爸爸專區

跳至

首頁
45678...23

尾頁

大宅

Re: 經常要返內地工幹,有冇好方法兼顧到家庭需要?

阿四爸爸 寫道:

4. 買過防狼器給太太(代表...hehe估下?)
...........待續

[size=small]呢招好∼∼∼絕∼∼吓!, 如果俾我收到,真係咩野自信心都番哂黎 :mrgreen:
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

別墅

阿四爸爸。。。哈哈^___^要你(點名)提醒我送花^^...如果比我老婆知道一定會多謝你。^_____^..好啦..等我今年考慮下先...^+++^
講開送花&禮物,我真係好耐無送喇,吾好話我啦。。。太太都好耐無送禮物比我!我最近一次收既生日禮物都不記得是什麼,連係幾多年前送生日禮物我都記不起了。(但太太的生日,我當然會有蛋糕和兩個女的生日歌)

雖然我吾使番內地工作,既然大家在這裹討論,我跟太太結婚十幾年,也有些少經驗跟大家分享呢^____^...希望大家可以參考一下,睇下大家會吾會有用!^__________^

在這些年來,我們差不多每一天都會做一些動作,就是在晚間的時候,由於忙了一天,所以兩公婆會睡在梳化上,互相為對方按摩,姿勢方面有時會頭對頭,有時會頭對腳,有時d姿勢真係好搞笑,然後一起看電視,一路按摩,傾下計,講下笑,時間會過得好快,通常都會一個鐘至兩個鐘,這個習慣都超過十年了,現在己經成為我和太太生活的一部分。^______^
大家真係可以試下呢,持之以恆,可能會為大家增加不少樂趣!^_______^....真係幾sweet架...^______^

大宅

好多謝各位鼓勵, 我們會加更努力. 我地大家都要努力呀!

阿四爸爸: 多謝你開呢個topic呀, 我相信幫左唔少人, 起碼我是其中一個. 尋晚我同老公講左在bk有呢個topic, 佢睇左2頁後都話幾好wor, 有時佢諗d野唔識表達, 你地同佢講埋wor, 仲話星期六會睇埋其他幾頁.
我老公又係經常要上大陸, 有時一去就成個星期, 我都會感到好難捱, 但佢最敝好唔識做, 連每日一個電話都"慳"返, 我淨係想佢每日有個電話關心下我同對仔女, 起碼俾我知道佢每日都有諗起我地.但結左婚咁耐(10年啦, 一直佢都有上大陸), 佢都未能做到, 有時真係會懷疑佢架! 好彩呢兩年上少左, 有時一個月才上1-2日. 才不至於鬧離婚. 所以阿四爸爸你在杭州做野點忙都好, 哪怕是傾1分鐘電話, 阿四媽媽都會甜在心頭架! 努力!!
我亦都希望我老公睇到我講呢番說話. :mrgreen:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear markli:

果真好鬼攪笑喎,呢招都出埋,你太太都好野喎,一起維持左今多年,真係有恆心,又有信心,希望大家長長久久,再多二十年,三十年都不變.

Dear ptm_sarah:
今睇來你老公都開始動搖羅,我地努力寫多的野吸引佢地班sweet男人入來先得.

bettylam

NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear ptm_sarah & All Super Men:

睇來我同你的個案都幾相似喎,老公去左越南頭個幾年我真係連係公司電話都無架,係一次阿女有的好決定性的野要立即要佢商量及決定,於是立即打去佢香港公司問佢的同事,點知佢的同事震驚晒,全公司的人都話吾係呀馬,今都得,大大話話過左越南成3至4年喎,而家先問攞電話,
我因為,成日想住人在他方,吾好比今多壓力佢,但原來呢的壓力慢慢漸地壓在我身上也不知道,而家個病都仲未醫好呀,不過吾洗驚,吾好精神病係賀爾蒙分泌失調者,我之所以講出來,係因為吾想大家好似我今.奉勸各位人在他鄉or要太太長時間照顧小朋友丈夫緊記這長期的壓力,之後去過幾間公司的同事都話bettylam呢個女人都得個羅,成個女超人及單親家庭今.我都係呢幾年人成熟左朋友多左傾傾下先知道自己以前今攪笑,同老公無溝通係吾得架.我個仔仲攪笑,2years個陣老公搭飛機返來吾會講,佢話比意外驚喜喎!個仔一見到屋企突然多左件轟然物體,嘩的一聲大喊有賊及掉頭走,仲喊到佢走個日呀!現在想起來也不禁覺得好攪笑呀!

bettylam

NNN

大宅

Dear Bettylam,
你簡直係我既偶像, 你老公去左越南3-4年你都唔使搵佢.令我好佩服, 都感到你好堅強, 名副其實的女強人.
我記得剛剛結婚時, 我老公兩個星期無消息, 我已經周圍打鑼咁搵佢, 仲要3-4年, 俾我真係捱唔住.

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

係呀!當時後生呀!仲成日以為自己好叻,好堅強,特別係放工返來好多野做,簡直人都顛架,而家陣好懂了同老公溝通啦!你地都要更加努力呀!

吾好比佢停至得!

bettylam

NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Hello All:

就來情人節啦!大家係咪好惆悵及奧惱送勿野禮物比我們長久的相公及相太呀!

bettylam ?-( ?-( ?-(
NNN

民房

阿 4 Daddy,

我有個提議,就是在當地寄明信片回香港給太太,簡單
幾句說話已經很足夠,這樣做並不老土。

在○三年暑假,我和太太去了歐州三星期,我們隔雨三
天便寄比個仔一張 postcard,他收到後好開心,直至今
日仍然有講,重keep 住D postcard 潻。

波波的 Daddy 波波的 Daddy 波波的 Daddy

複式洋房

波波的Daddy ,

Good point !夠實際!
:-DAMAN藥堂 :wave:

大宅

比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear Hellomummy:

你夜夜今鬼夜訓,辛吾辛苦呀!ah靜雞雞問你啦搵到情人禮物送比相公未呀!做勿你會用野tsui呀波波叔ke.

bettylam ?-(
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear All:

有無發覺呢幾日又吾見左個發(炎)人阿四老豆呀!死啦!佢吾知係咪衰左啦!.........???????,哦!吾好意思呀!,嚇親你地tin,我估佢梗係衰左係部電到啦!因為佢講過佢酒店部腦要成半個鐘先上到綱架.

bettylam ?-(
NNN

民房

各位太太,你都可以寄咭到你老公在外地或大陸工作的地
方給他打打氣。試想想,先生一個人在外地收到一個打氣
的訊息或者幾句關心的說話,心情何等興奮!

女仕們,作為男人後面的支持者,你有責任
波波的 Daddy 波波的 Daddy 波波的 Daddy

洋房

波波的Daddy
很有創意,我真的沒想過,不過要阿四媽媽看到你的留言才可以. Anyway,請Hellomummy, bettylam , ptm_sarah 可嘗試
小弟喜歡在去杭州前在飛机場郵局寄咭給太太及兒女,他們收到都幾感動o架,

洋房

Bettylam
多謝關心,在杭州用28.8k上网,真的很慢
哈哈,今晚我己返屋企了

洋房

波波的爸爸
好料,全中.
莫說太太,我都keep著哂我老婆婆寫給我的每一張咭.
有時,男人都很有情,相信你也是,努力,加油 :lol:

別墅

阿四爸爸 寫道:
Bettylam
多謝關心,在杭州用28.8k上网,真的很慢
哈哈,今晚我己返屋企了

歡迎你平安回來呢^______^
你開個迷重未............^____^

別墅

[quote]
波波的Daddy 寫道:
各位太太,你都可以寄咭到你老公在外地或大陸工作的地
方給他打打氣。試想想,先生一個人在外地收到一個打氣
的訊息或者幾句關心的說話,心情何等興奮!

女仕們,作為男人後面的支持者,你有責任

大宅

各位爸爸,
寄卡都幾好提意喎! 不過唔係幾岩我喎, 因為我老公是去東莞, 咁近寄得黎佢都來回幾次了, 而且佢地工廠寄去都唔知會游左去邊, 不過咁如果佢嚮深圳買張卡寄俾我, 雖然時間耐d, 我都會好開心既...

首頁
45678...23

尾頁

跳至