網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近哩2-3個月, 係淘寶買嘢, 總係遇到比錢問題。 以前用電腦下單, 付款方法, 比錢時, 有得比你揀, 包括信用卡, 支付寶之類, 而家直頭無得你揀, 好似老憑要你用支付寶咁, 我係想用信用卡比 (Compass Visa), 仲要唔連落支付寶度。 大家知唔知咩事? 係唔係 setting 問題? 用手機落單, 就預設你用邊種付款方式, 比錢嗰時, 想改都改唔到, 結果只好取消張單。 請問大家知唔知咩事呢?
----
頭先下完單, 用信用卡比錢, Compass Visa, 又中伏了, 夜晚未夠12:00結帳, 都係無星期三10% off 優惠! 試過好多次埋單, 入咗信用卡資料, 無端端話我綁定成功。之前有一次落單, 話我信用卡綁定成功, 結果埋單時, 出現支付寶頁面(用手機下單比錢), 嗰次結果係無星期三10% off 優惠+ 要比手續費! 今次試咗好多次, 終於無出支付寶個頁面比錢, 出咗 DBS 個頁面, 諗住係DBS 嗰邊處理, 點知都係無星期三10% off 優惠+ 要比手續費! 真救命, 比個系統玩死。

翡翠宮

回覆樓主:

吓!Compass週三大折日係回贈10%Compass dollars。你登入Card+睇睇啦,應該有好多Compass dollars

大宅

lyh80115 發表於 23-12-21 14:10
吓!Compass週三大折日係回贈10%Compass dollars。你登入Card+睇睇啦,應該有好多Compass dollars ...

就係等到星期三先落單, 前後試過三次, 係得一次攞到著數, 其餘的, 係無仲要比貴啲的手續費。

翡翠宮

Zahn 發表於 23-12-21 23:27
就係等到星期三先落單, 前後試過三次, 係得一次攞到著數, 其餘的, 係無仲要比貴啲的手續費。

簽賬後過2日睇番有無多到Compass dollars?

另外留意1個月玩$2000回$200為上限

如果完全合資格又真係無畀,可以打上客服追討;舊年compass淘寶一扣即享無畀,我追得番幾個月前嘅優惠。
attach0/tmp/phpTTeFJ1

大宅

lyh80115 發表於 23-12-22 08:16
簽賬後過2日睇番有無多到Compass dollars?

另外留意1個月玩$2000回$200為上限

有一次我買淘寶, 係成功攞到個著數的, 因為埋單嗰時, 睇到個breakdown有扣到, 但只係嗰次得, 今次同之前個次就食白果, 仲要比貴啲嘅手績費, 原先一向都比開支付寶。

仲有, 用網頁買淘寶, 比錢嗰時, 根本無得揀Visa 同螞蟻銀行! 有銀行卡哩個選項, 但我諗所謂的銀行卡, 等如我地嘅櫃員卡? 以前係有Visa 哩個選項的, 但而家無, 唔知係我的問題定淘寶根本而家唔容許你地用網頁版下單的時候用信用卡付款。

翡翠宮

Zahn 發表於 23-12-22 21:16
有一次我買淘寶, 係成功攞到個著數的, 因為埋單嗰時, 睇到個breakdown有扣到, 但只係嗰次得, 今次同之前個 ...

網頁版真係少用,唔清楚,一向用app買。

即減係淘寶促銷活動先有,compass星期三係過兩日回贈10%compass$,可以用一扣即享功能以compass$直接抵銷簽賬。

手續費方面係1.5%,其實比以前2.5%減咗啦。回贈10%減1.5%手續費仲係好著數。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊