潮流時尚

跳至

首頁
34567...33

尾頁

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Despeate_Mama 發表於 21-7-16 14:35
好靚,我都想入到自己鍾意嘅色,知唔知係咪全線shop都已經返貨?會唔會有啲鋪早啲,有啲鋪遲啲?
...

每間鋪都開始返,但唔同shop返的貨都唔同,要巡多d。或者睇實官網,H巾上網搶的人相對少。希望多d jm post action picture比大家睇下實物。
work hard PLAY hard

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-7-16 15:47
Masan & Masan
之前一直唔肯定要咩色,本身好鍾意beige果條但係同Foubourg tropical果條太似,所以決定有 ...

巾尖果兩隻細馬出奇地突出

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

今季入手

Miyazaki    發表於 21-7-24 13:49

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-7-24 13:50
Yeah終於有嘢睇。
條beige色twilly我忍住無買呀幾叻呀

呢條係sa推介。冇法拒絕,因為今季繼續係earth tone,我又大把野襯到。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

泰國H網店最多新款,大家可以去果邊睇下。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

linus仔 發表於 21-7-26 19:43
SA介唔條Bingata 140 cashmere, 一開始覺得太花,不過上身又ok, 冬天襯深色淨色衫冇咁悶

襯晒你套衫。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

babyivyfei 發表於 21-7-31 10:43
下圖左下角果條上身幾靚!我有諗過下圖橙紅色。

呢款早兩年出係大賣,入得過。
留意洗水款好軟身,好多打花效果難做到。如果就咁掛上身或者單穿絲巾扣都好易用。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

babyivyfei 發表於 21-8-1 22:42
oh...原來係復刻版,長知識了

不過我訂左啲嘢仲未到貨,變左要超忍手,因為再咁買落去,我驚我 ...

呢個本身係redesign,再另加復刻版

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Kc天長地久 發表於 21-8-3 00:18
同意,我只買140,不論silk或cashmere ,去北歐冰島都暖笠笠,質料功能正,季季式樣千色百美,畫咁靚:ilov ...

140cashmere實用性最高,有靚又暖。

去旅行真係一流,我好怕凍,十四五度,著件厚heat tech加140,外加件皮褸就得,再凍少少披簿羽絨,不用著到米芝蓮。

帶少好多厚衫,上天下海都用得。
缺點係矮人有點顯大和打法相對少。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

另一個H Muffler系列最合喜歡長型巾

不用花心神打款,高低調的款式都有。好多H鐵粉jm都鐘愛,三千蚊左右都有全cashmere,抵玩過B字號。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

H今季開始投放資源係男性巾款,各國H網店已加上男裝scarves分類,以前歸類在男裝飾品。

2020FW亦開始出双面90巾。方巾類亦更多款式。

過往男巾多以黑,灰,藍,粉藍,深紅,墨綠色,橙為主調。期待未來有更多設計。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

追巾的jm要儲定錢,今秀d款未睇晒又要諗下一季了。聽閒2022SS好多靚款,如果今季有些巾1516唔知入唔入好,可以留力下一輪。

H巾比袋更燒荷包。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

GGsam 發表於 21-8-3 09:04
JenniferK, 請問呢條都係男裝?

係呀,上兩季款來的。
不過外仍有機會係搵到。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-8-3 09:09
聽到你咁講又驚又喜

我本來都諗住今季差唔多收手,不過原來我未睇男巾

下一季如果和2021SS咁多熱賣designer出巾的話,真係食樹根了。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-8-3 09:41
我都睇中咗一條男巾 Quatre Chevaux cw02 但SA話未見過

呢條都好得 耐心等下。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-8-3 09:50
我要提自己唔好對140太衝動,每季精選一條起兩條止,如果唔係真係會唔小心搞亂晒條數
...

數亂唔緊要,高配少少但買到自己鐘意都ok 不過季季咁入法都要搵地方放。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-8-3 12:52
我清完一個櫃桶又一個,jm 你更加多啦,我都想請教下點收納

都係斷捨離咋,好彩我買巾年資唔長。

掉左好多好厚身的衫,以前好怕凍。現在脂肪多左,加上H cashmere好夠暖。

唔襯到巾的衫唔再入手,減慢買衫速度。同樣方法清舊衫。

90cm巾兩件放一個盒,減少儲放體積。

不過H巾有入冇出長遠都好大件事。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-8-3 21:16
嚇到我心離一離,睇開頭幾句我以為你話掉巾

仲未去到可以掉巾咁瀟湘

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-8-4 11:46
JM 你都係唔好收手住喇
剛剛被通知又上咗幾款新我行先喇byeee 請問tree根以下仲有咩 ...

收手就唔會,越睇得多就越picky。 我有好多設限令自己唔入咁多巾。

要長買長有,每一季真係要計過度過先買。當然失手放血亦時常發生

樹根以下就要請教會長了,佢收左手一排應該好快翻身。

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

Miyazaki 發表於 21-8-4 23:02
今季我都決定咗每個design唔可以多過一個cw…太似已有嘅嘢都一口拒絕,忍到就忍,不過明顯今季D款無上季咁 ...

vintage真係難。
最怕係當真戴上身,十年八年都唔發現係假的。

首頁
34567...33

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊