婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說我個姑奶, 5x幾歲人, 離左婚, 冇仔女。
我有一個仔, 佢成日同我仔影相, 之後再發佈比佢D朋友睇, 話比人知呢個係佢侄仔, 等人讚佢侄仔(即我個仔)好靚仔, 同佢好似。其實我好唔鍾意, 因為呢個係我個仔, 我自己都好小係社交媒體登我仔D相, 點解你又末經我的同意, 就發佈出去呢?就係為左其他人讚你同個侄仔有母子相😡

大宅

NEELAHO 發表於 23-12-27 16:01
我有一個仔, 佢成日同我仔影相, 之後再發佈比佢D朋友睇, 話比 ...

我自己就唔介意,亦冇樓主咁嘅諗法,你唔好話姑奶,四大長老都會咁樣做,如果下下要計算人哋做乜野都係有目的,辛苦嗰個係自己。

但樓主如果你真係介意,咁咪叫老公同姑奶講,不過有可能你老公覺得你小題大做,到時你認為老公唔撐你,搞到自己唔開心其實都幾無謂

侯爵府

多一個長輩錫唔係仲好咩

dougiewoodie    發表於 23-12-28 20:56

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我有一個仔, 佢成日同我仔影相, 之後再發佈比佢D朋友睇, 話比 ...

叫你仔拒絕影相

我姑奶專登,同人影相,有時影到d人肥,或者眨眼,醜樣嗰d
會照擺上Facebook

試過有啲人留言(當然唔好聽)
個當事人喺whatsapp gp爆曬粗叫佢del

而家我一係就拒絕影相,又或者影相用我部機同埋講到明係唔可以放出嚟
(家族whatsapp gp可以)

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

其實好少事,多一個人錫自己小朋友係好事,唔好太執著

dougiewoodie    發表於 23-12-28 20:56

男爵府

見到面然後你講: 唔好影相好怪
如果你唔鍾意就一係唔好比你仔同姑媽見面, 咁咪唔會影到相

大宅

人地讚你個仔靚仔,可能真心讚,但係人都知靚侄仔都係人地父母靚架啦,讚你姑9一樣咁靚,話哂睇緊人fb人地講客氣說話黎啫,

男爵府

2024年龍年勳章

多個人錫佢仲好啦 佢無仔女 當你仔係佢半邊仔 我覺得佢真心覺得佢個姪仔真係好靚仔,所以佢先會同佢影咁多相啫

男爵府

我反而覺得多個人錫自己個仔會好安慰, 似邊個嗰啲唔會太介意, 講兩句又唔會少忽肉, 放鬆啲

子爵府

回覆樓主:

男家人永遠是錯的

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊