使用意見

跳至

首頁
45678...39

尾頁

禁止訪問

Re: 表情圖案

大宅

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

testing

[size=large]testing

侯爵府

小草 寫道:
小孩子的天空,

唔係copy網頁上方既網址,係o係你揀中既圖上面right click 選"內容"就會見到圖片既網址。慢慢試下丫~

請問係咪每用一個圖案都要入去一次<表情圖案>處架,可以將圖案做大頭照和簽名檔嘛?教吓我吖!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lingha 寫道:
請問係咪每用一個圖案都要入去一次<表情圖案>處架

係! 每post一個圖案咪重複一次囉~

lingha 寫道:
可以將圖案做大頭照和簽名檔嘛?教吓我吖!

可以~

改大頭相 –
1.首先選定想要的圖片,儲存在自己電腦內(不要太大)
2.按”觀看帳號” (右上角)
3.按”上傳我的大頭照”
4.在”選擇檔案”一欄按”瀏覽”
5.在電腦中選出想要的圖片
6.按”確定送出”
7.攪掂!

加簽名相 –
1.首先選定想要的圖片
(可在其他網站中挑選。如果是自己的相片,要先把相片上傳到網上相簿,注意相片不能只放在自己的電腦中)
3.按”編輯個人資料”
4.在”簽名”一欄按”IMG”(此時跳出另一小視窗)
5.在視窗中打上圖片的網址(可在圖片上用滑鼠right click,再按”內容”就會看到圖片的網址,可以用copy方法記低圖片網址)
6.按”確定”
7.再按”確定”
8.按”儲存變更”
9.攪掂!

侯爵府

lingha 寫道:
可以將圖案做大頭照和簽名檔嘛?教吓我吖!

可以~

改大頭相 –
1.首先選定想要的圖片,儲存在自己電腦內(不要太大)
3.按”上傳我的大頭照”
4.在”選擇檔案”一欄按”瀏覽”
5.在電腦中選出想要的圖片
6.按”確定送出”
7.攪掂!

加簽名相 –
1.首先選定想要的圖片
(可在其他網站中挑選。如果是自己的相片,要先把相片上傳到網上相簿,注意相片不能只放在自己的電腦中)
3.按”編輯個人資料”
4.在”簽名”一欄按”IMG”(此時跳出另一小視窗)
5.在視窗中打上圖片的網址(可在圖片上用滑鼠right click,再按”內容”就會看到圖片的網址,可以用copy方法記低圖片網址)
6.按”確定”
7.再按”確定”
8.按”儲存變更”
9.攪掂!
[/quote]

小草
我做唔到大頭照呀,佢彈咗句icon15.htm
==>mimeException出來,點算好?

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lingha,

你有無先將個圖案save落自己電腦?
方法係﹕o係圖案上面right click,選"另存圖片"

侯爵府

小草,
我已將圖案save落桌面,但佢又彈咗句untitled.bmp
==>mimeException

版主

前排有好多人話轉大頭相有問題,過左一排先話攪掂,唔知會唔會又係BK問題呢?
不如你post張圖出黎等我試試...

侯爵府

小草 寫道:
前排有好多人話轉大頭相有問題,過左一排先話攪掂,唔知會唔會又係BK問題呢?
不如你post張圖出黎等我試試...

我張圖係呢個唔該

版主

lingha,

你save左個圖案係咪叫"A2-053.gif"?
我轉到呀! 不過試左好多次先得! 轉番自己個大頭相又攪狙好多次先得!(嚇得我丫! :mrgreen: )

你試多幾次~ :-P

侯爵府

小草
可以教我點樣將<睇吓啦>d字變大?我轉到色但d字變唔到大呀?

版主

轉色就o係【字型顏色】度揀
轉大小就o係【字型大小】度揀

侯爵府

小草,
thx,錫啖先

侯爵府

小草,
仲有樣問題?呢度d大頭照係咪支援唔到yahoo相簿架?如果係咁我應將d相save去边個免費網站相簿呢?babyhome ok嗎?

版主

lingha,

大頭照係要save落自己電腦先,所以唔關咩相簿事。
但係post相在內容或者簽名位,就唔可以用yahoo相簿,至於BK支援既免費網上相簿你睇下呢度 :-P

侯爵府

小草 寫道:
lingha,

大頭照係要save落自己電腦先,所以唔關咩相簿事。
但係post相在內容或者簽名位,就唔可以用yahoo相簿,至於BK支援既免費網上相簿你睇下呢度 :-P

小草,
等我試吓先. thx

複式洋房

testing

侯爵府

小草,
我想問post在內容或者簽名位的相即係边d呢,有乜唔同?
唔好意思呀,咁多嘢問?

版主

內容 - 即係你回應打字果度既相
簽名位 - 即係你而家post左結婚相果度既相

首頁
45678...39

尾頁

跳至