嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...75

尾頁

別墅

Re: bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已 一歲有多了)......

All
嘩...你們已很多Message...追...- BOBO已康復差不多..還有少許咳...她已識行啦...不用扶了....但也會自己跌倒....見她行到像隻企鵝...個樣很緊張...雙手拒起少少....還有小小八字腳...但八字腳是否正常呢?請問買什麼鞋給她好呢?很快可以同大家見面......真開心.....唔知到時班bb見面會如何呢?到時一定個個四周圍走....似捉雞仔......哈..一定很開心......

Christine
HeiHei識行真係好啦.....他是否行得很可愛呢?HeiHei打了針.....已那麼快出疹....記住加更留意....不要太怪責自己....大家也是新手媽媽...用中學習.....我已入數了...唔該你.....Thanks

tp
晴晴參加那過是否保護兒童會playgroup呢?因BOBO也參加了...BOBO只會四周圍攪玩具...完全不合作玩那些Games..晴晴那麼活潑...一定不受控制....你要辛苦些了...加油

歡迎入我Dream House參觀 ---- 哈..... 我叫 寶寶 ......,,,,,, 由媽咪肚已這樣稱呼,我是2004年4月26日 在瑪麗醫院出世.........。 :-o :-o :-P 22/1/2005 - 第一次講 :媽媽: 十個月71.5cm - 6.21kgs(輕磅) 八個月懂向後爬 十個女懂向前爬 19 / 3 / 2005 - 懂自己扶住bb床企了 5/4/2005 - 7.1kgs,,,,, 13/5/2005 - 6.8kgs (76cm) 22/5/2005 - 可以放手自己行了 22/9/2005 - 8.2kgs (79cm) :-P :-PBoBo #### Photo ;-) [link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/hQg8p8[/img][/link][url=:http://www.babyhome.com.tw/bb/47925]BO BO Photo[/url] 第二個小寶寶 - 2006年1月20日出世了

大宅

Re: bb五個月左右的媽媽入來傾下計 (再續 - 現已 一歲有多了)......

小心女人,

到時會係好混亂, 我yanyan e+經常搶人地d野玩 成個小霸王 我就要抱佢走開先攪tim

lovelymom,

你11/6來啦.....

大宅

小心女人 寫道:
Dear all,
今日放左一日假, 同左Cyrus B去左遠遊(返我亞媽度 - 天水圍), 累c 我

我想快d到11/6, 好期待佢地成班bb一齊玩 :mrgreen: 肯定好攪笑! 加上而家個個bb都識行, 到時肯定好混亂, 佢地到時唔知會唔會爭野玩 tim呀!

careful woman,
Your job really good - I quess u have quite a lot of holidays (annual leave)
Michelle still can not walk yet! :-( Sure she feel so lonely as she will be the only one who crawl while the others are walking or running on 11st June!

大宅

milka,

當日Michelle可能會係最乖o既學生 你捉佢容易d
另外, 佢見到人人都係walk, 可能會突然開竅發奮, 自由行起來呢 :tongue:

好想快d到11/6 大家右見面.

大宅

晴晴願拖Michelle一齊爬!
Don't feel lonely!
Also, don't forget a target lover - Cryus, Hei Hei, Cheuk B.......

男爵府

All,

我尋日請假參加健康院共享育兒樂,
健康院撞到kyy, 大家都希望認識怎樣管教孩子。

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

男爵府

Milka,

Don't worry, Heihei most like to crawl.
Michelle and heihei can be crawl together.

大宅

Milka,
Don't worry and cry, I am always with you because Charlotte also cannot walk ka.
milka 寫道:
[quote]
Michelle still can not walk yet! :-( Sure she feel so lonely as she will be the only one who crawl while the others are walking or running on 11st June!

男爵府

milka,
仲有我朗朗都未肯放手行,有佢陪michelle呀.

大宅

yiubb,
張墊大約6X4吋,厚就大約半CM到(D呎寸我係大約exactly我唔記得,sorry),價錢$136,質地係唔同一般數字地墊比較薄.
yiubb 寫道:
[quote]
bigtabo:
你提果張火車頭膠地墊, 請問有幾大幾厚同幾錢架? thanks!

男爵府

lovelymom,

你11/6來啦.....

sorry,我地要next week先cfm到...所以怕阻住你地...
所以不如當我地來唔到好d...
:-D

子爵府

milka, 唔好 :-( 啦~~~卓 b 拖住 michelle 慢慢行, 順便可以陪養下感情添....

男爵府

chrisitne,
值唔值得一聽,weekday 先有?
chrisitne 寫道:
All,

我尋日請假參加健康院共享育兒樂,
健康院撞到kyy, 大家都希望認識怎樣管教孩子。

:tongue: :tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

子爵府

christine, 我之前都有諗過報架, 不過當日打完針就無左件事, 完全唔記得晒

男爵府

longBma,

Heihei 肯自己放手行需要好长时间,慢慢来。
嬰兒到了1歲後到幼兒期, 這階段bb開始活躍.
會測試自己們自主能力, 尋找自已的界限.
他會試探你的底線, 跟你作對, 亦不免令你生氣.
健康院共享育兒樂值得一聽,因为1-1.5year
要管教孩子,你同朗朗聽下,不过weekday有。

男爵府

琴日同Cyrus B去左天水圍,順道meet左yiubb(樹熊絲)一陣, Cyrus B見到瑤瑤後,好主動錦走埋去攬住瑤瑤,嚇到瑤瑤不斷向後退&灑手擰頭, Cyrus B仲繼續笑口誓誓迫到瑤瑤埋牆,成個小色狼錦,場面極攪笑!

Charlotte, 晴晴, 欣欣, Michelle, Bobo, Catherine你地到時要小心D Cyrus B喇!
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

子爵府

cyrus B, 嘻..你咁熱情, 我卓 b 點夠你黎呀!!

男爵府

Shan,

你不防试聽下,要学下管教孩子。

男爵府

Tp,

晴晴返playgroup學到兩個動作,好野......
無白費你的心機同$$$

男爵府

chrisitne 寫道:
Tp,

晴晴返playgroup學到兩個動作,好野......
無白費你的心機同$$$

===>晴晴 聰明又靚女...
:-D

首頁
12345...75

尾頁

跳至