0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb 3個幾月大, 早排中左流感, 好彩個幾禮拜已經好返, 不過到今日都仲係間中會流鼻水, 有冇jm知道有咩方法可以快d止鼻水?

洋房

阿B之前都係咁,咳左成個月都唔斷尾...好彩姑仔個99做左好多年陪月,佢教我地轉飲雅培心美力,話會幫到BB提升免疫力喎,同埋始終雅培係大牌子,經佢手嘅BB飲呢隻都好少會病,我地都飲左一排,已經斷尾冇再咳喇

別墅

回覆 snownie 的帖子

可能係bb免疫力弱所以咁耐都未斷到尾,如果一直未好返就最好去睇下醫生先

子爵府

回覆樓主:

你要幫BB都要揀隻增強免疫力奶粉先得,我小朋友轉食皇家美素,係第一層乳脂精華營養好豐富,免疫力好咗,真係病少左又好長肉,唔會好似以前咁成日兩行鼻涕

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

snownie 發表於 24-3-15 09:07
bb 3個幾月大, 早排中左流感, 好彩個幾禮拜已經好返, 不過到今日都仲係間中會流鼻水, 有冇jm知道有咩方法可 ...
我細b之前都系中招,但咳都好快好,我而家諗返可能佢補開皇家美素糸有用,bb免疫力好d,有咩病痛都好快好!

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

回覆 snownie 的帖子

你可以試下帶BB 曬下太陽,清潔下鼻仔,揀隻奶粉可以增強免疫力。

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

BB本身係人奶B定奶粉B?
我BB係飲皇家美素奶粉,呢個牌子有第一層乳脂精華,對免疫力有幫助,so far ,BB抵抗力都算唔錯喔。

複式洋房

yaula 發表於 24-3-15 22:03
阿B之前都係咁,咳左成個月都唔斷尾...好彩姑仔個99做左好多年陪月,佢教我地轉飲雅培心美力,話會幫到BB提 ...
呢隻都有朋友送左罐心美力sample俾我, 想知jm你個b飲成點? 夾唔夾呀?

大宅

BuffetQueen 發表於 24-3-17 11:57
你要幫BB都要揀隻增強免疫力奶粉先得,我小朋友轉食皇家美素,係第一層乳脂精華營養好豐富,免疫力好咗,真 ...

同意,我阿B都係飲呢隻,當初揀佢都係因為係第一層奶源乳脂精華,營養豐富,同埋味道比較淡口,飲咗肥肥白白,覺得佢免疫力都好咗

大宅

病後要幫BB打返好個免疫力 如多D曬太陽同簡D可增強免疫力既奶粉

洋房

snownie 發表於 24-3-17 15:49
呢隻都有朋友送左罐心美力sample俾我, 想知jm你個b飲成點? 夾唔夾呀?
夾得幾好,便便都好靚,轉左雅培呢隻之後傷風咳都少好多,平時一凍佢就會咳幾聲,前排忽冷忽熱都冇見佢咳喇,可能飲心美力之後BB抵抗力真係好左

男爵府

印象中我個兩個b都好少病,偶然有啲傷風流鼻水同咳,但都不出三日都會好返,甘細個都無咩特別比佢地補身之類….主要都係靠飲完皇家美素,佢第一層乳脂精華,有豐富營養…可加强返免疫力….

別墅

加油

複式洋房

虎到金來勳章

我個仔就黎1歲, 其實又冇乜印象佢有病過, 由出世到而家都係飲hipp…之前都有人話hmp可以幫到免疫力同便便, 我都冇咩點理, 因為一路都冇咩特別問題

洋房

我仔以前都中過2次, 真係要慢慢養返好冇得心急, 不過轉左hipp之後唔知係咪隻hmp益生菌真係幫到免疫力, 真係冇再間中流鼻水

複式洋房

曬多d太陽,做多d運動

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊