夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

夠膽係老公面前話對另一男人有好感又單獨食飯,佢真係口不擇言,當你死既。

複式洋房

cecelc 發表於 24-5-8 16:43
夠膽係老公面前話對另一男人有好感又單獨食飯,佢真係口不擇言,當你死既。

...

佢話做朋友一定會有好感喎,佢講到好有道理咁,我話自己同啲女性朋友感覺都只係唔討厭對方同埋啱倾咋,所以我都懷疑佢講既呢句說話到底含義係乜嘢

大宅

回覆樓主:

你太太講野好叻,但她都係好直接咁說出真感覺,因為佢身份係你老婆,所以你介懷,加上你有負面情緒,你真係唔好再斟酌係呢d地方上,怕你越諗越錯咋。

複式洋房

COCO111 發表於 24-5-8 19:20
你太太講野好叻,但她都係好直接咁說出真感覺,因為佢身份係你老婆,所以你介懷,加上你有負面情緒,你真係 ...

無錯,佢講嘢不嬲都真係好叻,我好多時都唔夠佢講

複式洋房

回覆樓主:

今日佢好主動同我講會同成班同事連埋果個男人一齊食晚飯飲嘢,特別講呢個男人個名出嚟,話費事我亂諗嘢,到底係咪真係成班同事食,我又唔想到時問佢詳情或者問佢幾時先返,係咪想試我或者俾機會佢入話我唔信任佢呢?

大宅

lmklmk 發表於 24-5-9 18:50
今日佢好主動同我講會同成班同事連埋果個男人一齊食晚飯飲嘢,特別講呢個男人個名出嚟,話費事我亂諗嘢,到底 ...

刻意咁講有D此地無銀

男爵府

回覆 lmklmk 的帖子

我覺得不要想太多!太太可能只想你安心和同樣做出改變。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日佢好主動同我講會同成班同事連埋果個男人一齊食晚飯飲嘢,特別講呢個男人個名出嚟,話費事我亂諗嘢,到底 ...

有冇感覺好矛盾?
你已經假設佢已出軌
佢講有呢個人,你覺得有問題
如果明明有約呢個人,但係佢又唔講
咁你又覺得佢有問題

你地之間無曬信任
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

對你坦白
你又問係咪想試你

唔講
你又嬲豬

你都唔信呢個老婆,仲問BK 意見為乜?
逝去感情如何留得住?

複式洋房

crystal媽咪 發表於 24-5-10 11:09
有冇感覺好矛盾?
你已經假設佢已出軌

都覺得矛盾,因為佢話成班人其實我都唔知真定假,只係佢刻意話有呢個人响度,一方面覺得佢可能想我安心,另一方面又覺得佢會唔會係專登話成班人一齊,其實根本係只得佢哋兩個人,其實同異性同事單獨食飯,我真係唔介意,但係同一個有好感異性同事單獨食飯,我唔想介意都過唔到自己,明白每個人都想有自己時間可以同朋友同同事出去食飯傾下計,如果佢同我講真係同呢個人單獨食飯,雖然會唔開心,因為始終有條刺,但係又覺得係咪重建大家信心既第一步,不過如果佢呃我而又俾我發現,我諗我唔會再信任佢,最近亦發現佢有時夜咗收工,放工坐車係唔會聽我電話同唔覆我訊息,我亦知道佢同呢個男同事係順路會一齊搭巴士,我都唔想成日亂諗嘢,但係久唔久又嚟撩起我去諗,有時我發現返到屋企,會用啲好厭惡神情望住我,好似你响度呀,我自己都唔知可以點,有時真係覺得好崩潰

複式洋房

crystal媽咪 發表於 24-5-10 11:09
有冇感覺好矛盾?
你已經假設佢已出軌

都覺得矛盾,因為佢話成班人其實我都唔知真定假,只係佢刻意話有呢個人响度,一方面覺得佢可能想我安心,另一方面又覺得佢會唔會係專登話成班人一齊,其實根本係只得佢哋兩個人,其實同異性同事單獨食飯,我真係唔介意,但係同一個有好感異性同事單獨食飯,我唔想介意都過唔到自己,明白每個人都想有自己時間可以同朋友同同事出去食飯傾下計,如果佢同我講真係同呢個人單獨食飯,雖然會唔開心,因為始終有條刺,但係又覺得係咪重建大家信心既第一步,不過如果佢呃我而又俾我發現,我諗我唔會再信任佢,最近亦發現佢有時夜咗收工,放工坐車係唔會聽我電話同唔覆我訊息,我亦知道佢同呢個男同事係順路會一齊搭巴士,我都唔想成日亂諗嘢,但係久唔久又嚟撩起我去諗,有時我發現返到屋企,會用啲好厭惡神情望住我,好似你响度呀,我自己都唔知可以點,有時真係覺得好崩潰

複式洋房

AndesChan 發表於 24-5-10 17:25
對你坦白
你又問係咪想試你

自問我真係好想信任佢,但係佢嘅行為神情,真係有時令我建立唔到信心

複式洋房

lmklmk 發表於 24-5-10 17:43
自問我真係好想信任佢,但係佢嘅行為神情,真係有時令我建立唔到信心

冇爬哂文,但好憎人成日話異性朋友就一定會有好感,我係唔會有,完全零好感,亦唔會特別留意到對方異性特質,就算靚仔有風度都一樣。如果有好感而你又有伴侶咁仲痴埋去做乜,梗係避忌下。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lmklmk 發表於 24-5-10 17:40
都覺得矛盾,因為佢話成班人其實我都唔知真定假,只係佢刻意話有呢個人响度,一方面覺得佢可能想我安心,另一 ...

其實有冇諗住打算點做
會否跟佢睇下佢收工做啲乜定點
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

lmklmk 發表於 24-5-10 17:40
都覺得矛盾,因為佢話成班人其實我都唔知真定假,只係佢刻意話有呢個人响度,一方面覺得佢可能想我安心,另一 ...

如果係我,我會搵私家偵探去查佢,因我已經懷疑呢個人,不如求証一下等自己有個明白。但係行得呢步,要預左有任何不知道既後果,自己可否承受到。

複式洋房

Mamashum 發表於 24-5-10 21:37
如果係我,我會搵私家偵探去查佢,因我已經懷疑呢個人,不如求証一下等自己有個明白。但係行得呢步,要預 ...

其實都曾經有咁諗過,不過好似你咁講,真係會有好多變數

子爵府

OP, can you read English?

複式洋房

IaMMoYY 發表於 24-5-10 22:36
OP, can you read English?

Yes

男爵府

Parisienne123 發表於 24-5-10 21:17
冇爬哂文,但好憎人成日話異性朋友就一定會有好感,我係唔會有,完全零好感,亦唔會特別留意到對方異性特 ...

好同意你的說法~唔明呢度好多人都偏幫女性~講到樓主懷疑太太唔啱咁~我覺得一個有家室嘅人如果對其他異性朋友有好感就應該要自己避忌下唔好再有咁多接觸啦

大宅

lmklmk 發表於 24-5-10 21:48
其實都曾經有咁諗過,不過好似你咁講,真係會有好多變數

查啦,否則一直懷疑落去係好辛苦的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊