自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用點對點集運送貨嚟時,司機當場冇講要收停車場費,事後翌日話收$30元。兩箱貨用車仔推入大堂好難…要成部貨車入?咁如果同一座幾個客,咪收幾次好和味?

我一件貨幾公斤,再加30元停車場費,比用順豐更貴而且更慢!

請問大家有冇遇過類似情況 … 如果係你哋俾唔俾?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有冇入佢網睇條款,我記得有集運公司係有呢一條條款,至於,係咪用手推車,好難控制人地點送貨!

侯爵府

視乎你樓下停車使唔使錢,送貨都會寫明要收嘅就要客俾。
見佢入公司acct,又唔似派送員亂收費

公爵府

BK Milk勳章

smart_lam 發表於 24-4-27 12:10
用點對點集運送貨嚟時,司機當場冇講要收停車場費,事後翌日話收$30元。兩箱貨用車仔推入大堂好難…要成部 ...

咁係你屋企停車場問題,我呢到有半個鐘免費,所以唔會有收費問題,你個到冇得免就要你比錢架啦!

男爵府

如果你果邊停車場一入就要收費係應該比,
冇得要求人地用手推車幫你推入去

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

用點對點集運送貨嚟時,司機當場冇講要收停車場費,事後翌日話收$30元。兩箱貨用車仔推入大堂好難…要成部 ...

和味?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

佢可以問你拎
最終比唔比你話事
因事佢前無問你比唔比

男爵府

人家一定有條款寫明嘅!你理得人家當日同一棟有100個客收100次停車場費!成部車泊街抄咗牌你係咪即過返數畀司機?睇你1000%唔會!

我就次次都叫佢入車場嘅。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

俾!
(得17 分鐘,如果和味到,都係佢本事!)

大宅

用得點對點,都不是輕野,點對點計實重,唔計體積重,多數啲人買傢俬就用佢

大宅

再者$30而家買到啲咩啊?
咁都叫和味?要幾耐先夾到同你同一棟大廈的客?

珍珠宮

下次去自提點自取咪唔使俾囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你遮遮人地電話好d

象牙宮

回覆樓主:

幾公斤唔會用呢間啦…人地唔計體積收實重架,同埋你車場無免費泊,唔關人地公司事喎!同埋好少會夾到單同日送同屋苑囉!唔想拎就只有比錢啦

珍珠宮

2024年龍年勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

抄牌係咪你俾?

伯爵府

你樓下有無位比人免費停車?係唔係一到可以即刻停?人地一日派幾十個地方,為咗你仲要慢慢搵位再拉去你嗰度。不嬲送貨如果無免費免抄牌位都要自費比停車場錢架啦。人地肯定寫清楚條款的。你大意就下次睇清楚搵一間係會幫你博抄牌嘅集運。和唔和味都唔關你事,你自己揀嘅集運自己agree嘅條款,點解要賴返落人哋度呢。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁你屋苑停車場問題,多數都有免費泊一陣,我咁耐未試過比人收停車場費

男爵府

俾,下次唔用,自己去拎。

象牙宮

收費更高。

不如香港买。估該好高。一向自取。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

回覆樓主:

咁點知佢地係派一家定幾家人?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊