0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Bb 3 星期大,過去10日都係埋身全人奶, 間中補人奶, 總算追到奶,每日都有少少淨可以儲。
自從用過窄口奶樽後,bb 個咀懶得張大, 每次埋身都痛, 琴日發現左邊乳頭裂開左T^T 已經搽人奶風乾再揸羊脂膏, 請問大家有無經驗幾耐先會好番 ?

呢幾日重申教bb 啜食,叫做改正左, 啜既時候唔痛,但裂左既位都一樣裂。 暫時pump 出黎等佢可以休息下, 但pump 出黎勁少,2安都唔夠。 平時餵奶滴出黎都有1 安到,要pump 2 轉先夠bb 食一餐🥲 右邊平時都無咩奶 , 乳頭都已經紅紅地,好驚右邊都會裂埋

唔知係咪到左猛長期,Bb 琴晚瘋狂扭計 , 不停啜食左兩個鍾, 訓左兩個鐘又不停啜, 啜多兩個鐘唔滿足,俾左3 安人奶後一個鍾後再扭食多3 安奶粉 。

偏偏係呢個時候裂左好驚之後追唔番奶。。。。。

大宅

呢D 時候手渣奶啦, 如果你個泵係靚泵都可以泵既, 唔夠食補奶粉啦, 可以追返的, 唔使擔心
啜兩個鐘人都癲啦, 下次唔好啦

複式洋房

回覆 awless 的帖子

我用緊 medela maxi swing , pump 完再手揸一陣 。不過量都係好少 。。。
已經補左奶粉喇, 希望快d 好番可以密密啜追番奶啦 !

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊