單親天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

babytszkin 發表於 11-4-12 09:28
回覆 littlecar 的帖子

一見面已經個男仔已經話比人聽自己23歲

甘又係呀..好似帶多個仔出街甘囉
子健媽...43既有無貸.....

侯爵府

哈哈有嘅!有嘅!我下次了下他地,
睇下他地會唔會黎join我地d聚會
不過有心理準備吖,通常40幾都有d佬feell架喇~

子爵府

環保接龍勳章

23歲咪即係要睇多個囝囝會好攰架...

就算係同年紀既, 如果人生閱歷唔多都好難攪...因為畢竟我哋呢度既都''曾經滄海''... mouth:mouth:mouth:

我揀伴侶會比較鍾意啲''捱過世界''既, 最怕未捱過苦果種, 係可能含住半條金鎖匙出世既唔係人家既錯, 但係都not my cup of tea lor...

翡翠宮

babytszkin 發表於 11-4-12 09:36

哈哈有嘅!有嘅!我下次了下他地,

了還了...咪了左入你自己馬房

子爵府

環保接龍勳章

早晨呀咁多位靚媽: 我今日放假, 下午有得去行吓街... yeah... 又可以扮靚靚出街, 唸到都精神呀

不過, 天黑前都要返屋企同囡囡們食飯...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

babytszkin 發表於 11-4-12 09:28

一見面個男仔已經話比人聽自己23歲mouth:" />

nono.....係小白問佢幾多歲,跟住佢就答"我有女朋友喎!''

子健媽,我唔當自己係中女架,我只係年輕單親少婦!!

babytszkin  唔當~都要面對現實架~哈哈~  發表於 11-4-12 09:46
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

akina_yeung 發表於 11-4-12 09:42
早晨呀咁多位靚媽: 我今日放假, 下午有得去行吓街... yeah... 又可以扮靚靚出街, 唸到都精神呀:il ...

你點同吖....你有嘢滋潤緊喎!!

子爵府

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-4-12 09:43
nono.....係小白問佢幾多歲,跟住佢就答"我有女朋友喎!''

子健媽,我唔當自己係中女架,我只係年輕單 ...

我唸起BBQ果日個男仔成日跟住子健媽, 然後我哋喺度傾計佢走埋嚟問我哋有無男朋友... 我望住佢講, 我哋呢度個個都結晒婚, 佢即刻O咗咀走開...

我係咪好惡好直呢?

babytszkin  有d咁嘅事~點解我唔知嘅~!  發表於 11-4-12 09:50

子爵府

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-4-12 09:46
你點同吖....你有嘢滋潤緊喎!!

火媽: 我今晚煲粉葛湯呀, 有無興趣呀... 淨飲湯唔好好似上次咁坐到咁晏, 咪唔怕太攰囉... 飲多啲湯個人都健康啲呀...

侯爵府

走喇~番公喇~

子爵府

環保接龍勳章

我慢慢去了解文文既問題, 我上網去search吓啲資料, 原來而家醫學亦都唔係話好清楚果個病...

文文既社交問題, 源於佢既基因, 佢都控制唔到, 亦都教唔到... 要一齊生活就要接受...mouth:mouth:mouth:

我之前唸過搵啲辦法去教, 但係我唸我無可能有能力超越遺傳基因既power... 所以我唸緊大家相處既融合點...

智商低, 社交能力低, 都唔係文文能夠自我控制到, 但係原來佢既病係一種我現在理解為''天真病'', 佢對所有人都係好友善, 就好似生活喺ideal world入面咁...

呢種ideal world沒有罪惡, 沒有壞東西, 其實係人類最想追求而永遠都得唔到既''伊甸園'', 我唸我真係唔應該去將佢既病視為佢既缺點...

靚媽們: 支持我呀, 我希望我呢個家庭既每一個成員都快快樂樂咁生活...

瑪瑙宮

akina_yeung 發表於 11-4-12 09:46
我唸起BBQ果日個男仔成日跟住子健媽, 然後我哋喺度傾計佢走埋嚟問我哋有無男朋友... 我望住佢講, 我哋呢 ...

幾時bbq呀??我唔知嘅....

瑪瑙宮

akina_yeung 發表於 11-4-12 09:47
火媽: 我今晚煲粉葛湯呀, 有無興趣呀... 淨飲湯唔好好似上次咁坐到咁晏, 咪唔怕太攰囉... 飲多啲湯個人都 ...

食咗藥,個人超攰,火火今朝仲話有喉嚨痛添呀!!

瑪瑙宮

akina_yeung 發表於 11-4-12 09:57
我慢慢去了解文文既問題, 我上網去search吓啲資料, 原來而家醫學亦都唔係話好清楚果個病...

文文 ...

我覺得文文無嘢吖....慢慢嚟囉!

子爵府

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-4-12 10:02

火媽: 叫火火瞓多啲, 飲多啲水呀... 佢似乎都作感冒喎... 食烚冬菇, 旦撈飯, 蒸豆付, 簡單啲唔好食熱氣野嘞, 一兩日希望火火無事啦...

我呢一家人至岩岩咳完, 我都叫囡囡們飲多啲水...

瑪瑙宮

akina_yeung 發表於 11-4-12 10:10
火媽: 叫火火瞓多啲, 飲多啲水呀... 佢似乎都作感冒喎... 食烚冬菇, 旦撈飯, 蒸豆付, 簡單啲唔好食熱氣野 ...

今日我都無咩精力,可能尋晚太用力昅個mix喇!

翡翠宮

akina_yeung 發表於 11-4-12 09:57

文文 ...

其實接受文文都唔難...你得架....
咪當佢係一個好坦白既朋友
你為佢search 甘多野
有個心.....佢會感受到....

翡翠宮

ChammyMAMA 發表於 11-4-12 10:02

初起快d俾多d暖水佢飲
同不停訓
朗朗尋晚都有38.4度
坐的士去到仁安又退左燒
因為人多....我無等醫生就返左屋企...

子爵府

環保接龍勳章

littlecar 發表於 11-4-12 10:15
初起快d俾多d暖水佢飲
同不停訓
朗朗尋晚都有38.4度

車仔: 咁你今日有無返工呀? 返工咪好攰囉... 我有時唸如果同你住得近啲, 我哋可以有個照應... 肥堅仔講得岩, 睇一個咁睇, 睇多個都係咁睇...

你都要好好照顧自己呀, 你知嗎, 我做果行都教, 任何EMERGENCY ACCIDENT我哋都必先要照顧自己, 然後再照顧別人... 只掛住照顧別人而忘了照顧自己, 可能最後兩敗俱傷...

瑪瑙宮

littlecar 發表於 11-4-12 10:15
初起快d俾多d暖水佢飲
同不停訓
朗朗尋晚都有38.4度

朗朗今日點呀??我諗住今晚同火火食粥咋,清清地!

首頁

尾頁

跳至