嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...89

尾頁

大宅

我本來未有決心去試Bioresonance Therapy共振療法, 但BB太嚴重了, 西醫同中醫一樣, 唔塗藥膏好快轉壞...後來用了效果亦不好...順勢療法實在要用太多時間及金錢去試藥及轉藥...眼見一日比一日嚴重,所以等吾到咁耐亦冇咁多$...NuSkin, Anway...教了避開至敏食物及物件, 買一些例如Aloe Vera cream...係幾nature but 幫吾到濕疹問題...(我之前既POST有提到,不再多說)
我收到pm話有好多係商業媒人...開幾個post去讚到一D冶療方法幾好幾得...其實要有用家肯企出嚟講...寫到天花寵鳳...都係虛疑世界 ...我為咗去証實..係用呢個療法前, 我留咗電話比完成咗這個療法既mama, 叫佢地打比我...其實想有實在既支持..想有醫好嘅例子去比我呢個身心絞碎既人有一些希望..結果冇一個來電....可能香港人工作太忙,又或者其他原因....
我再留電話比幾個剛開始及準備去做呢個treatment 既mama,有2位打比我....是真正用家!! 心裹有點鼓勵...雖然未有任何見效, 但起碼實在...
3月28日, 我門住老公打去約時間, 佢地好快比咗3月29日既位我

開呢個post 係因為如果呢個treatment 你work既, 我吾想好多mama 同我一樣浪費佐金錢同時間去尋找可以醫好可憐嘅bb既方法...要bb受苦...mama心痛.., 所以我只會有話直說...仲有,我不懂打中文, 好多中文字巳忘記了, 又要take care BB.....寫這頁post 巳用上1個小時.......可能未能大update treatment 過程....

各位mama.....請不要沖動去試Bioresonance Therapy, 汵靜看看結果如何, 我寫這個post就是因以前麻木試得太多,食又試,茶又試....用上時間,金錢但換來是失望及自責用錯了冶療方法及試藥時令BB受苦(因轉用了其他方法而令BB感染), 而變得更差!! 我本着先試後告..是不想你們步我後塵.......

男爵府

Maykhera,

好多謝你既分享, 我都諗緊係米比我個仔試, 佢有輕微濕疹 & 氣管敏感..我好想搵方法根治...所以有你這類用家分享真係好感激...希望好怏聽到你好消息.....

lovelygut  同意!  發表於 11-10-28 00:04

大宅

畀面勳章

Maykhera

我地都一齊加油!

PS 請回pm.

大宅

3月29日去到冶療室...填了資料及等了15minutes....到我了, 其實係我之前同之後都有病人
入房後, 冶療師問了病歷
test bb 有冇野敏感....大約用1小時, 包括有解釋報告及應轉飲/食習慣....

我提出立刻做treatment, 佢地話有時間....我共留了2小時15分...因中間bb喊得好勁., 要食奶..要訓咗先做到

Treatment 程序(約半小時)
總括第一次冇特別, 只有差了些, 但濕疹是很反覆, 不一定關treatment 事.....

大宅

畀面勳章

呢個情序應該係 allergy test?

3月29日去到冶療室...填了資料及等了15minutes....到我了, 其實係我之前同之後都有病人
入房後, 冶療師問了病歷....取了長銅匙巾(spoon), 拿了幾塊放滿幾十個像玻璃小管....她左手用一個像rubber嘅接蜀器向每一個glass tube 按下, 右手拿着長銅匙巾及反方向着銅鏡, 而我bb就則向銅鏡及坐着一塊膠pad.

大宅

回覆 Einet2009 的帖子

right!! today 4 April is my second time visit to the clinic, nothing special and just feel a bit rush becasue her assistant was off....tomorrow will spend time to write chinese..

Dear all mama, please leave your message here rather than PM so that I can save time to prevent answer similar or same question...thx

大宅

回覆 SiuBay 的帖子

Thanks and I just do something if I can...too many bb have this problem...

大宅

畀面勳章

It sounds to me that the practice in HK is quite different. But i know they use the same machine all around the world. anyway, will see how it goes for my daughter as well. she'll have her 3rd treatment today.

大宅

大廚勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

我個女尋日做完第三次treatment, 佢話開始用小小滋共振, 比之前兩次做多少少, 會用胶片圍住個頭. 所需的時間多d. 返到屋企好攰, 8點瞓到第朝8点. 可惜d濕疹冇改善不單止, 反而爆到豬頭咁, 好心痛, 希望未來幾日真係有好轉啦

ps: 佢要我個女食益生菌同維他命c

大宅

4月4日第二次treatment...共用了30分鍾
當晚BB回家發到豬頭咁, 今日4月5日仲嚴重, 一舊舊...頭被"R"到皮肉分開..流好多血..

大宅

回覆 斯藝 的帖子

Hi, 你bb要用咗幾耐時間做treatment呀?

禁止訪問

大宅

回覆 Mycuteboy 的帖子

hi, 每次做treatment要用幾耐時間呀? thx

大宅

畀面勳章

我尋日囡囡做咗第三次共振啦。個共振師測到佢對某種mold菌嚴重敏感(mold菌粒子可在空氣傳播的),所以尋日治療係針對mold同wheat and dust mites. 佢仲俾咗一支細支嘅水俾我囡返屋企飲,每次0.5ml, 每日三次。
今朝起身囡囡手腳啲濕疹退咗少少,塊面(眼角)都退咗少少。唔知係咁撟定係咩,會觀察。

大宅

回覆 Maykhera 的帖子

Maykhera

見到你話bb皮開肉裂,也很肉痛,皆因身同感受, 恕我直言,bb濕疹太嚴重的話,我想你應先要同佢止痕先,不然後果可以很嚴重,如他持續抓下去的話,有可能會感染金黃葡萄球菌而感染令至全身都是濕疹, 我仔就是一個例子,攪到醫生要佢浸漂白水來殺菌, 我仔今曰開始第一次去試下bioresonance theraphy, 整個療程是18 , 希望得啦,

複式洋房

Maykhera

對唔住我宜家先睇到你搵我。我工人0岩0岩放左兩個禮拜大假,我要搞屋企湊細路煮飯仲要屋企做公司野個人癲左了。完全冇上bk. 黎緊仲有公司audit,仲有個同事要走,我就快死了。
原來你都開始做治療,咁好呀,bb一定會好返的。你信我,就算唔好得哂都起碼一定會有好大改善。我一定唔係個d做宣傳0既sales, 你放心(如果你click入我個網名就會睇到我以前出過乜野post,我都係suffer過0既媽咪),我同你打強心針啦。
你話bb做完差左,咁我估你個bb身體積累左好多"毒",因為個治療有排毒作用架嘛,所以佢發出黎都唔奇,何況你bb咁嚴重,反應會勁d。我個陣時做到第唔知幾次到,見佢有好轉但有部份濕疹死都唔自動退,我就忍唔住搽左兩次類固醇,咁之後好左,到宜家兩個月都冇再返發。可能到某時候,共振係要用少少類固醇來配合都未定。呢個係我個人心得。
好啦,又要回到地獄啦,再講。

子爵府

lailaichan

希望 你試完來分享一下成果 , 我仔現在睇順勢, 我想我吃仔一排的順勢的野,看看情況再決定, 但我都好意意生物共振呢個療法 , 我都好想終有一天 ,可以有一種療法可以真正幫到的濕疹的小朋友.....

大宅

其實要幾錢一次 / 一個 treatment ?

洋房

Maykhera 你好啊。我之前有次在agent度等緊見新工人時打過你的電話但無人聽。原來我我抄錯左。好耐無時間上來BK.來緊都要忙到死。因為我個工人臨時搵左第二份工﹗翹起我﹗我又要搵過啦﹗都唔知系唔系撞邪﹗點解甘黑﹗
你不需要擔心。我見你之前都帶個小朋友做好多治療。應該好似CATMOM咁講﹐你的BB可能身體有好多毒排緊出來所以會嚴重左。我個仔就無咁嚴重但老公的外甥就有。佢阿媽好緊張。以前少少野就同佢睇醫生。食勁多西藥﹐抗生素之類。做緊治療都食。我都叫他不好但他不聽。同埋過份就個仔。他哭就唔洗介口。之後治療一直都不理想。治療師仲叫他如果他甘嚴重又想用食西藥同不能夠配合就不要繼續。免得小朋友辛苦。但搽就無問題因為治療需時。無甘快就會無灑。我奶奶仲唔知頭唔知路話我好介紹佢個孫去。關我麼事啊﹗系佢無同個阿媽講清楚。自己無同個治療配合。邊有不勞而獲咖﹗之後我老公同佢卿左好奈 (我都費時同佢講甘多)。終於肯介口同不再食西醫的藥。昨天清明見到個小朋友都有進步。不過我奶奶就多謝都無句囉﹗唔洗擔心﹗你咁注意個小朋友會有好轉的。大家加油﹗

大宅

回覆 LailaiChan 的帖子

Yes, I applied cream to him and now is better but still look like a panda....
Wish your bb ok la...everyone here is waiting for the result...my bb today still many many red dot over his face, head, neck...bady...

首頁
12345...89

尾頁

跳至