爸爸專區

跳至

首頁
23456...11

尾頁

洋房

Re: 「少男痾尿射過街,老來痾尿滴濕鞋。」- 你聽過未?

呢個網比我印象媽咪多的,
而家爸爸專區人氣急升,
請版主考慮擴張營業!

?-( ?-( ?-(

男爵府

唉! 要驚我仲驚啦, 我三十幾歲, d friend都係咁上下年紀之嘛, 點知就呢幾年間竟然有幾位相繼去左, 唔到你唔認同生命係幾咁脆弱! 不過咁, 我係唔會諗埋d野自己嚇自己, 保持心境開朗係好緊要, 得閒玩下ps2咪幾好, 係嘛ChunChun_Daddy?!

別墅

我都係收唔到個肚(我已經每周三次每次0.5-1 hr). 可能坐office 坐得多.

IRON 寫道:
hi all,

係我老婆叫我睇呢個topic, 話時話呢幾年做運動都收唔到個肚, 我已經返親工都跑步做gym, 閒時又係屋企附近跑, 食野又無食牛肉仲好多菜......不過個肚都仲係收唔到??!! 各位有乜良方?? 另外30幾開始體能明顯下降, 特別係生左阿仔後(湊仔真係好辛苦, 唉) 不過都係動力黎既, 舊年體能試我就係諗住阿仔係咁跑係咁跑終於羅左個A, 呵呵呵. ^_*

MAN
知足知不足, 有為有不為

複式洋房

Man <IRON 老公>,

Sorry! Man - 你最好set up 另一個 account. Otherwise, 唔知邊個講0野!

好高興認識你和你太太,你話你有職業病,咁你做邊行?

:-DAMAN藥堂 :wave:

侯爵府

畀面勳章

嘿嘿 寫道:
唉! 要驚我仲驚啦, 我三十幾歲, d friend都係咁上下年紀之嘛, 點知就呢幾年間竟然有幾位相繼去左, 唔到你唔認同生命係幾咁脆弱! 不過咁, 我係唔會諗埋d野自己嚇自己, 保持心境開朗係好緊要, 得閒玩下ps2咪幾好, 係嘛ChunChun_Daddy?!

大宅

各位好!我也是30多歲,仔仔剛去年齡出世.
最近跟朋友聚舊,最好傾的topic,一個是仔女,另一個就是身體狀況,健康食品及運動.大家都覺得身體真的不復當年勇 :-( 你們提到的問題很多我們都有談到.我朋友得出來的結論是:我們都拼命工作,為生活,為家庭,消耗自己生命,然後用賺來的錢,去買健康食品,Club會藉做運動,看醫生,補償失去的.但始終,Output > Input,男人難免比女人會早些歸天國.

洋房

Yes, 同意呀!
近日我有個friend只是約40歲就突然唔o係度,留下太太和兒子在世,所以心情都不大好......!
有時想,兒時為討父母,少時為讀書,之後為工作,婚後為老婆,生仔後為子女,等到仔女大,自己又開始老.....!因此男人某程度真需要為自己著想o下.....!在兼顧家庭之餘,有甚麼我想做,以致老來時可不悔此生....?
以上純粹有感而發.....!
:-|
 :lol::-D:-P 家有淘氣嬌妻及得意仔仔 :-P:-D:lol:

洋房

SHAN1226 寫道:
babe04

我爸爸有前列線發大,醫生話佢要做手術.
醫生有幫佢驗血,同驗(光),而家等緊報告
我好驚佢會係癌,醫生話佢呢個係大手術,
我爸爸65歲.好驚
其實呢d病係唔係好多男人都會有???
我爸爸拖左成兩年先睇醫生..........

Shan1226,

你爸爸的報告怎樣呀?你心情又如何?有時間話俾我地知喎。支持你!
 :lol::-D:-P 家有淘氣嬌妻及得意仔仔 :-P:-D:lol:

民房

對呀!自己老時父母更老。多

男爵府

好媽媽勳章

hi fpun & all,

我又唔係經常玩費事開個account啦, 總之最後有打名既就係我, 我老婆見到有得意野就會講我知or叫我睇, 不過都係聽多, 事關張osim係電腦後邊, 佢上網時我按摩, 呵呵呵.

話時話, 我大姨上月返黎教我練氣功(簡單運氣罰企果只), 之後有時間就企下, 呢輪又好似個人精神左咁喎, 唔知邊位兄台有心得呢?? 佢仲介紹個師傅每星期日朝早8點半係九龍塘個細公園免費指導, 不過我都未得閒落過去.

MAN (FIREMAN)

男爵府

嘩, 氣功, 勁呀! 我要學九陽神功 :mrgreen: :mrgreen:

講下笑者, 之前有爸爸講過學太極當做運動, 當時好似仲有幾位bk爸爸參與添, 我都幾有興趣, 可惜地點同我個區相隔太遠! 唔知佢地學成點呢, 可能而家己經係武林高手啦!

別墅

我之前都學過少少, 都係罰企, 收肚, 提肛..., 話對個腎好wor. :mrgreen:
知足知不足, 有為有不為

洋房

太極當做運動,好玩,以柔制剛,三兩撥千斤,借力打力,以前見我哥那住把木劍出門,好似武林人士下山。跟過一二次,次次都要我扎柯?馬,好辛苦,跟住叫佢自己下山。

另星期六早上亞視有教太極,而家就唔知有否。
I love my family 我的小天使,為妳,媽媽會努力工作

洋房

fpun 先生:
請問縱合意見到現在,有否良方妙藥關於標題'老來痾尿滴濕鞋'呢?

洋房

qkhung 寫道:
fpun 先生:
請問縱合意見到現在,有否良方妙藥關於標題'老來痾尿滴濕鞋'呢?

:cry: :cry: :cry:

似乎無藥可救!

天啊!

:cry: :cry: :cry:

複式洋房

各位對此題目有興趣的網友:

你們好!沒有發言兩日就有咁多追問,真是又驚又喜!
驚 - 是因為好似欠左你0地咁。喜 - 當然是你0地咁擁躍La!

其實,我一直有考察和思考這問題,再綜合你們的意見,我現行的方法有:
- 要正面接納自己生理的改變
- 和你另一半分享,讓他分擔你的情況及感受
- 若覺得有不適或疑問,盡快見醫生
- 常保持心境開朗,多上網講0下心事,適當地發洩情緒
- 多做運動<各位提供的方法很不錯!>
- 不要忍尿<見到洗手間盡量交水費!>
- 切記不可隨便吃成藥
- 切記不要扮神祕,若老婆誤會你,大家同時唔開心最唔底

各位網友,請補充不足之處,賜教!賜教! :arrow:

別墅

鬍鬚Daddy

睇完報告醫生話血液有d癌成份,但佢話係正常
叫我地唔使驚,等手術後再驗,今日爸爸入醫聽日
做手術.
多謝哂大家關心.

複式洋房

SHAN1226,

前列線發大 or 增生,是中年男性常見的病,我同事爸爸也剛患上,相信你爸爸的心情一定不好受,最好你和你媽媽多些分享他的感受,令他開心。很奇怪,大部份男士此刻都會自我形象較低,可以多些稱讚他。

祝你父親早日康復!

男爵府

畀面勳章

[size=medium]babe04, Yes I agree with your saying, it is not in concerning about ones kidney, it is absolutely as what your saying, not all men over sixty are so bad at all. Those who find themselves facing the problems, I advise them must go to see their family doctor first. Please do not buy any kind of medicine from the ordinary stores, there might be some problem to use the medicines not issued from the doctors.

你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

男爵府

畀面勳章

嘿嘿,

It is true as what you said. We must not make ourselves so unhappy, just keep on living without any unnecessary self over worrying.

你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

首頁
23456...11

尾頁

跳至