自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章

請問特區護照和回鄉咭的照片, 可以共用嗎?

大宅

BK Milk勳章

可以~
要白色背景

子爵府

牛年勳章

thanks.

原帖由 angelakaman 於 11-3-14 14:03 發表
可以~
要白色背景

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 *dora* 於 11-3-14 14:01 發表
請問特區護照和回鄉咭的照片, 可以共用嗎?

不可以呀!雖然同樣是白色底,但特區護照要求"相片中人士由下顎至頭頂的尺寸應為32毫米至36毫米"
回鄉咭照要求"頭部長度:25~30mm"
詳情請細看:
特區護照

回鄉咭

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

子爵府

牛年勳章

係喎! 差小小.

thanks wong2323

原帖由 wong2323 於 11-3-14 14:44 發表

不可以呀!雖然同樣是白色底,但特區護照要求"相片中人士由下顎至頭頂的尺寸應為32毫米至36毫米"
回鄉咭照要求"頭部長度:25~30mm"
詳情請細看:
特區護照
http://www.gov.hk/tc/residents/immigration/images/photoreq ...

洋房

原來唔得架?我都未拿特區護照呀,thanks

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 Cherry2010 於 11-3-14 15:14 發表
原來唔得架?我都未拿特區護照呀,thanks

去映相舖映時要講明"特區護照相"呀,個頭係要映大d ga~
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝指教

侯爵府

畀面勳章

TKS. 又識多樣嘢,真係唔講唔知呀

民房

原來頭像大小有限制嫁~我以為一樣添~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我年前做回鄉卡影左 d 相,
再拎去做特區護照都冇問題 bor

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 cindyheng 於 11-3-15 00:43 發表
我都係影特區護照,去做回鄉卡都得.

大宅

得ka, 我剛剛同我個仔做特區護照影咗半打相, 後來先知回鄉咭到期, 再攞d相去申請回鄉咭, 剛剛星期六做完, 冇問題喎~~

男爵府

YES, ME 2

原帖由 cindyheng 於 11-3-15 00:43 發表

大宅

我同仔仔做回鄉咭先,後來攞去做特區個職員話唔得!

首頁

尾頁

跳至