夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

vlamho 發表於 24-4-15 10:54
我要北上工作,每一次過關或坐車都見好多大班男人去玩,亦好多次聽到講老婆或點樣唔比老婆知,就知人性的 ...
其實十幾年前,嗰班男人已做出好多離譜嘅事,⼀個普通收入嘅男人玩十幾二十個女人,返到香港,以為自已係皇帝咁吾放另一半係眼內,之後仲要搞出好多單親問題要其港人填數,呢個問題持續十幾二十年,仲要係其他討論區大搖大擺咁講,去曬命,去分享,去侮辱,但我最吾明,點解仍然咁小人去提及,人係有時會迷失,但去到咁嘅嚴重嘅地步,仲係冇乜人出聲,好痴線

大宅

兩公婆溝通好緊要!
如果長期唔溝通婚姻死左九成
你唔溝通,外邊有人同另一半溝通,咁就俾人溝左去㗎啦

以前科技無咁發達,無咁易穿煲俾人發現

珍珠宮

回覆 ilovehuman 的帖子

呢類男人同女人所搞嘅關係,對於我來講,太陌生,it is like a foreign culture to me. 完全無法與我養在深山老林多年的 認知來 對號入座。

我求其亂咁估下:

呢類男人唔適合喺平凡人嘅婚姻經營模式下結婚。

可惜呢類男人嘅差落就係缺乏自知之明,佢哋嘅交際能力同生計能力只能留喺平凡人嘅婚姻生活中。

從另一個角度嚟Interprete ,要有太子爺嘅生活就需要具備太子嘅審人眼光同管理人嘅技能。

呢類男人就好似披上龍袍都唔似太子咁。

自然吸引到嘅女人多係一啲想走捷徑唔使努力飛上之頭就可變鳳凰嘅女人。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

伯爵府

singwin 發表於 24-4-13 23:23
烏龜背蠍子過河,最初相安無事,和平共處,可是,不一會,烏龜尾部突然感到一陣劇痛,接著昏頭轉向,知道 ...

家陣問題係烏龜懷左孕,烏龜死又唔係,唔死又唔係,離開!又擔心阿B又無左個老豆,唯有頂硬上.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊