家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

股票你都話係買佢間公司,投資實業
但bitcoin好虛無,買完都唔知買左咩咁
有冇人買過bitcoin? 分享下你買既原因呀

男爵府

回覆樓主:

我吾知你本身 認唔認同加密貨幣呢樣嘢, 如果唔認同講乜都冇用。
幣圈係一直都係講DYOR, do your own research。
我淨係講一樣野 有啲公司 升到高點跌返落嚟乜都冇,但點解BTC 10 年 而家企在歷史高位 附近? 點解由不合法變唔承認 在變到合法?

大宅

早買嗰啲可能賣咗吐現發達買樓了. 唔喺而家先想買

大宅

有得炒咪炒
係咩唔重要

大宅

原因一個字:錢
同買股票一樣,貪佢係咁升升升

大宅

NinaLiner 發表於 24-4-25 15:41
原因一個字:錢
同買股票一樣,貪佢係咁升升升
但個feel好危險咁,好似會隨時執笠走佬

子爵府

又一個龐氏騙局 , 願者上吊吧

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得係因為貪心
風險大,上落大,先有得炒

Ace.    發表於 24-4-28 16:26

洋房

回覆 kenmayTV 的帖子

因为它的不可在生線
失敗是必然的,成功才是偶然的,百分之九十的失敗都只是為了那百分之十的成功,做到不氣餒,你才會超越很多人

洋房

回覆 Gud567567 的帖子

現在大漲
失敗是必然的,成功才是偶然的,百分之九十的失敗都只是為了那百分之十的成功,做到不氣餒,你才會超越很多人

伯爵府

其實我本身都有買少少玩下
貪佢同現有資產相關性不大,分散下

大宅

kenmayTV 發表於 24-4-26 17:53
但個feel好危險咁,好似會隨時執笠走佬
睇黎樓主你要上網睇下咩係bitcoin先..同埋你覺得bitcoin危險可以唔買,如果點都想試下掂bitcoin,可以揀bitcoin相關概念股買住先

禁止訪問

大宅

發表於 7 天前 |只看該作者
Sissieshopping 發表於 24-4-29 16:22
睇黎樓主你要上網睇下咩係bitcoin先..同埋你覺得bitcoin危險可以唔買,如果點都想試下掂bitcoin,可以揀bit ...
今個月bitcoin減半
我漲樂差唔多半倉買晒三星比特幣期貨
賺d就收手

子爵府

發表於 7 天前 |只看該作者
Mochachoi 發表於 24-4-24 16:40
我吾知你本身 認唔認同加密貨幣呢樣嘢, 如果唔認同講乜都冇用。
幣圈係一直都係講DYOR, do your own resea ...

你好似好了解bitcoin, 我有一個問題問咗好多人都答我唔到。 就係嗰陣時bitcoin你係要用部電腦同佢掘礦, 跟住佢就會畀啲bitcoin你, 咁我想問 喺你幫佢掘礦呢個過程, 其實本身bitcoin嗰間公司有咩著數, 點解你掘礦佢要畀 貨幣你呢? 呢個過程其實做緊乜嘢 。 真心請教

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

發表於 6 天前 |只看該作者

回覆樓主:

正如、點解有人去澳門賭錢?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

發表於 5 天前 |只看該作者
ming1120 發表於 24-5-2 18:05
你好似好了解bitcoin, 我有一個問題問咗好多人都答我唔到。 就係嗰陣時bitcoin你係要用部電腦同佢掘礦, ...

Blockchain 區塊鏈 技術 係去中心化。 雖然叫做掘礦但其實係update電腦嘅資料, 做filing 。要全世界唔同嘅電腦 都去update同樣嘅資料, 大家都有同樣嘅紀錄, 先至唔會畀人更改資料。
咁點解全世界嘅電腦 都要 嘥電 去update資料, 你都要畀返啲著數人哋, 所以就畀bitcoin你。 一開始只係電腦發燒友 玩嘅玩意根本bitcoin唔值錢。但因為區塊鏈技術係真嘅,web 3.0, 咁多年冇人可以解開private key偷到bitcoin所以啲人信 可以store of value。
Bitcoin 唔係一間公司, 係一個電腦program。
好多國家啲人好窮 匯錢係好貴成本好高佢哋就用區塊鏈技術匯錢慳好多。 例如菲律賓印尼都係咁樣。

大宅

發表於 5 天前 |只看該作者

回覆樓主:

其實黃金都係冇實用價值

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊