懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問下奶量唔夠既媽媽們會唔會額外仲有d咩方法谷奶,我怕佢愈來愈大食

複式洋房

飲啲上奶湯,我奶奶有煲過木瓜湯,花生煲雞腳...不過我自己唔爭氣,之後都要補奶粉

複式洋房

D Frd話營養點都差少少,補奶粉我都會考慮嘅...不過想睇下自己有冇方法先

複式洋房

如果你想補奶粉,我之前補Enfinitas都ok既,我個人經歷係唔好掙扎咁耐,有就有無就無少就少,無謂影響到自己心理同生理,Enfinitas個成份同口味都似人奶既,我覺得營養應該差唔多,我個B而家健康都ok

洋房

可能埋身多啲,或者平時得閒都泵多啲,母乳機制係需求幾多,供給就會增加

複式洋房

我唔係奶量唔夠,反而真係忙,學上面話齋不如餵奶粉啦,夠奶嘅媽媽(或者我99),係唔會明用盡方法都無奶果種感覺,樓上有人提個隻enfinitas我之前都餵開,支持!!

大宅

BessWong055 發表於 23-10-19 15:59
D Frd話營養點都差少少,補奶粉我都會考慮嘅...不過想睇下自己有冇方法先
人奶營養點會差過奶粉, 人奶最適當最好的食物
佢唔夠飽就會多啜, 餐數增加, 只要你回應佢需求, 奶量就會跟住增加, 基本盤就係飲水已經足夠, 當然你都可以飲你鐘意既湯

大宅

BB剛滿月,我係全泵媽,自己湊,發前壓力大,唔夠瞓,唔開心,冇心機食野,個日就跌奶量。食療湯水個d我覺得冇咩分別,當然一定要狂飲水

複式洋房

回覆 BessWong055 的帖子

可以試下魚湯都幫到手…不過我復工後少左埋身都真係跌得快,所以同時都會補心美力,半人奶半奶粉都飲得好好,泵夠一支佢又肯飲,更加無負擔

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊