使用意見

跳至

首頁

尾頁

別墅

2024年龍年勳章

垃圾專區

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

好明顯有人係度帶節奏洗版
明月幾時有,把酒問青天。
不知天上宮闕,今夕是何年。
我欲乘風歸去,又恐瓊樓玉宇,高處不勝寒。
起舞弄清影,何似在人間。
轉朱閣,低綺戶,照無眠。
不應有恨,何事長向別時圓。
人有悲歡離合,月有陰晴圓缺,此事古難全。
但願人長久,千里共嬋娟。

子爵府

littlefunpig 發表於 24-1-17 14:12
搬極都有呢, 有排真係多到, 最大問題係唔關香港事,
開極都有, 開黎只係挖苦恥笑, 完全係人性醜陋區黎
恆指 ...

垃圾徵費帖, 都有唔少為挖苦為恥笑吧

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

bhamcy 發表於 24-1-17 14:36
垃圾徵費帖, 都有唔少為挖苦為恥笑吧

挖苦啲人為每月一餐半餐tea而煩腦麻
幾十蚊俾唔起咁 咁鬼窮呀
又買埋咁多唔用既野
又話處理回收物可以搵工人
真係站著說話不腰疼

侯爵府

cbeyond 發表於 24-1-17 12:00
仲有, 過2日話開始涼, 應該係15度左右, 未跌到11度, 就十個8個post話好凍。
冬天唔凍, 唔通話炎熱咩 ...

仲有19度話熱要開冷氣,連自家都做唔到環保意識,學咩人鬧垃圾徵费。其實來來去去都係嗰班有色之士鬧,明點解嘅。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

要喇
太多網友太多疑慮

子爵府

nobodyfool 發表於 24-1-17 14:15
都話左日日有班人係bk帶緊風文宣,班野好似做文宣至係正職,啱啱見到有個帖又吹緊呀
...

見到有人出post話唔可以卑某人走甩,佢都痴鬼線!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

janice_cat 發表於 24-1-17 14:44
見到有人出post話唔可以卑某人走甩,佢都加鬼線!

吓,邊個帖咁癲?不過班野真係好似唔駛返工,日日好勤力上黎出帖推帖,好易認,黎黎去去都係嗰幾個

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

nobodyfool 發表於 24-1-17 15:16
吓,邊個帖咁癲?不過班野真係好似唔駛返工,日日好勤力上黎出帖推帖,好易認,黎黎去去都係嗰幾個 :laugh ...

嗰幾隻專喺BK搞搞震垃圾曱甴,其實自己應該走咗去垃圾袋回收
睇佢哋班扯曱甴尾,睇到好鬼死炆憎,邊啲係水兵其實一睇就睇到,佢哋最叻就反屈返人。
睇返我嘅貼都知道我一直都係努力做好自己嘅回收分子,我哋普通市民做得不足可以理解,但完全諗都唔諗想唔做,又或者詐詐諦諦搏懵想令到政府施政不順,根本目的太明顯,扮乜嘢普通市民!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

日日都有幾個新舊帖討論, 絕對有迫切性開一個專區給他們

珊瑚宮

回覆樓主:

垃圾post現在直頭去到弱智階段
叫政府早d宣傳叫人唔好買野
咁白痴都寫得出來, 真係好好笑

珍珠宮

虎到金來勳章

Anpanmama 發表於 24-1-17 16:05
嗰幾隻專喺BK搞搞震垃圾曱甴,其實自己應該走咗去垃圾袋回收
睇佢哋班扯曱甴尾, ...

有個直頭講到明就係唔想做 ,唔想做又要佢俾錢就係錯

男爵府

有人關心就多人討論,好似早幾日Gigi件衫咁,如果多人討論就係帶風向或別有用心,咁不如講明每日每人限回覆量,甚至block左 d俾人覺得帶風向嘅會員係唔係會舒服d?

我唔擔心垃圾費個舊錢,而係真心覺得垃圾費重點唔係買膠袋,而係香港要有個回收機制係方便市民,同埋回收廠收左真係回收再用

男爵府

有人關心就多人討論,好似早幾日Gigi件衫咁,如果多人討論就係帶風向或別有用心,咁不如講明每日每人限回覆量,甚至block左 d俾人覺得帶風向嘅會員係唔係會舒服d?

我唔擔心垃圾費個舊錢,而係真心覺得垃圾費重點唔係買膠袋,而係香港要有個回收機制係方便市民,同埋回收廠收左真係回收再用

水晶宮

回覆樓主:

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

每半個鐘一個新嘅帖

珍珠宮

虎到金來勳章

Mikor 發表於 24-1-17 17:08
有人關心就多人討論,好似早幾日Gigi件衫咁,如果多人討論就係帶風向或別有用心,咁不如講明每日每人限回覆 ...

其實gigi成晚都唔係著嗰套衫,確實唔知有咩好講

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

贊成,垃圾係要分類,好阻版面,睇廣告已經夠炆,仲要睇人洗版

男爵府

好少會專登去睇人哋出過咩post,今次睇下,嗰啲post嘅樓主好似最少都出兩個post講垃圾,點解要成日咁負面,令自己咁唔開心呢?除非係打手

侯爵府

回覆樓主:

建議好似ig, yt, tiktok咁可以加個「不感興趣」function俾會員用,按咗不感興趣嘅標題就唔再會喺自己個版面出現,咁就very good喇

首頁

尾頁

跳至