婆媳關係

跳至

首頁
34567...20

尾頁

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 21:41
你咁講又啱呀,所以我咪同自己講,避得一劫得一劫。(冇錯,同佢嗰啲屋企人食飯,我覺得係一個劫!)最難 ...

你講得啱,同佢哋食飯簡直係世界大劫,食完背脊骨落,唔洗同佢哋食一切都變得完美

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 21:46
你講得啱,同佢哋食飯簡直係世界大劫,食完背脊骨落,唔洗同佢哋食一切都變得完美
...

係呀,永遠唔會有你鍾意食嘅嘢出現嘅,冇人理你又冇得食,有時甚至都未等齊人,佢哋就已經喺度食㗎啦,我之前都有喺呢度分享過啦,大開眼界呀!

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 21:47
係呀,永遠唔會有你鍾意食嘅嘢出現嘅,冇人理你又冇得食,有時甚至都未等齊人,佢哋就已經喺度食㗎啦,我 ...

係呀,只會通知你邊日食,地點以定, 食乜嘢以定, 你只需要夾錢

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 21:51
係呀,只會通知你邊日食,地點以定, 食乜嘢以定, 你只需要夾錢

有通知都算好,玩到後期直程都唔想通知我呀!其實食咩我唔介意,但就連有冇預你出席根本都成問題。玩到好似杯葛孤立,咁索性各有各食啦。

次次我都係呢啲位同我老公嘈。次次都玩突襲食飯,我嗰日返夜更就嗰朝先通知,因為以前我係有夜班。而家我轉左唔使有夜班,就唔再通知食飯。我而家禮拜六日放假,就玩嘢唔再約食呀。(佢哋都放星期六日)

我哋嘅作用係幫手夾錢,做提款機嘅咋。所以呢啲係我火滾嘅地方。

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 21:56
有通知都算好,玩到後期直程都唔想通知我呀!其實食咩我唔介意,但就連有冇預你出席根本都成問題。玩到好 ...

佢吾通知你仲好,唔使同佢哋食, 慳番啲錢

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 21:59
佢吾通知你仲好,唔使同佢哋食, 慳番啲錢

主要我係驚佢唔通知我去食,但會叫我老公帶埋啲仔女去食。當時亞女係好細個,我老公係唔會照顧我細女,加上我奶奶屋企地板好滑,好驚阿女會跌親,所以更加係擔心個女。如果唔帶我啲細路去食飯,梗係佢話知佢啦。

近期的處理手法幾好,各有各食。叫做慶祝左,食左,完成件事。

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 22:10
主要我係驚佢唔通知我去食,但會叫我老公帶埋啲仔女去食。當時亞女係好細個,我老公係唔會照顧我細女,加 ...

最好就各有各食,但我 1999我地同佢食咗,又會問我地正曰同吾同佢哋全家一齊食,佢都痴痴地

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 22:18
最好就各有各食,但我 1999我地同佢食咗,又會問我地正曰同吾同佢哋全家一齊食,佢都痴痴地
...

之前都試過有咁情況㗎,我老公呢啲裙腳仔,咪又被迫食多一次囉。近期沒咁啦。如果近期佢咁我實鬧爆佢!

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 22:19
之前都試過有咁情況㗎,我老公呢啲裙腳仔,咪又被迫食多一次囉。近期沒咁啦。如果近期佢咁我實鬧爆佢!
...

啲99唔係以為啲新抱好中意見到佢麻, 以為自己好有吸引力, 連續兩日同佢食飯,

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 22:24
啲99唔係以為啲新抱好中意見到佢麻, 以為自己好有吸引力, 連續兩日同佢食飯,
...

笑了!幾年前有一次又係,例如呢個禮拜食咗,無啦啦話下個禮拜又再食多次。我心諗我都有家庭日啦!一個月食一至兩次得就算啦。而家啲人放日假都忙,你俾啲後生休息吓啦。

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 22:26
笑了!幾年前有一次又係,例如呢個禮拜食咗,無啦啦話下個禮拜又再食多次。我心諗我都有家庭日啦!一個月 ...

係啦自己都係家庭日㗎, 啲細路有多功課做, 真係要圍住99氹氹轉呀, 叫佢揾返啲佢最偏心仔女陪佢啦

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 22:29
係啦自己都係家庭日㗎, 啲細路有多功課做, 真係要圍住99氹氹轉呀, 叫佢揾返啲佢最偏心仔女陪佢啦
...

係㗎,佢成日話佢啲女好歡迎佢上去呀嘛,咁點解佢兩個女搬到冇雷公咁遠啊?佢兩個女,四大長老都唔近㗎 !仲要搞笑到唔近自己返工,唔近自己仔女讀書㗎 !好神奇㗎。根本佢啲女都嫌佢煩費時佢上去!

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 22:30
係㗎,佢成日話佢啲女好歡迎佢上去呀嘛,咁點解佢兩個女搬到冇雷公咁遠啊?佢兩個女,四大長老都唔近㗎 ! ...

我都專登搬到冇雷公甘遠,仲要住村屋, 等佢唔可以成日黎

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 22:38
我都專登搬到冇雷公甘遠,仲要住村屋, 等佢唔可以成日黎

有得揀我會搬遠老爺奶奶,不過為着就仔女讀書唔可以太遠。被逼同佢哋同區。(幸好都要坐車才可到)。

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 22:44
有得揀我會搬遠老爺奶奶,不過為着就仔女讀書唔可以太遠。被逼同佢哋同區。(幸好都要坐車才可到)。
...

1999 成日同我老公講,叫我地搬返同區,我彩佢都傻

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 22:46
1999 成日同我老公講,叫我地搬返同區,我彩佢都傻

睬佢都傻啦,如果你而家住嗰度,係自己生活圈,使鬼聽佢咁多。如果我第時個女讀完中學,我都希望再可以搬遠啲。

男爵府

Astra00 發表於 22-5-23 22:47
睬佢都傻啦,如果你而家住嗰度,係自己生活圈,使鬼聽佢咁多。如果我第時個女讀完中學,我都希望再可以搬 ...

佢會話佢住個區, 學校有好啲,買餸有平啲, 差在未講啲人又靚啲, 總之佢住個區係最好

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

happy44 發表於 22-5-23 21:21
我係FTM, 當初我有咗bb都同老公傾好曬, 先做 FTM, 到我生左BB我奶奶特登搭車入嚟我屋企同我講, 叫我唔好 ...
嘩, 佢咁講野, 以後搏5見面。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

水晶宮

happy44 發表於 22-5-23 22:50
佢會話佢住個區, 學校有好啲,買餸有平啲, 差在未講啲人又靚啲, 總之佢住個區係最好
...

咪理佢咁多啦。要近都近自己娘家的人(假設良好關係)。

男爵府

kwhkwh 發表於 22-5-23 23:48
嘩, 佢咁講野, 以後搏5見面。

呢啲1999 佢個女做FTM就得, 個新抱做 FTM就係死罪

首頁
34567...20

尾頁

跳至