懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我6月28日黎第一日(時間6天),平均30-31日黎一次,而check左7月13日有(emoji)(emoji),之後早同晚各開dodo 1次,第二日就冇(emoji)(emoji)⋯⋯到dd-4時用(晨V)電子check到懷孕1-2,但之後中午用紅d同綠d check下有冇加深!
(紅d 有兩線,但第二線淺粉紅)
(綠d只有好淺水印)
DD-3(中午 check)
(紅d有兩線,同琴日顏色一樣,冇加深)
(綠d就更加淺水印)
這幾日就好似黎m咁m痛!
我會唔會有可能化學懷孕呢?

別墅

Rainbow1469 發表於 21-7-26 17:45
我6月28日黎第一日(時間6天),平均30-31日黎一次,而check左7月13日有(emoji)(emoji),之後早同晚各開dod ...

剛剛用紅d同綠d,今日DD-3,同琴日差唔多深淺!

大宅

Rainbow1469 發表於 21-7-26 17:45
我6月28日黎第一日(時間6天),平均30-31日黎一次,而check左7月13日有(emoji)(emoji),之後早同晚各開dod ...

個人覺得唔會
就咁睇,紅d綠d睇落都正常
加深問題,最好較固定時間作比較,同埋要隔日對比先明顯有分別
初期HCG翻倍極都係幾十至一百,唔能夠要求綠d帶俾你顏色上面嘅變化
唔諗就唔會,諗就會,放鬆d自己
好現實嘅一句,真係化學嘅話,你我醫生神仙都唔會做到啲咩去改變

別墅

Goku1986 發表於 21-7-26 20:01
個人覺得唔會
就咁睇,紅d綠d睇落都正常
加深問題,最好較固定時間作比較,同埋要隔日對比先明顯有分別

我之前試過,以為係每日都要用黎check 紅d綠d,原來係隔日check加上用同時段去比較就會好啲!我明白啦!多謝你寶貴意見!thx!

大宅

Rainbow1469 發表於 21-7-26 21:16
我之前試過,以為係每日都要用黎check 紅d綠d,原來係隔日check加上用同時段去比較就會好啲!我明白啦!多 ...

無論之前試過咩都好,都要相信今次嘅自己同寶寶
祝一切順利

別墅

建議用晨尿,會易睇同易比較

別墅

Poyiwish 發表於 21-7-26 22:24
建議用晨尿,會易睇同易比較

我同琴日差唔多時間去check !
有冇加深呀?今日DD-2

別墅

Rainbow1469 發表於 21-7-27 18:06
我同琴日差唔多時間去check !
有冇加深呀?今日DD-2

你應該用晨尿驗,咁會比較準d,同容易睇有冇加深
即係用每朝起身痾既第一次小便黎驗
你夜晚驗,除咗光線問題,又會有其他因素影響,例如你岩岩一個鐘頭有飲過水,咁都會影響結果

就咁睇,覺得兩日好似差唔多

別墅

Poyiwish 發表於 21-7-27 19:29
你應該用晨尿驗,咁會比較準d,同容易睇有冇加深
即係用每朝起身痾既第一次小便黎驗
你夜晚驗,除咗光線問 ...

我明天再試!

首頁

尾頁

跳至