嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...79

尾頁

子爵府

Re: BB-5個月左右的媽媽入來傾下計 ( 又再續 - 現已 一歲有多了)......

tulipgdn:

哎吔~我同你講吓笑咋, 你唔駛講sorry啦

我住天水圍, 所以去黃金海岸都ok架! 你好似住奧運, 去黃金你唔會唔方便咩?

大宅

Re: BB-5個月左右的媽媽入來傾下計 ( 又再續 - 現已 一歲有多了)......

已經係最近!
yiubb 寫道:
tulipgdn:

哎吔~我同你講吓笑咋, 你唔駛講sorry啦

我住天水圍, 所以去黃金海岸都ok架! 你好似住奧運, 去黃金你唔會唔方便咩?

子爵府

各位:

請問除咗猴棗散之外, 重有咩野可以化啖呀? 呀囡已經睇咗3次醫生, 同食過猴棗散, 但d啖都重未散!

男爵府

LongBMa,
我有同Cyrus B沖身呀, 唔沖唔得呀, 佢玩到成個沙人錦, 成頭成面都係! 我一早預備左壺熱水, 倒入亞b玩泥沙個水筒度, 再溝返d凍水同佢沖身. 雖然係麻煩d, 但好過同佢沖凍水涼, 我驚佢冷親
LongBMa 寫道:
小心女人,
CYRUSb好叻,唔驚.仲玩到唔捨得走, :lol: 上次話朗朗件水著都係shinkansen,不過原來唔同款,朗朗係two piece,有袖 blue colour.不過我嗰次去冇同佢著.我地同佢除哂衫,著住片玩,所以未有泳裝俾大家睇.我地嗰次都冇落水游.係水邊玩水,玩沙.咁你地有冇同bb沖身呀?

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

男爵府

nkkcal,
一個人帶bb去beach真係會辛苦c, 睇得佢黎又要看管好d財物! 果日我都要三個大人一齊去至容易攪d!
nkkcal 寫道:
TP,
如果要我一個人帶他去,重辛苦過去海洋公園 ! 米攪 !
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

子爵府

yiubb,
你會唔會考慮睇中醫呢? 之前卓 b 睇左半年西醫 d 鼻水同啖都係斷斷續續清唔到尾, 最後去港華睇中醫, 食左幾次就好喇! 不過真係好難餵到佢食

大宅

8月bb黃金海岸沙灘派對??幾好提議wor.
可以諗下.

小心女人,

cyrus b 泳裝照好"鷹"

子爵府

Shan 寫道:
yiubb,
你會唔會考慮睇中醫呢? 之前卓 b 睇左半年西醫 d 鼻水同啖都係斷斷續續清唔到尾, 最後去港華睇中醫, 食左幾次就好喇! 不過真係好難餵到佢食

Shan,

餵呀囡食藥係一個大問題, 之前餵佢食藥水, 真係餵到佢癲我又癲, 而且呀囡係吐藥高手, 佢有好多方法將d藥吐番出黎, 我諗中醫真係要等佢大d, 可以同佢講數時, 先可以去睇!

卓 b咁乖肯食中藥呀! 你係點餵佢架?

男爵府

小心女人,
係呀最驚係冷親,其實日頭啲水會唔會唔係好凍.因有太陽哂住? ?-(

男爵府

all,
好呀,約埋一起去beach.

子爵府

yiubb,
我餵卓 b 食中藥已經係好耐之前o既事咯, 當時佢大約八個月大左右, 食西藥就好好, 因為食左差不多半年都慣左, 之後轉食中藥都係同西藥餵法一樣, 用針筒禁住佢黎餵, 當時佢仲未識噴出黎, 都餵到佢食架, 依家我就唔知喇, 因為返左黎屋企之後都無乜點食藥咯... touch wood.....

但係你餵猴棗散係咪溝水餵架? 佢都肯飲?

男爵府

咩事依輪咁淡靜?

男爵府

小心女人

我係到, 不過月頭好忙。

男爵府

Christine,
你新工人OK嗎?

男爵府

女人,tp,

依架個新工人對熹熹幾好, 有笑容,
而佢visa 3/8到期,我媽媽要到月中至返香港,所以請佢。
佢係舊年11月返過印尼, 可以晤駛返都得,
Agent 已經幫我同佢攪兩年visa, 但出年要到境外出境一次,將來印尼政府可能要佢地每年返印尼,話印尼過邊好多family有問題。
tulipgdn 寫道:
Christine
見你的留言, 我都替你放心!
我個工人同樣都係於香港做了6年. 似乎你間Agent幾好, 將來攪續約搵agent都叫你介紹先. 不過sweet2004個工人都好, 我都要問埋佢, 因為仲有一年, 我工人真係要再番印尼, 再番hong kong, 之後要攪renew, 如果係renew, 都要預3個月前, 因為may be hire a new one, 都要時間.

你個工人有冇先返印尼放假, 先去你度做野, 如果冇返, 佢visa一年就要攪續期, 所謂返原居地一次, 不過有好多都冇返, 就咁出之境, 之後攪visa就ok.

男爵府

Christine,
錦都好D,錦你放心晒啦!
[quote]
chrisitne 寫道:
女人,tp,

依架個新工人對熹熹幾好, 有笑容,
而佢visa 3/8到期,我媽媽要到月中至返香港,所以請佢。
佢係舊年11月返過印尼, 可以晤駛返都得,
Agent 已經幫我同佢攪兩年visa, 但出年要到境外出境一次,將來印尼政府可能要佢地每年返印尼,話印尼過邊好多family有問題。

大宅

LongBMa & Sweet2004,
我昨天去青衣城, 好似見到朗朗同sweet2004, 是不是你地來咖?
小穎鋒

男爵府

nkkcal ,
Yes, 仲嘜唔叫我地呀.

男爵府

chrisitne,
工人ok,咁就好啦.
你上次好似提過珀麗灣有beach.係未?
如果不如約去

男爵府

Milka,
last time you said 打水豆針有個band name係比較好.
Is which one?

首頁
23456...79

尾頁

跳至