婆媳關係

跳至

首頁
23456...34

尾頁

大宅

你99係味有精神病?帶佢睇下醫生好wo~

樓主~你真係林善得太緊要~~

做女時,你比人咁恰唔識反抗都算~

你都做左人阿媽...點可以比個99搶左個仔自己返娘家..
仲諗住遲d修補關係?
0個一刻你就應該要反抗la~即刻反面la~
你唔保護自己都要識保護自己個仔呀~

其實你99做到咁癲咁對你,你自己都有責任~
如果你一開始就反抗,癲過佢..
我諗唔會有預告既出現~

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

樓主的99雖然有病
但樓主的病情亦都唔輕喎
俾個自己都識話佢係惡毒的99啦...仲任憑佢擺佈
樓主...你無野呀?
你99衰係不爭的事實....但你真係亦唔係好得去邊
初頭任得個b放係人地屋企走左返自己阿媽度
已經有問題啦...跟住仲好安心等埋老公返黎先解決
仲要入住埋你99安排的屋...(未發生搶仔事件的話都仲可以)
正常的人...俾人咁搶仔法
應該永世唔見...割蓆ga喇....
仲要諗埋如果報警會點傷害到大家的關係
我真係睇到啤啤聲
你c6做孝順仔係佢ge事
但你居然應承
真係OMG ORZ.....真係無野好講

男爵府

育兒性格勳章

回覆 62# 戲如人生 的文章

雖然...我覺得 , 唔好責怪樓主la...淋善無罪...
但"當時" 樓主既反應, 真係匪夷所思......

ya....若是我, 一來, 唔會放低阿B o係99 屋企 (我估妳係信妳99......)

二來, 經過咁既事, 真係永世都唔駛見la...

真係唔明樓主當時妳的諗法.....
如果你看到面前的陰影,別怕,那是因為你的背後有陽光!

地球是運動的,一個人不會永遠處在倒楣的位置。

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

別再用0.5的思維管理這個2.0的世界了!

[強國]搞笑+發人深省的句子
http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

淋善無罪
唔識保護自己無罪
唔識保護個BB就係大罪:(
原帖由 jesuslovesyou 於 10-10-16 02:25 發表
雖然...我覺得 , 唔好責怪樓主la...淋善無罪...
但"當時" 樓主既反應, 真係匪夷所思......

ya....若是我, 一來, 唔會放低阿B o係99 屋企 (我估妳係信妳99......)

二來, 經過咁既事, 真係永世都 ...

大宅

樓主咁既性格如果遇著d陰濕既99應該死左9十幾次啦卦,佢咁對你,你仲搬去佢隔離仲要係佢間屋,真係仲未識死字點寫.
對於個99,我想話"變態架......"

大宅

樓主老公如果下次又有機會要上大陸做野 樓主又好有可能比惡毒99趕出街 到時就慘 如果你99真係想幫輕下你地 叫佢間800尺的屋寫你名啦 只寫你名同你c6名咪得 唔轉名 每日都提心吊膽 分分鐘訓到半夜比人趕出街 或 你99隨時隨地會係你屋企出現 一般普通的99 突然出現都唔開心啦 而家你個99 唔係正常人喎...樓主唔驚嗎

子爵府

畀面勳章

樓主一定係讀書時未學過寫呢個字喇~等我教你寫啦~~~~""

伯爵府

你地唔好話樓主啦! 都系講返以前既事,咁可能當年少不更事有咩咁出奇窩。99話曬都系老公個親生阿媽,一開始又點會林到個99真系變態成咁!如果我系樓主,個99系電話道曬歉,話自己唔系有意等等,咁老公又系咁講,我林我都會信。。。。。

樓主你遇著個咁變態既,都真系。。。。

珍珠宮

開心吸收勳章

樓主好叻
可以挨到而家

希望你快d脫離99的魔掌

大宅

今日同老公講我係呢度同人講左我同99既野,佢話都過左去啦,唸番起咪盞唔開心.......仲提黎把鬼咩.車!!!!口講我話係你唔想我講咋,但其實我心裡面唸,呢幾日提番呢件事我又真係唔係咁開心.............有時一唸起99我會好驚個心跳得好快.
不過我都講到一半啦,唔同你地講埋個結局怕你地嬲呀........
不過我會長話短說,唔講咁詳細只講重點......

其實我真係唔想搬去佢隔離,但果一刻99扮死狗引我入局,我堅持既話我老公會覺得我唔大方,佢以為主99真心想幫我地,佢覺得老人家都同你認錯啦,又幫我地搵人揍掂bb又特登買樓比我地住,如果我堅持唔搬唔接受既話,咪盞同老公嘈,一嘈99就加鹽加醋借位插我........我同意一黎唔想老公唔開心,二黎我同老公講話而家你認為99係真心幫你?我覺得唔係囉,佢唔似咁好死喎,不過日久見人心,你放長雙眼睇下我講既野岩定錯?
99始終係佢阿媽,我老公都唔會唸到後來99真係咁pk,比我講中晒佢既鬼計.

侯爵府

既然你已經講中哂你99的鬼計..
咁...家陣你仲有無住係果度?
你C6有無後悔搬左入去住呀?
到底佢睇清楚個媽的真面目未?
唉....你搞到呢度D MAMA好為你擔心:(
原帖由 mrsleung0716 於 10-10-16 23:02 發表
今日同老公講我係呢度同人講左我同99既野,佢話都過左去啦,唸番起咪盞唔開心.......仲提黎把鬼咩.車!!!!口講我話係你唔想我講咋,但其實我心裡面唸,呢幾日提番呢件事我又真係唔係咁開心.............有時一唸起99我會 ...

珍珠宮

2023年兔年勳章

原帖由 mrsleung0716 於 10-10-16 23:02 發表
今日同老公講我係呢度同人講左我同99既野,佢話都過左去啦,唸番起咪盞唔開心.......仲提黎把鬼咩.車!!!!口講我話係你唔想我講咋,但其實我心裡面唸,呢幾日提番呢件事我又真係唔係咁開心.............有時一唸起99我會 ...

樓主:你同99一起住之后點呢?有冇用點辦法反擊/自保?

禁止訪問

大宅

畀面勳章

如果樓主而家已經識反抗99, 我覺得你都好叻AR

講真, 我自己初時嫁過去, 都估唔到D 99可以咁, 生左仔女都未必可以反抗佢果D意見, 有D野要慢慢訓練出來架

特別係C6都信佢果邊的做法, 雖然明知99係有陰謀, 未必個個都可以勸服C6相信的

大宅

間屋99搵人裝修好,佢唔出睇鋪唔得閒買電器家私,叫我老公去買,買完話比番錢我地,到我地買晒搞掂所有野既時候,老公攞齊單同99交帶下我地買左咩,99睇都唔睇話,得啦,你地用既唔使同我講啦..............之後提都冇提到錢呢樣野.我老公亦唔會開聲問佢,但心知佢阿媽之前話幫我地比錢係坤佢既........我心唸99再始玩野喇,希望老公可以醒下.但我冇咁同老公講,有d野大家心照啦,唔想下下落佢面講咩一早都話99唔係好架啦,你睇下,又話比番錢你,結果呢?
呢個時候我咪安慰老公話唔緊要啦,遲幾年如果我地買左樓咪搬番d野走囉,我地都唔會有損失架......
你地知唔知點解99要呃我地自己比錢買電器家私呀?如果一開始我地打算都係自己比錢買既話,我地唔會一次過買齊所有野,可能買住一部冷氣機先,唔買咁多野唔想一次過用晒d積蓄,我地都已經慳住買,但都用左差唔多十萬.99就係想我地用晒大部份既流動資金,等我地短期內都唔可以走得去邊.........
佢呢招我一開頭都估唔到呀.............怪我太輕敵喇!!

男爵府

育兒性格勳章

回覆 70# mrsleung0716 的文章

哼~~ 若你講左大半然後 唔講, 我驚妳爆PM-->我地追妳講呀

.....我估妳c6 都估唔到佢阿媽真係會 咁痴線 & 賤格..... 做埋d 咁既 攻心計 去搶BB & 操控人..

( 我真係第一次 睇到....心寒....一般只係嬲ga ja...)

心寒...因為妳99 實在......心腸好歹毒, 好壞...亦迷信到不得了.......
佢一心只想 囝囡順佢意, 按照佢所有的心意而行, 佢以為咁係對囝囡好...

連個孫, 佢都要 搶埋....甚麼"內孫外孫"......

妒忌心重到不得了..........

仲要 c6 前c6後兩個樣...

不過, 都係果句...樓主, 我唔明, 點解當時, 妳可以"放心" 留個BB o係99 度..... (仲要, 你99 黎左妳屋企樓下時, 妳BB 在99 家, 由另一個"阿姑" 湊???)

.....我懷疑, 妳當時係咪好細個

人不能太方,也不能太圓,一個是會傷人一個是會讓人遠離你,因此人要橢圓!

http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=EP&message=2706370&highlight_id=0&page=1

男爵府

育兒性格勳章

回覆 75# mrsleung0716 的文章

真係唔知話你地當時 天真好....定傻好......

所以,日後結婚, 有乜野, 總之, 自己比錢, 6299 開口話 "會比錢"......心領la..

( 點解你地當時會信ga!?!?!? i mean...諗住 真係由 99 出錢?!?!?)

男爵府

育兒性格勳章

回覆 74# wenwen2000 的文章

yup......所謂 "陰險" 的99...

c6前c6後兩個樣....
運用苦情牌, 親情牌 去"操控" 囝囡...
完全取得c6的信任...
但在新抱/女婿面前 表露無違.......

(當然, 不是個個6299 都係咁
但呢版入面 出現問題的, 好多都係呢d "老奸巨滑" 既 .... )

妳說得對, 有時真係 ....唔訓練過, 真係唔識 "防" 呢d "老手".....(佢地做左咁多年人, 點都有d "江湖心得", 有時又 有番咁上下錢......對於年輕新抱 & 兒子來說, 真係 財x勢大 ---> 佢地仲要 以 "孝" 去靭住 囝囡的錢, 等囝囡不能獨立, 要靠佢地 --> then 就繼續做佢地既 慈母慈父... 但囝囡就食遠比佢地"食" 住....)

大宅

我又要訂位, 包廂位, 吾該.

原帖由 canies 於 10-10-16 00:39 發表
精彩故事~留位~

大宅

搬左之後我要開始返工喇,bb都係比2姑揍,不過99話要去佢果邊揍,因為2姑係佢比錢請既,有時bb訓左2姑會幫佢執下屋咁,算啦,我都無所謂,只要揍好bb就可以,我一放工就會接番bb返黎,我唔係99家食飯既,見到佢都唔開胃呀:;pppp:
一開始都真係好辛苦,揍bb返到屋企,要等佢訓左我先可以做下家務,半夜又要餵bb飲夜奶,一早bb7點就會起身,我老公轉左工而家係要輪班既,好多時都係得我照顧bb......大約咁既情況維持左2個星期左右,可能日日又唔夠訓我都捱唔住喇..........我病左呀.我病左就大獲啦,點揍bb呀?老公又要成12點先返,於是99就自動請纓話幫我揍住先,叫我好好休息下,嘩!我一聽到呢句心都寒埋呀
死人老公又加把口叫我休息下啦,唔好死頂喇,如果傳左D病比bb都唔好啦........我可以點??唯有暫托99度先啦...........
一心打算一好番就自己揍番bb,點知99已經開始佢既陰謀

夜喇....明天姐姐放假我要揍仔呀,我訓先喇,明天再講

首頁
23456...34

尾頁

跳至