影視娛樂

跳至

首頁
34567...9

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

stagea 發表於 24-1-5 22:44
快睇,即刻出左嚟

睇哂啦, 好睇
[img=500,400][/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

andyan324 發表於 24-1-6 15:12
8最好睇 睇到
阿珠媽

我都係, 阿珠媽一流 吳正世都 very good

珍珠宮

chichibb 發表於 24-1-6 01:29
結局好好 好彩冇爛尾

個尾收得好, 簡單明確, 無多餘野

珍珠宮

回覆樓主:

我覺得,《死期將至》真係喺近排韓劇中最好睇嘅一部

珍珠宮

은우수호 發表於 24-1-7 07:49

認同

珍珠宮

回覆樓主:

其實喱套劇, 金智勳先係男主 出場仲多過徐仁國

珍珠宮

回覆樓主:

金材煜果然係最性感嘅變態殺手, 今次變態程度仲勁過毛泰九
變態殺手對變態殺手, 厲害

珍珠宮

好欣賞韓國演員, 粒粒一線演員, 客串完全唔 hae, 到晛, 李宰煜, 金材煜, 吳正世, 金智勳, 阿珠媽, 什至做流浪漢位甘草, 個個都有戲, 令成套劇生色不小

珍珠宮

回覆樓主:

套劇傳遞嘅信息, 生存就係機會, 珍惜生命, 自殺帶黎嘅後果, 但完全無說教, 難得! 情節人物一環扣一環, 非常緊湊, 開頭睇完第一part, 仲諗極限運動無咩關連, 第一集俾車撞的男人, 原來都係其中一環, 最後附身重生的人, 令人動容又感動, 好多情節值得人去反思, 真係一套好值得大家去睇嘅劇

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chichibb 發表於 24-1-6 01:29
結局好好 好彩冇爛尾

係,好有教育意義

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

miu~miu 發表於 24-1-7 14:52
套劇傳遞嘅信息, 生存就係機會, 珍惜生命, 自殺帶黎嘅後果, 但完全無說教, 難得! 情節人物一環扣一環, 非常 ...

以為自己死係自己既事,其實會連帶好多野

翡翠宮

miu~miu 發表於 24-1-7 14:23
金材煜果然係最性感嘅變態殺手, 今次變態程度仲勁過毛泰九
變態殺手對變態殺手, 厲害
...

但太核突,我飛住黎睇

翡翠宮

同感

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

對,好好睇。
昨天睇埋結局,喊死人。

結局好得黎唔土,又有意義,劇情亦好緊湊,非常好睇。
唯一唔鍾意,就係男主。唔係佢做得唔好,純粹我唔鍾意佢。
Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

是是但但 發表於 24-1-7 21:25
對,好好睇。
昨天睇埋結局,喊死人。

希望一些不如意嘅人,如果睇到呢套劇,會意識到,自殺並非結束痛苦嘅方法,而係令更多人痛苦。

人生在世,最痛苦係睇住自己愛嘅人離開呢個世界。

珍惜生命!!!

珍珠宮

mcyw888 發表於 24-1-7 17:06
但太核突,我飛住黎睇
係好核突, 但最恐怖嘅係喱個世界確實有喱 D 咁恐怖, 殘酷同變態嘅人

翡翠宮

miu~miu 發表於 24-1-8 11:29
係好核突, 但最恐怖嘅係喱個世界確實有喱 D 咁恐怖, 殘酷同變態嘅人
...

呢d仲可以稱為人嗎

珍珠宮

mcyw888 發表於 24-1-8 13:11
呢d仲可以稱為人嗎
禽獸不如就係喱D, 其實世界上最殘暴嘅就係人類, 成日話獅子老虎兇殘, 但佢地只係為生存, 飽肚, 捕捉獵物係一矢中的咬頸, 簡單直接, 只有人 先會以虐待同類為榮, 變態殺手, 什至自古以來嘅酷刑到現今仍然存在, 為嘅唔係飽肚生存, 係其他自私, 個人利慾等原因, 最可怕係劇中金智勳喱類變態, 無目的, 無利益, just for fun

翡翠宮

miu~miu 發表於 24-1-8 14:59
禽獸不如就係喱D, 其實世界上最殘暴嘅就係人類, 成日話獅子老虎兇殘, 但佢地只係為生存, 飽肚, 捕捉獵物係 ...

你講得好好

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

miu~miu 發表於 24-1-8 11:29
...

一定有

首頁
34567...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊