爸爸專區

跳至

首頁
23456...23

尾頁

洋房

Re: 經常要返內地工幹,有冇好方法兼顧到家庭需要?

真心的甜言蜜語,幾時都 work!

:lol:

大宅

阿四爸爸 寫道:
o畏, 我是鮮花級國民,版主Raymond有冇鮮花送.

嘩, 咁我快d勤力d升做鑽石級國民先.......
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

大宅

bettylam 寫道:
Dear Hellomummy:

你真衰架啦,係喎吾見左主人家阿四老豆呀,佢梗係衰左係你手上啦!哈哈!hehe.

bettylam

bettylam, 你講笑搵第二樣喎, 俾阿四媽媽睇到就唔好啦!
比較不正常而靈裡較感貧窮的人, 比起正常而靈裡不感貧窮的人, 成長的更多......

複式洋房

Hellomummy,

見到你咁釋放,又有上帝的支持,我真是替你高興,不知你丈夫和小朋友有沒有你的信心和積極?

若可以,邀請你丈夫到這裡和我及一班網友交流心得。

祝福你和你的家人。

:-DAMAN藥堂 :wave:

別墅

hi Hellomummy

妳要比心機,同老公慢慢傾下,睇下有無辨法真係吾使成日係內地工作,不過我相信吾係咁易,如果話吾返就可以吾返,咁一早就吾使返內地做野啦!同佢傾下等大家有一個共識,再慢慢計劃一下。

上星期睇電視見到狄志遠分享,佢當初放棄政壇工作,在家中半年無工作,他不為什麼,只因為吾想因為工作,令到佢無時間和家人一起,令到同家人關係吾係咁好,現在佢生活得好好,一家人都好開心。

記得幾年前有些朋友要返回內地工作,當初朋友跟子女的關係相當好,子女好鍚爸爸,可惜,幾年後既今天,子女和爸爸既關係己今時不同往日。
好多人只會擔心男人返內地工作,會吾會做出一些出軌事情,又有幾多人會明白,當電話傳來太太聲說:囡囡依家發高燒,我要同佢去急症室,你幾時返到來呀!
在內地工作不能回家,這時父親的心裡是如何的難受!
我幾個朋友都不想回內地工作,可惜香港生活真的不易,未必每人都有能力,選擇想過的生活。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear Hellomummy:

嘩然!好晒利,傾到今鬼夜,吾好意思呀,一吓故住講笑吾記鬼得左你係女人,係呢度特別同你和阿四太講聲sorry la,嘩然!鬍鬚佬同阿四爸爸的殺傷力真利害,今鬼纏綿呀,幾乎想叫老公入來學2招,

markli哥哥,加油呀!

bettylam
NNN

民房

Markli 哥
唔駛羨慕阿四呀!你都得o架!
老婆唔溫柔,咪你溫柔o羅,整朵玫瑰俾佢嘆,唔好怕肉麻實質好有效,女人要o泵o架!

複式洋房

Zeta-Man,

我非常好同意你的說話,咁你通常幾耐送一次花?有無又平又靚花店介紹?
:-DAMAN藥堂 :wave:

禁止發言

大宅

:cry:

民房

HappyHelena 寫道:
Hello!! 我老公前2年比老公調左去上海做野, 我resign跟埋佢去, 我想, 一家人始終一齊好d...上去3個月就有左, 跟住番番香港生BB, 而家BB都8個月啦..老實講, 我都吾係好like上海, 如果我上去雖然可以陪老公, 但係佢成日出差, 如果BB係上面有事我又點呢?? 真係幾慘, 話晒香港都係自己地頭, 家人朋友都係道有照應ar ma.. 我呀媽成日問我驚吾驚佢搵女人? 有時我都會諗下會吾會呢??不過, 吾通成日check住佢咩, 兩公婆最緊要講個"信"字, 何況佢對我都好好, 人又老實, 所以我都吾諗咁多囉... 不過, 而家我同佢每晚都會煲成個鐘電話粥 (0030, 0.1/min), 好似變番拍拖咁,都幾好ar!!
Anyway, 過完新年我都會同呀仔一齊番上去囉, 佢一個人又真係好悶既, 始終又係果句, 兩公婆分開太耐又係吾好架....

喂!可以用

洋房

HappyHelena
1.欣賞你為家庭所付出的.尤其甘於做"跟得夫人"
2. 對呀!我常常出差到杭州,与太太煲電話粥時真有意想不到的"小別勝新婚"的威力,

小弟覺得夫婦之間一定要有愛和信任,check得幾多

洋房

HelloMummy, Bettylam
我常常記住結婚時向阿四媽媽許下的承諾,豈會亂來?!
哈,你還記得嗎?

洋房

MarkLi
努力,加油.總有一個行動先

愛裏沒有懼怕wor

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

阿四爸爸:

你要記住(堅守諾言,幸福在眼前),阿四媽媽,你真係好幸福呀,你知道嗎?阿四爸爸和其他爸爸寫的野真係好鬼感人,幸福小婦人我相信我認左第二,都無人敢吾封你做第一羅.晒林,登你心都花露放.

努力!加油!

支持你的fans bettylam

NNN

洋房

你也幾幸福
shhhhh
阿四媽媽不知道我在這裏寫咁多o野
但我想信這些對話,留言是我給她最好的情人節禮物

友情提醒:特別Markli,打印這是留言,也是物輕情意重的情人節禮物,試試 Hohoho, 平過買花,又有新意
:wink:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear 阿四爸爸:

老公好鬼認真又吾笑話今年情人節吾(送)喎,二個人搵一份錢,吾買的又平又靘的花啦!心想,今之幣啦!吾係炎棄我人老豬吾旺,佢今鬼鍾意小朋友都只很同佢生打孖來,佢話靜雞雞,擔條梯,過對面學校施怪手喎,佢問我你明架啦!仲話學校個的花真係好鬼死靘架者!的校工好鬼好心機呀,我話吾係呀媽,我地而家年紀大啦!你估仲18+22呀,趺鬼左落lai連的花都chiu鬼爛埋,吾洗你送啦!佢見我今鬼認真,話同我講笑咋!,今年又有意外激嫁警喜啦,2月14日情人節快樂話你地知啦!早豆.

byebye!

bettylam

寫道:
o畏, 我是鮮花級國民,版主Raymond有冇鮮花送.

--------------------------------------------------------------------------------

嘩, 咁我快d勤力d升做鑽石級國民先....... ?-( :-P :-P
NNN

洋房

係唔係呢度曬幸福呀!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

Dear Qkhung:

係呀!你呢?點睇呀!講笑咋!千奇吾好介意呀!

我就來收水呀啦!

bettylam ?-( ?-( ?-(
NNN

大宅

Zeta-Man 寫道:
[quote]
HappyHelena 寫道:
Hello!! 我老公前2年比老公調左去上海做野, 我resign跟埋佢去, 我想, 一家人始終一齊好d...上去3個月就有左, 跟住番番香港生BB, 而家BB都8個月啦..老實講, 我都吾係好like上海, 如果我上去雖然可以陪老公, 但係佢成日出差, 如果BB係上面有事我又點呢?? 真係幾慘, 話晒香港都係自己地頭, 家人朋友都係道有照應ar ma.. 我呀媽成日問我驚吾驚佢搵女人? 有時我都會諗下會吾會呢??不過, 吾通成日check住佢咩, 兩公婆最緊要講個"信"字, 何況佢對我都好好, 人又老實, 所以我都吾諗咁多囉... 不過, 而家我同佢每晚都會煲成個鐘電話粥 (0030, 0.1/min), 好似變番拍拖咁,都幾好ar!!
Anyway, 過完新年我都會同呀仔一齊番上去囉, 佢一個人又真係好悶既, 始終又係果句, 兩公婆分開太耐又係吾好架....

喂!可以用

首頁
23456...23

尾頁

跳至