自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Bloomberg 發表於 24-4-27 07:18
你整跌咗把遮,佢幫你放回原位,事年已完。

隨後,有人打開把遮,佢仲乜咁多事走去幫人收返好把遮?

咪係! 衰多手

水晶宮

一隻鴨鴨 發表於 24-4-27 11:21
我覺得多手左

佢媽整跌人地把傘仲打開左,呢個情況就咁放1把開左的傘係枱面,怪怪地

複式洋房

Bloomberg 發表於 24-4-27 07:18
你整跌咗把遮,佢幫你放回原位,事年已完。

隨後,有人打開把遮,佢仲乜咁多事走去幫人收返好把遮?

因為阿仔喺我後面,見到我背囊掃跌咗人哋把傘

複式洋房

靚靚C9 發表於 24-4-27 07:26
如果敲詐,妳話賠一百佢地又唔要咁怪?

因為琴日落雨,麥當當當時吉位多,我就同阿仔坐咗張4人檯(打斜坐)佢哋應該錯估阿仔無大人陪同,而且揸住部Iphone 15pro max,以為阿仔有錢加上個樣純純,易敲詐

複式洋房

靚靚C9 發表於 24-4-27 07:26
如果敲詐,妳話賠一百佢地又唔要咁怪?

因為我企喺阿仔後面聽晒個男人同個女人兇完,我至出聲話賠$100比個女人,個女人聽到我出聲,至收儉

複式洋房

sweetmomo 發表於 24-4-27 07:32
係囉
敲詐一個小朋友?至多一百幾十
依家話明100賠又唔要

因為佢哋醉翁唔係$100幾10,而係幾百至千元。
有大人喺度佢哋自然敲唔到咁多,咪收線囉

複式洋房

mcdullyiu 發表於 24-4-27 07:35
即係你整跌把傘然後把傘在地上開左?唔係我唔明點解你個仔要幫人關傘。
...

果把傘喺12蚊店有售,透明黑骨。
點解把傘跌落地自動開咗?
我就唔知
因為我行過佢個位時,佢把傘係扎好擺喺櫈背。

複式洋房

tutik 發表於 24-4-27 07:38
咁賤格!你個仔幾大?即佢地目標?
我仔成隻牛咁但幼稚唔知係咪目標。

我阿仔都中二了
我喺度講
純想大家知道依家啲撞瓷手法又進化咗,啲小朋友可能驚比家人知就收起個心到,錢無咗,心靈亦受損

男爵府

mayies2004 發表於 24-4-27 13:07
果把傘喺12蚊店有售,透明黑骨。
點解把傘跌落地自動開咗?
我就唔知

睇完你回覆、覺得全是你幻想,你亦不是善男信女,我覺得你仲幾野蠻,騙子騙人一蚊都唔收?更何況係你主動賠償,人家沒有要求

複式洋房

玄米茶愛愛 發表於 24-4-27 07:54
阿仔已放回原處,把傘點解無端端又打開咗?

係把傘跌落地,阿仔幫忙執返,幫佢關埋把傘,放回原位

複式洋房

loved 發表於 24-4-27 07:59
你係話個男人鬧完你仔就走左,係你哋自己行番入去同人對質。~~照常理,如有心 敲詐,會欄住你吾俾你走, ...

係個男人帶返阿仔(我跟尾)入返麥當勞

珍珠宮

mayies2004 發表於 24-4-27 13:10
我阿仔都中二了
我喺度講
純想大家知道依家啲撞瓷手法又進化咗,啲小朋友可能驚比家人知就收起個心到,錢 ...
好心你啦,明明係你撞跌人啲嘢連道歉都冇就走咗,仲堅持人地係碰瓷黨,反而你個仔仲有禮貌過你

複式洋房

whyyou 發表於 24-4-27 08:10
咁你真係整跌咗人地把遮,唔通人地特登整爛佢嚟屈你咩?仲有你講嗰啲咩把遮本身已經彎曲同埋你個仔咩隻手 ...

我見到個阿用另一隻手幫佢關把傘,你覺得要用幾耐時間?我只係行行下唔見個仔係後面,至行返入麥記,就見到把傘嘅骨有彎曲情況,但阿仔幫佢關好把傘放回原位就同我準備離開餐廳,就比個男人攔住咗。

男爵府

mayies2004 發表於 24-4-27 13:18
我見到個阿用另一隻手幫佢關把傘,你覺得要用幾耐時間?我只係行行下唔見個仔係後面,至行返入麥記,就見 ...

講來講去你都無望到你仔關傘過程,全部都係你主觀確定,又肯定人哋把傘係$12店,同款物品上淘寶搜尋結構已經可以好唔同!又話個仔整親手,但12歲成人啦,整親手都可以好大力!唔係你個背包整跌人把傘再先,人家都冇要求你賠償,你仲想點?

男爵府

睇完前半部份劇本正常, 後半部份似係你憑空想像多, 人哋無要你錢仲妄想人哋係撞瓷騙子好多嘢只係你想你諗, 呢度啲回應一面倒, 只證明我哋睇既嘢相同, 只係你自己想法歪咗

侯爵府

mayies2004 發表於 24-4-27 13:10
我阿仔都中二了
我喺度講
純想大家知道依家啲撞瓷手法又進化咗,啲小朋友可能驚比家人知就收起個心到,錢 ...

啲人恰細路真係卑鄙。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

大前提我覺得係你要小心孭背囊唔好掃跌人地既野,同埋人
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

mayies2004 發表於 24-4-27 13:13
係個男人帶返阿仔(我跟尾)入返麥當勞

如果敲詐,照計呃唔到一千幾百,妳主動俾一百都會照殺,攞咗先走。而且妳話佢帶妳個仔番麥記先鬧佢都唔合理,如果為呃錢,咁樣分分會驚動職員經理,一把遮點屈到一千幾百,如果拉妳個仔一角黎鬧佢話係呃錢黨仲合理D。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

好似有啲夾硬講喎⋯⋯明明係你背囊撞跌人哋把遮在先,點樣碰瓷呃人啊?又唔係把遮自己走埋去撞你⋯ 佢計算得到你個背囊會撞跌把遮?如果話目標係你個仔而唔係你,咁更加唔會將你個背囊計算埋入去騙局啦⋯ 而且只係一把遮,呃得幾多吖⋯ 似係一場誤會多啲

sweetmomo    發表於 24-4-27 15:34

複式洋房

spikenard 發表於 24-4-27 11:40
佢媽整跌人地把傘仲打開左,呢個情況就咁放1把開左的傘係枱面,怪怪地
...

係我背囊掃落人家把傘,正常人背囊唔係揹喺背脊嘅咩?我阿媽生小咗隻眼喺我後面,所以我睇唔到係正常。
把傘點解掃咗落地開咗,鬼知呀?
唔係個個人屋企有錢到啲傘都無穿無爛,啲傘有機會lock唔到、Lock唔實。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊