醫護健康

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇人可以分享在深圳洗牙或植牙?

別墅

有去過洗牙

禁止訪問

民房

我之前去深圳麥芽口腔洗牙 服務係幾好
但客服個價同佢店舖個價又唔同 要留意下

象牙宮

gladys12 發表於 24-3-9 16:38
有冇人可以分享在深圳洗牙或植牙?

深圳洗牙 : 大眾/美团。
facebook

深圳植牙 : BK 搜好多。

我4月抜牙, 7月牙肉長好, 我植牙 (第5次)
2025年, 上后牙 也要植牙…

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

剝大牙,一定要植牙嗎?
70 個評論 - 5109 次查看

因為蛀左嚴重,一定要剝,杜牙根之類,醫生話之後一定要再植牙,係咪架?

24-4-28 11:00 - 無話可說 - 自由講場

植牙/種牙牙醫?
36 個評論 - 7979 次查看

請問大家有冇,香港相關牙醫介紹 (價錢合理,手勢/態度好)? Thanks!

23-8-11 07:53 - 豬小B - 自由講場

跪求植牙牙醫推薦!
31 個評論 - 12213 次查看

請問有冇有醫德、好手勢、有經驗嘅牙醫推薦嗎? 之前去睇牙個牙醫話要去搵中環專科先,佢有儀器清潔牙內嘅野先可以杜牙,但係專科醫生一睇話不如植牙算,杜完牙再做牙模都用唔到幾耐,終之來來回回洗咗冤枉錢,宜家 ...

22-6-26 16:50 - Cat012 - 自由講場

求植牙牙醫推介
21 個評論 - 3123 次查看

牙周病令我無左3隻大牙,牙周病專科話要補完牙骨先可以植牙,total要$13萬,想聽多個醫生意見,有無好推介!謝謝!

24-3-21 14:39 - mebebe - 自由講場

杜牙根之牙斷掉。.... 3个月才抜牙。3个月後植牙体
82 個評論 - 16090 次查看

杜牙根幾年前的; 牙冠 脫落/ 螺絲鬆動 牙椿針 斷了 牙冠掉了 零件的鬆脫、黏膠的氧化? 2023年用3K 在愛康健。(根管治療) | 牙齦炎治療 杜牙根 2024年就斷掉。問左植牙。開價一万+補骨粉。之后調至7千。 报 ...

24-1-31 13:38 - 333s - 自由講場

關於北上種植牙
1 個評論 - 812 次查看

有冇人做過? 或者身邊朋友做過? 我想帶媽媽去做

24-3-30 15:58 - ian723 - 自由講場

深圳牙科邊間好?我要植牙兩隻
8 個評論 - 18362 次查看

一隻牙,面診咗香港牙醫,要脫然後種植牙,另外一隻牙已經脫咗好幾年,需要植牙兩隻,醫生報價系4萬幾,真系死鬼貴嘅。深圳植牙牙科有冇好嘅推介嘅,腫需要杜牙根。 ...

23-9-11 11:04 - LaiRongwu12_FB - 醫護健康

想查詢內地長者植牙
7 個評論 - 1509 次查看

香港太貴,有無人家衵長者試過,太約幾錢一隻?安全?

24-3-22 20:25 - mackeung - 自由講場

請問有冇好既植牙醫生推薦?
6 個評論 - 1638 次查看

如題,謝謝

24-2-28 09:31 - Vinvin - 自由講場

74歲伯伯植牙 斷螺絲直插牙床十年
0 個評論 - 1272 次查看

74歲伯伯植牙變人生最痛 斷螺絲直插牙床十年 醫療報告全部神秘失蹤 牙醫繼續執業 11萬儲蓄倒落海 https://www.youtube.com/watch?v=iOSSZA8ZCf8

24-2-21 00:29 - 333s - 自由講場

植牙係咪可以申請資助架?免費鑲活動假牙
0 個評論 - 875 次查看

植牙係咪可以申請資助架? 合資格人士 最近連續三個月正領取「長者生活津貼」的 65 歲或以上的受惠人 ; 可免費鑲活動假牙

24-2-6 17:59 - 333s - 自由講場

深圳種植牙:補骨粉+骨膜?
87 個評論 - 29170 次查看

2023 破大財。 牙周 : 2X   補牙:香港補3次, 補料几个月掉了。再補。搞3次。 7百1次。今次第4次。 missing  左上 5, 牙斷掉, 牙根未抜, 植牙。+ 補牙柱。 右上 6, 补过的牙填充物掉了,牙搖動中。 間 ...

23-3-4 14:52 - 333s - 自由講場

求植牙介绍
2 個評論 - 1071 次查看

通常幾錢隻?

24-1-21 19:42 - lilicatcat - 自由講場

植牙補骨粉
12 個評論 - 1823 次查看

唔夠牙槽骨 要補骨粉 植入植體時要同一時間補骨粉 手術後傷口痛唔痛腫唔腫 幾多日先復原呢

23-10-5 16:20 - Anka - 自由講場

做植牙邊個牙醫好?
15 個評論 - 2159 次查看

想找做植牙好牙醫,怕做得唔好要重做好麻煩,各位姊妹有冇好推介? 在bk度只找到兩個”韋樂霖”, “岑錫明”, 唔知佢哋邊個好啲?有冇評語呢? 有冇其他做植牙牙醫推介?謝謝各位 ...

23-11-5 17:06 - keepfat - 自由講場

馬鞍山牙醫植牙推介
0 個評論 - 377 次查看

請問有冇馬鞍山牙醫植牙推介? 謝謝

23-9-20 01:09 - jessicaching - 自由講場

請問有無植牙經驗及推介
25 個評論 - 5716 次查看

價錢好貴 想貨比三家 有牙醫推介嗎?可以了解埋收費嗎

22-6-14 17:12 - JessicaSS - 自由講場

植牙痛嗎
88 個評論 - 10676 次查看

黎緊要剝牙又植牙,請問大家有冇經驗,覺得痛嗎?

23-7-7 17:45 - TIGERPOOH2009 - 自由講場

牙周治療 抜牙 植牙 修复牙
2 個評論 - 6324 次查看

肇興 牙周治療 洗牙:清除附在牙齒表面的牙菌膜、牙石和牙漬。 牙根刮治:清除牙周袋內及牙根上的牙菌膜。 牙周手術:利用手術翻開牙齦,清刮牙齦。 洗牙:   一般洗牙主要是做深度的清潔,清除牙結石、牙菌 ...

23-3-26 17:49 - 333s - 醫護健康

植牙,牙橋
5 個評論 - 1039 次查看

大家有冇做過,植牙,感覺有舊鐵有d驚

23-3-2 08:04 - clching117 - 自由講場

請問有冇植牙醫生推介.
20 個評論 - 4070 次查看

請問有冇植牙醫生推介

23-2-20 22:21 - kolher - 自由講場

最近植牙太概幾錢?
39 個評論 - 9135 次查看

有冇好的牙醫介绍?

22-8-8 17:26 - bobo05 - 自由講場

植牙你會唔會搵專科?
0 個評論 - 1095 次查看

我有隻牙好敏感,睇過牙醫, 佢話應該救唔到,要植牙。 如果係你,會唔會搵專科呢, 搵專科會唔會貴好多呢?

22-10-2 20:40 - nachoboy - 自由講場

有無人介紹牙醫做植牙?和有試過補牙骨嗎?
14 個評論 - 1805 次查看

約莫多少錢?如補牙骨?謝謝你們

22-9-26 10:03 - Macusmama - 自由講場

植牙
0 個評論 - 900 次查看

請問大家有沒有去過仁健牙科植牙?請問可以分享一下嗎

22-9-14 21:10 - SoHappyTsoi - 自由講場

有種過牙(植牙)既jm嗎?有d問題想問
22 個評論 - 4229 次查看

更新:唔好意思想問多樣,有人係做微創植牙嗎? 考慮緊種牙,好怕做手術 有d問題想下: 1. 剝左牙之後係咪要等幾個月先可以種牙? 2. 手術過程最痛係咪打麻醉針嗰下?過程痛唔痛? 3. 種完隻牙後,平時食 ...

22-8-31 17:29 - kakaww - 自由講場

韩国进口种植牙 植体假牙套 假牙齿
1 個評論 - 2985 次查看

六月微笑口腔韩国进口登腾种植牙植体假牙套假牙齿奥齿泰种牙植牙 https://detail.tmall.com/item.htm?id=644745705527

22-7-10 20:02 - 333s - 醫護健康

杜牙根 VS 植牙
4 個評論 - 2092 次查看

牙醫話我有隻大牙蛀左大半隻, 就算依家補左牙都有機會之後要做杜牙根, 但係杜完牙根 + 整左牙套後, 日後都有機會因為食野而咬斷左 D 牙, 最後都要拔牙 + 植牙 咁如果我一開始唔做杜牙根, 而係走去拔牙 + ...

22-6-12 15:59 - supertvfans - 自由講場

植牙
18 個評論 - 2187 次查看

代親友問……大約價錢?? 香港做……budget 30~50K, 可以嗎?

22-5-21 15:44 - 朱古力包包 - 自由講場
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊