論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

正苦 ..

大宅

嘔打? 唔係咁大鑊?
如果佢自己打傷自己, 應該驗到d傷係自己打, 定人地打成
你話比重案聽你完全無打過佢, 叫佢地驗下d傷係咪佢自己打成, 想藉此老屈一大筆錢

呢d野可大可小, 但你應該唔洗咁驚, 雖然我唔敢肯定, 但自己打傷, 同人地打傷, 科學上係可以驗到

偷野果度你千萬唔好放棄唔追討
到時萬一你被告上法庭, 起碼可以用偷野單案來質疑受害者口供, 話比法庭知佢口供未必可信, 因有報復而屈我既可能
我愛可樂

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

Snot 發表於 11-6-28 13:26
嘔打? 唔係咁大鑊?
如果佢自己打傷自己, 應該驗到d傷係自己打, 定人地打成
你話比重案聽你完全無打過佢, 叫 ...

個工人可以為咗屈僱主, 專登揾人打自己架. 又話唔等佢借咗財仔, 俾人追數打完, 順便老屈個僱主.

公爵府

回覆:急需幫忙, 工人偷野仲屈我打佢 !!!

如果佢吾係身有糞,點解吾比你睇袋野,乜今衰架,仲屈你打佢!我睇見都嬲。仲有,佢話你打佢,導火線係咩呢?先引起你打佢?!都吾合邏輯!仲有冇人証見你有打佢?工具呢?有冇証據?!佢做場大龍鳳想即走又吾賠錢,正賤人

侯爵府

點解d工人衰得咁緊要, 我聽你對佢既口吻你都待佢不薄, 只少你會用手去摸佢額頭睇佢有冇發燒.

大宅

tantanmama 發表於 11-6-28 13:35
個工人可以為咗屈僱主, 專登揾人打自己架. 又話唔等佢借咗財仔, 俾人追數打完, 順便老屈個僱主. ...

應該無咁黑暗, 呢d係嚴重罪行, 邊個會冒咁大個險幫佢?
你估幫咗佢會發達咩, 唔會咁以身犯險
工會想屈錢都唔會咁屈, 香港大把水魚

比財仔打, 就叫重案查下佢個底
話可能係財仔打, d傷唔關佢事
我愛可樂

男爵府

畀面勳章

23/6, 佢話我打佢面和用手指篤額頭--> 工人出門時兩個軍裝見到表面無傷可做証人

24/6 驗到有傷….

如果佢話你打佢面, d 傷應該面度,你有証人,應該鋤你唔到ga!
DUn WORRY !

男爵府

....

男爵府

雖然我唔知點可以幫到你, 但記住呢個世界係有天理ga, 一定有天收佢!!!

大宅

好彩你有報警, 當時佢唔肯打開個袋, 後來警察叫先打開, 加上係入面搵到你d野, 佢都算被人人贓並獲!
另一方面, 你常做義工, 背景良好, 最好佢作大d, 等佢講多d時間地點既細節, 佢好容易就露出馬腳, 希望佢比你告得入偷野, 以後都無得再黎打工!
(點解大部份工人都偷野?? 僱主成日要活在恐慌中, 又比人偷野, 又比人屈!)

大宅

另外, 個agent係米幫佢搵到工及夾埋, 重教佢屈你? 記住小心d佢有人教路, 唔好亂甘講野, 尤其是你同佢講解辭職procedure果部份, 恐防佢係呢部份作古仔!!

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

個工人.........:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

宜家 d 工人好奸狡 ,
但邪不能勝正 ,
小心步步為營 ,
你要撐住 !
我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

***24/6 (星期五) 重案組 call 我話要系 12:00前去到警局, 話我嘔打佢, 仲話驗到有傷…. 結果我又要去警局再將件事又講多次***

樓主,當時有冇同侓師一齊去??另警方可能告妳傷人.請不要再在此講此事.

別墅

唔係咁易屈到人既,唔洗擔心!果咁易到人,睇周街d人坐過監!你記住洗,唔好怕煩,理直氣自然壯!支持你!

別墅

冇人証見你有打佢, you do not need to worry, on the other sides, becos she steal things from you so she said you hit her

公爵府

想問下你個工人係菲OR印?
佢都好狼下喎...唔做咪走羅, 做乜要咁樣屈人...好彩得直判傷都係判幾千蚊, 佢攞左會發達咩...都唔知邊個教埋晒D屎橋比佢..整衰自己人格!!!

男爵府

....

csansan  加油!! 希望聽到你好消息!!  發表於 11-6-29 10:24

男爵府

陪月勳章

驗到有傷 . 會唔會係佢自已打自已咋 ?
你家冇鏡頭錄底證明你嗎 ?

大宅

佢幾時驗傷呀, POLICE係度又唔去之後佢發生過什麼事沒有人知, 唔通又關你事, 好神奇WOR
樓主加油呀, 唔好比佢影響你心情同工作, 因為你肯定一D事都無而係個工人同AGENT想工人留耐D 咋

首頁

尾頁

跳至