自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

爸爸後頸生左好多好似瘡既,訓覺壓到攪到訓得唔好,而且好耐都唔好,懷疑係疣,係咪要做冷凍治療?痛唔痛?

有冇醫生介紹?大約收費幾多?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

長者有無醫療券?可以問吓醫療券醫生。不過我上次問過幾個,淨係醫生診金都過千
我當時其實同爸爸book咗銅鑼灣聖保祿皮膚科,姑娘quote我診金約$550-600,所以我就去聖保祿算了(不是疣是其他皮膚問題)

https://www.stpaul.org.hk/internet/index.php/feedback/opdform

大宅

Charlotte_mom 發表於 23-3-21 10:21
長者有無醫療券?可以問吓醫療券醫生。不過我上次問過幾個,淨係醫生診金都過千
我當時其實同爸爸book咗銅 ...

有醫療卷,聖保祿係咪可以直接book? 唔洗再睇普通科寫轉介信?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cathyangel 發表於 23-3-21 10:55
有醫療卷,聖保祿係咪可以直接book? 唔洗再睇普通科寫轉介信?

Sorry我怕我寫得唔清楚,聖保祿皮膚專科唔可以用醫療券,但醫生診費較平
其他收醫療券的醫生似乎較貴
所以你要夾一夾價
你填咗預約表等佢覆(聖保祿成日都無人聽電話),我上次就睇門診轉介

大宅

Charlotte_mom 發表於 23-3-21 10:59
Sorry我怕我寫得唔清楚,聖保祿皮膚專科唔可以用醫療券,但醫生診費較平
其他收醫療券的醫生似乎較貴
所以 ...

明白,唔該晒!

禁止訪問

洋房

回覆 kwunwaifun 的帖子

如果做脫疣可以問下保險包唔包到,做CO2 laser 仲好過冷凍

大宅

西奧多 發表於 23-3-21 17:00
回覆 kwunwaifun 的帖子

如果做脫疣可以問下保險包唔包到,做CO2 laser 仲好過冷凍 ...

CO2 laser冇咁痛嗎?

侯爵府

回覆 cathyangel 的帖子

你睇咗問咗係咪疣先啦,我覺得你形容的又未必係疣, 有機會係粉瘤/脂肪瘤/others
我自己嗰種就好似細細粒芝麻咁
我醫生做開五千蚊30粒 ( 仲要反覆做兩三次, 相隔兩星期左右)

大宅

ohmygosh 發表於 23-3-21 17:19
回覆 cathyangel 的帖子

你睇咗問咗係咪疣先啦,我覺得你形容的又未必係疣, 有機會係粉瘤/脂肪瘤/others

明白!我book左皮膚科,到時睇吓到底係咩先再請教大家,感謝!

ohmygosh    發表於 23-3-21 17:36

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

朋友曾經比過呢個e生我 資料我 諗住脱痣 但我未book ,見佢地有冷凍治療 你試吓打去問下資料
attach1/tmp/phpN0AVLr
attach2/tmp/phpm7atvl
珍惜 感恩
You got this!!

禁止訪問

伯爵府

kwunwaifun 發表於 23-3-23 16:17
保險唔包呢啲真係要睇你買咩plan… 不過我同事喺卓健脫疣,保險包,最後都係畀1000蚊就搞掂。

...
卓健 1000蚊脫疣? 多少 "立"?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至