12345...95

尾頁

跳至