爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 Prairie 的帖子

小小建議

距離北馬都只剩2個月多DD..又要預D時間收操...時間真的無多..加上而家香港天氣..晚上做長課都幾羅命....
如果而家上到2XK ...9月中最好試到最少兩課3XK ..特別是要記著30K後個感覺...之後都要收番落去...

師兄發財跑37分幾? 如果暫定6'/K 睇住走...應該可以喎

加油..預祝成功!

別墅

師兄....盡量延遲爆酸個時間吧!
11月 有太魯閣...有興趣的話又可走多轉
http://www.youtube.com/watch?v=8qL-HSodIVA&feature=share

Sorry 騎劫左樓主個post

男爵府

好嘢喎!咁都比你起到底!睇嚟師兄你都係比賽常客,多謝哂你的建議,會好好參考!

下年除渣馬外,想去日本跑,順便一家大細去旅行.

男爵府

趣教勳章 叻叻勳章

引用:+本帖最後由+必理痛+於+12-8-9+10:18+編輯+

原帖由 必理痛 於 12-08-09 發表

師兄,難得尼個post可以作為一個爸爸版或BK版討論帶氧運動的平台,我唔覺得又不介意"騎劫左"個post

U Are Welcome

男爵府

其實係架,大家做咗人老豆,都知要用多好多時間係屋介,變相玩其他嘢嘅時間就會減少(男人總有D嘢會玩下),權行輕重下,身體健康還是首要,其他嘢要作出犧牲,呢幾年掛住跑步,我缸咸水魚已經好耐冇攪了,屎淨兩條...

別墅

回覆 BENL0303 的帖子

其實,時間真係自己安排,每日跑30-45min. 我依家做新爸爸都仲keep 到,當然跑山就停左,每日or 隔日做運動好重要。

No pain no gain.

侯爵府

我老公都有少少肚腩 而家佢都有去游水減肥.

男爵府

Ada,希望你能繼續支持你老公去做運動,老婆嘅支持對爸爸係非常重要!

別墅

哈哈...師兄唔好意思...你個號碼布567透露左

如果你想講鹹水魚...我有20年經驗(近年因住屋問題玩唔到大缸..放棄左)...
要傾下心德...隨時可以研究下...
(不過要另覓他處..免得太離題)

男爵府

趣教勳章 叻叻勳章

Prairie 發表於 12-8-9 13:00
Ada,希望你能繼續支持你老公去做運動,老婆嘅支持對爸爸係非常重要!

老婆嘅支持爸爸係非常重要...... 尼句先正確, 不過我太太之前有炸型, 最近佢見我有恆心早起跑步, 佢開始接受了, 而且我在不影響大家照顧d細路形狀下(我d細路 仲細, 5 yr>), 一早或午睡時, 趁佢地仲訓出去做運動, 最近仲搵左d網友打波tim....

Prairie    發表於 12-8-9 14:09

男爵府

必理痛 發表於 12-8-9 13:33

哈哈...師兄唔好意思...你個號碼布567透露左
Never mind!我都知係個號碼,但你估到係發財跑先勁嘛!年中咁多比賽!

別墅

美記賽 一年好少....大尾篤是半馬..又不會太冷..號碼布又不會呢款....

你又帶晒手套...今年..年初一至初五都非常冷呀...只得發財跑一場...
不過路程不岩我..我無跑..

男爵府

回覆 必理痛 的帖子

我都縑短,只係新精頭貪意頭行大運攞利是,不過果朝得果幾度,重要有毛毛雨,真係超凍.

必理痛  Yes...我也是...  發表於 12-8-9 14:36

水晶宮

我也是由開頭想 - 肚腩而開始跑步

想不到也愛上了
but 最多只跑過 2011 國慶親子 3km ( 好似l)
同埋 唐尿會 5km ( 4km )

wahahahhahha忘記了

來緊想 try my best ( 蕷果xxxx ) coz around 5,5 km only

岩我尼 d c9 仔

Prairie  2011國慶跑我也有跑,大尾篤水霸上跑嘛!我都見到親子組。  發表於 12-8-9 23:16

男爵府

其實我都見有c9仔跑,尤其親子賽.來緊九月尾有個月黑風高夜跑,我又同阿仔去跑喇!

水晶宮

oh, good
我來緊有 NB 1 km 親子
2012 國慶盃 3km /4km 親子

我 ge 目標係 2013 渣打 10km
至在完成,吾計 time

Prairie    發表於 12-8-10 12:58

男爵府

你令我想起第一次完成10K果種心情,真係非常高興!因為起初跑兩三K已經死咁濟,從來冇唸過可以完成10K,甚至依家挑戰全馬,所以跑步,其實印證我成日同仔女講嘅嘢:世界上冇嘢係做唔到,問題只係付出有幾多,你願唔願意去付出.

男爵府

你令我想起第一次完成10K果種心情,真係非常高興!因為起初跑兩三K已經死咁濟,從來冇唸過可以完成10K,甚至依家挑戰全馬,所以跑步,其實印證我成日同仔女講嘅嘢:世界上冇嘢係做唔到,問題只係付出有幾多,你願唔願意去付出.

男爵府

趣教勳章 叻叻勳章

Prairie 發表於 12-8-10 13:04
你令我想起第一次完成10K果種心情,真係非常高興!因為起初跑兩三K已經死咁濟,從來冇唸過可以完成10K,甚 ...
身教

補番隻歌先

別墅

月圓黑夜個場你同小朋友走5K?
呢場幾條線都幾易走呀...
記得同小朋友準備個強勁頭燈..

首頁

尾頁

跳至