親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係 Toyota rent a car 預約左名古屋自駕遊,同時租左ETC卡,整個流程都我收到電郵確認都無要求我提供信用卡號碼,請問是否正常?因我之前係ToCoo或Klook租車係要提供信用卡以備7日內取消時收手續費。我有email去Toyota詢問,但無回覆,唔知電郵地址係米錯誤。請問大家有無經驗?

男爵府

Issac媽 發表於 23-8-18 12:46
我係 Toyota rent a car 預約左名古屋自駕遊,同時租左ETC卡,整個流程都我收到電郵確認都無要求我提供信用 ...

之前我經Jalan 租車, 預約Toyota rent a car
是沒有需要信用卡資料

到Toyota 取車時,才用信用卡

大宅

我係 Toyota rent a car 預約左名古屋自駕遊,同時租左ETC卡,整個流程都我收到電郵確認都無要求我提供信用 ...

我預約九州toyota rent a car 亦唔需要提供信用咭,你都係租普通細車?好似租大車先要,唔知係唔係

大宅

wahcat 發表於 23-8-18 14:47
我預約九州toyota rent a car 亦唔需要提供信用咭,你都係租普通細車?好似租大車先要,唔知係唔係
...

但佢會於幾個指定日期出確認email 提醒你,到取車當日直接現場俾錢

大宅

回覆 wahcat 的帖子

我租7-8人車呀。請問你有無租ETC卡?我想知係米去到店鋪取卡?因為ToCoo係係郵局取或郵寄比客人,我租車日係星期日郵局無開,我唔想比多2000日圓郵費所以取消左ToCoo booking改直接係Toyota官網租,但電郵去Toyota問未回覆我。

大宅

Issac媽 發表於 23-8-18 15:17

我租7-8人車呀。請問你有無租ETC卡?我想知係米去到店鋪取卡?因為ToCoo係係郵局取或 ...

我有租ETC, 攞車是已在車上

男爵府

我租的是8人車,Alphard
取車時用信用卡付
另外,ETC card我自己打電話過去Toyota客服要求加ETC card
ETC在還車時用信用卡付款

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Issac媽 發表於 23-8-18 15:17

我租7-8人車呀。請問你有無租ETC卡?我想知係米去到店鋪取卡?因為ToCoo係係郵局取或 ...

真係要租埋ETC卡,岩岩東京自駕2日,行左2條Highway都係etc卡專用,冇卡入唔到

男爵府

我上個月都係 Toyota 名古屋
去到舖頭攞車時,職員會幫你將張 ETC 入埋落車度
攞車時會再 CONFIRM 你係咪 book 咗 ETC card

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔駛比信用卡, 去到比錢就得
你係加左etc card既去到舖會幫你擺落車到

大宅

回覆 Lqueenie 的帖子

係呀!我3月由新瀉到輕井澤就係無租ETC卡結果去到其中一條公路先發現ETC only,結果要兜路行。

大宅

回覆 ms_bob 的帖子

請問你要無加購CEP/NEP/AIP?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Issac媽 發表於 23-8-21 11:35
回覆 Lqueenie 的帖子

係呀!我3月由新瀉到輕井澤就係無租ETC卡結果去到其中一條公路先發現ETC only,結果 ...

yes, 我1日內2次

珍珠宮

Lqueenie 發表於 23-8-21 11:38
yes, 我1日內2次

邊個 etc only, 未見過

珍珠宮

babytt2 發表於 23-8-21 12:17
邊個 etc only, 未見過

河口湖御殿場outlet嗰邊

珍珠宮

Lqueenie 發表於 23-8-21 12:19
河口湖御殿場outlet嗰邊

呢度?有一般喎
attach0/tmp/phpFXDT52

珍珠宮

babytt2 發表於 23-8-21 21:40
呢度?有一般喎

唔係,我地去到閘口寫明etc only, 然後就感應到我地冇etc card, 職員即刻開咪講etc only, 叫我地離開

珍珠宮

回覆樓主:

河口湖也有呀,沒etc 不能上,那出閘又點?好難想像

我多數都冇etc 的
attach0/tmp/phpzL3pp0

珍珠宮

Lqueenie 發表於 23-8-21 21:42
唔係,我地去到閘口寫明etc only, 然後就感應到我地冇etc card, 職員即刻開咪講etc only, 叫我地離開
...

應該有兩條路啊,不是一條一般,一條etc ?

你當天是由邊度去邊度?

珍珠宮

babytt2 發表於 23-8-21 21:40
呢度?有一般喎

嗰日第1次係由河口湖去outlet, 未天黑行錯左1次,然後天黑喺outlet返橫濱又去多次etc only highway, 但冇為意係咪同一條highway, 因為趕住返去還車,冇得行highway變左要用多d時間,唔諗,即刻搵路行

但其實都係一小段路,行多段路後又有得上返highway

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊