夫婦情感

跳至

首頁
34567...39

尾頁

伯爵府

玩下心理術吧!
而家開始要辦作嘔作悶又暈又弱等你老公多d 留意你關心多d 同你一齊、多 d 家庭聚會要有你奶奶or 親人一齊。話比所有人知你有了,好開心。比壓力佢!

原帖由 C9010275 於 10-7-30 09:54 發表
他终于五点回来了,大家设有交谈就睡了。他到现在仍未起身。你们全叫我忍,但我真的很辛苦,他亦很衰,想挑战我的底线。若他起身后不主动交代,我就算了。

...
凡勞苦擔重擔的人,
可以到我這裡來,
我就使你們得安息。

太 11:28

大宅

如果我係樓主, 點樣辛苦我都會繼續忍
唔為自己, 為咗個BB, 我點都會繼續忍

如果離婚, 29坐正, 樓主老公都唔知會唔會一個星期先至見一次BB, 甚至更少; 大時大節, 樓主老公更加會影都唔見. 咁樣嘅話, 樓主個bb同冇爸爸有乜分別. 一個唔好彩, bb到十幾歲反叛期時, 唔明白大人嘅感情問題, 反過嚟怪樓主當年離婚, 令佢冇咗個爸爸, 到時點算

相反, 一日樓主仲係x太, 樓主老公就要分起碼一半以上嘅時間陪樓主&BB,

再講, 我都一定唔會將自己以前辛辛苦苦積下來嘅成果, 拱手讓俾個29囉

但係, 如果真係真係要離婚, 我都贊成樓主同個c6打對台, 令佢生意下滑

洋房

多谢你的支持,我老公今年32

原帖由 tkt88 於 10-7-30 03:31 發表
你再忍忍吧,don't give up!!
你老公幾多歲?

大宅

樓主,
睇定d先, 你c6同29一齊都同你sms, 又終於有返嚟, 你都仲佔上風.

比29知道你c6偷偷同你sms,實激死佢.
你平時可以同c6 sms, 盡量留多d甜言蜜語比c6, 個29見你c6成日睇sms, 實有機會偷睇d sms, 一定激到爆.

c6有返嚟, 你唔好同佢嘈, 唔係佢有藉口話你, 返嚟又比你煩, 下次一定唔會返. 反而你要做到盡量表現開心,佢就冇得發難.
邊個令你c6煩就係輸家, 所以你要頂住.

好耐之前有個post,處境同你差唔多,29在上海又係有bb,29仲想去美國生bb, 後尾樓主好似係搵大陸個計生辦搞掂左個29. (如果你想咁做,一定唔可以比c6知)

大宅

計生辦? 自己既bb係人, 人地既bb都係人姐, 點解要比d男人玩到我哋要去到咁絕? 我諗多左...

不過好同意其他mama, 從來只有人話後悔嫁比個c6, 無聽過話後悔生b. 諗下咩情況對個b最好最緊要. 樓主加油

大宅

我會選擇拿錢走人 ,,

要你啞認她存在 如是我做不到 除非你覺得$重要D 咁c6出去滾幾多個都無所謂la

但我捻到c6晚晚同個女人搞野之後再掂我 真系好核突 好污糟 仲唔知有無病。。 有病仲長手尾,,

洋房

我刚刚看了有关計生辦information, 太残忍,我真做不到。

其实今朝他起身后就好像设事发生一样,仲说以后晚晚回来,我问是否朝朝五时回来就当算?他说不是,但语气很差。我说你话事,若你今天内俾本票我,你就走吧! 到现在他仍未有表示,我真不知他想点。

原帖由 siuidy08 於 10-7-30 13:01 發表
計生辦? 自己既bb係人, 人地既bb都係人姐, 點解要比d男人玩到我哋要去到咁絕? 我諗多左...

不過好同意其他mama, 從來只有人話後悔嫁比個c6, 無聽過話後悔生b. 諗下咩情況對個b最好最緊要. 樓主加油 ...

大宅

原帖由 C9010275 於 10-7-30 13:42 發表
我刚刚看了有关計生辦information, 太残忍,我真做不到。
其实今朝他起身后就好像设事发生一样,仲说以后晚晚回来,我问是否朝朝五时回来就当算?他说不是,但语气很差。我说你话事,若你今天内俾本票我,你就走吧! 到现在他仍 ...

個個男人都拖泥帶水, 唔會做決定架, 你都係等同忍.
如果你仲愛佢, 就比多d時間佢.
如果唔愛就收錢走人.

子爵府

delete

大宅

原帖由 C9010275 於 10-7-30 13:42 發表

其实今朝他起身后就好像设事发生一样,仲说以后晚晚回来,我问是否朝朝五时回来就当算?他说不是,但语气很差。我说你话事,若你今天内俾本票我,你就走吧! 到现在他仍 ...

你唔對佢絶,第時佢會對你同你bb仲絶。如果係我,我會找計生辦...,你不仁我不義。

大宅

好媽媽勳章

原帖由 C9010275 於 10-7-30 09:54 發表
他终于五点回来了,大家设有交谈就睡了。他到现在仍未起身。你们全叫我忍,但我真的很辛苦,他亦很衰,想挑战我的底线。若他起身后不主动交代,我就算了。

...

我知你一定忍得好辛苦!
個29長期住系hk咩?佢唔洗返鄉丫!

佢應成左你以後一定返屋企, 你就比多次機會佢先,再觀察多一段日子, 而且你老公一定唔會寫票比你同你離婚ge! 如果佢主動要你走, 佢就會做左衰人, 糟塌之妻ge負心漢, 比人唾罵, 點面對所有屋企朋友, 加上佢要離婚, 我唸佢內心責備會更重!話晒系你同佢一齊捱ge!

既然你有左bb, 何不好好利用個機會博取佢多d關心同系身邊, 除左成日扮頭暈身興, 作嘔作悶外, 夜晚可以扮抽根, 訓唔到..要佢系到!

你對佢唔好咁強硬la! 有冇系佢面前喊丫~扮下野都好la!

大宅

好媽媽勳章

可能我比較狠...如果系我, 我或者會咁做, 因為對於任何損害/威脅到我個女ge野, 我都唔會放過佢....

雖然你唔忍心, 但至少心理上你都要打殘個29先, 所謂就算輸左個人都唔好輸個陣

男爵府

好媽媽勳章

知道樓主依家一定好心痛好煩惱, 但係咪離左婚就可以解決所有煩惱呢?

將你現有的幸福生活拱手相讓俾隻29真係好唔抵呀! 樓主請你三思.

男爵府

原帖由 sandy1425 於 10-7-28 09:45 發表
襯佢仲肯比$你 快D離婚走啦

絕對 同 意 , 時 間 隔 得 太 耐 , 佢 的 內 疚感 冇 晒,
隨之就會 話 之你 , 我 就 中 過 啦 , 樓 主, 懷 孕 期 要 有 好 心 情 , 你 再 被 佢 咁 對 待 , BB 唔 好 架.
我 有 對 兒 女 , 我 好 清 楚 架,
真 係 有 胎 教 架

複式洋房

原帖由 AAmother 於 10-7-30 10:53 發表
玩下心理術吧!
而家開始要辦作嘔作悶又暈又弱等你老公多d 留意你關心多d 同你一齊、多 d 家庭聚會要有你奶奶or 親人一齊。話比所有人知你有了,好開心。比壓力佢!

...
sorry,我覺得做呢d小動作反而會討厭!

大宅

其實一講到計生辦, 一定有唔同意見.
不過對別人仁慈, 就是對自己殘忍.

買件衫都可以變成同人分老公.
大陸女人d招數, hk女人真係點及佢地有心計, 一開始就想拆散人地頭家, 其實邊個先係殘忍嗰個.

大宅

好媽媽勳章

樓主, 就算你要離婚都好等個b出左世先丫, 你而家一走, 29就可以即入你屋, 你老公晚晚陪ge系佢唔系你咖la!

你系出邊點唔訓氣點唔開心, 我唸佢唔會理你, 到時佢地兩個開心, 你仲激氣丫!

有mami講得岩丫, 你老公ge內疚感一定會隨日子同個29 b出世而減淡, 所以就系佢未減之前, 不如叫佢比筆錢你先, 反正而家系佢做錯事, 你話要安全感好補償又好, 唔系日後有咩事,佢要留錢比29個b, 反口或者比少d咁你就人財兩失.....!

洋房

October,
其实当我发现个二奶时,我老公流了眼泪和我说对不起,更骗我她会回了江苏,一直我只是知道他俩有电话联系,否则我不会和他生bb.

只是到了现在不是我俩的事, 任何决定都会影响bb 一生我才会那么烦。

原帖由 October. 於 10-7-30 13:50 發表
你老公想三人行?
你呢?如果你老公晚晚返來,妳都接受個29?從頭到尾唔見妳要求老公同個29斷,妳唔爭取,凈想放棄,凈想三人行(只要老公晚晚返屋企)。 ...

珍珠宮

以前你係咪比得太多空間你老公, 佢同29就可以有好多相處時間,有埋都唔覺,  你老公都好賤格!做乜仲要令你有bb?!
而家搞到你走都吾走得甘, 佢有心架?

原帖由 C9010275 於 10-7-30 15:22 發表
October,
其实当我发现个二奶时,我老公流了眼泪和我说对不起,更骗我她会回了江苏,一直我只是知道他俩有电话联系,否则我不会和他生bb.

只是到了现在不是我俩的事, 任何决定都会影响bb 一生我才会那么烦。

...

珍珠宮

呢個case我都記得呀! 唔係美國, 係英國, 仲記得當時個媽咪都吾忍心, 考慮左好耐..但後來苦無良策下都做左,件事就甘完滿解決了.....

原帖由 beagledog 於 10-7-30 12:20 發表
好耐之前有個post,處境同你差唔多,29在上海又係有bb,29仲想去美國生bb, 後尾樓主好似係搵大陸個計生辦搞掂左個29. (如果你想咁做,一定唔可以比c6知)
...

首頁
34567...39

尾頁

跳至