嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

急﹗﹗﹗BB隻手指公成日屈到90度, 唔識自己整番直, 點算好﹖

BB 而家13個月, 呢幾日右手隻手指公成日屈左入去, 90度, 唔識自己整番直, 好似抽根咁, 好實, 我要好大力先整番佢直, 整番佢果時佢又會痛咁, 點算好﹖

別墅

Re: 急﹗﹗﹗BB隻手指公成日屈到90度, 唔識自己整番直, 點算好﹖

快D睇醫生啦~

珍珠宮

好媽媽勳章

Re: 急﹗﹗﹗BB隻手指公成日屈到90度, 唔識自己整番直, 點算好﹖

可能 "luck" 較 :exclaim:
愛因斯坦:「每人都是天才。但如果你用『爬樹能力』來斷定一條魚有多少才幹,牠整個人生都會相信自己是愚蠢不堪。」

大宅

yvonnetsang,
我都諗係未甩較, 但係有時見佢自己玩時, 屈左少少(唔係咁實)果時會自己整番直。

fishkar,
而家冇咁嚴重, 睇埋聽日點先帶佢去睇醫生, 因為佢隻手指仲郁得。

別墅

KX,

My friend's daughter has also the same case. I suggest that you go to check with the doctor immediately. Becasue when she discovered it, she was about 10 months old and need to do alot of "mud 理治 liao". And the doctor said, if it continued, she need to have the operation.

Hope you BB will be recovered soon.

大宅

coconut,
謝謝妳﹗我帶左bb去睇醫生啦, 醫生話轉介去醫院, 不過唔係好嚴重, 可能打支針就冇事或要做小手術, 如果係要做手術我就會同佢去私家醫院做囉, 都係睇左醫生安心d。

首頁

尾頁

跳至