婆媳關係

跳至

首頁
12345...12

尾頁

侯爵府

唔會回覆

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

檸檬檸檬 發表於 20-12-7 20:08
仔而家zoom功課有咩做漏一定話左我先。

今日自己要上堂又係zoom,回家已遲。一回來講你仔唔舒服,up媽咪要 ...

另一post話想離婚
唔離原因係?
不要從別人的嘴裡去認識我

侯爵府

回覆樓主:

第時老左我一定好折墮,成日要我倒食物。
今日自己整條魚唔鍾意食,講「我會倒左佢」,咪又係我倒!

唔洗自己錢買既就唔洗慳?

一定要為自己記錄,有咩都要屈我,無用過明火煮食,自己係廚房自言自語話人整到爐頭污糟

侯爵府

尋日因考試講唔洗整我飯,平時返學係星期一,考試就一定要星期一?

平時有一日會返娘家,叫佢唔洗煮,話我又唔返來?唔洗煮重好,可以慳返米飯同煤氣錢

其實我返娘家有咩問題?老公又要屈我勾佬 如果係都唔比我返去,我會揀離婚!

侯爵府

回覆樓主:

人地送野比你,你講而家d野平左吖!

唔識珍惜,又唔見買比人?人地既錢唔係錢

要幫個仔整野,佢最近,佢叫我做既態度極差,明明仔都係出聲,擺款到極!

侯爵府

回覆樓主:

唔明我既野關其他人咩事?

收埋冬天衫係到pack又要問人係咩黎?我家人留比我既野我唔會比人。
股票又要問放左未?幾錢放?我既私隱唔洗周圍同人講。
話我肥。我爸媽都無講,其實關你咩事呢?你是誰?

點解自己既底衫褲要連埋我地既衫一齊,n年前已講我既內褲唔好連你個仔既衫一齊洗,會影響你個仔。咁點解近半年你又要加埋你內褲一齊機洗?你既「經貴d」,真心覺得污糟同核突,自己已改手洗自己衫褲。

侯爵府

仔早上唔舒服,晚上有嘔,立即問食左咩野?係咪覺得我會害自己個仔?

你個仔推車仔去超市買我喜歡飲既野,我係咪有錯?第一我無提出要求;第二買野比老婆,老婆有罪?第三我平時買重野返來係自己攞嚟?

唔會再信你講既野。成日講仔我唔係到好乖,食好多同自己食。我係到就唔會。心諗呢個一定係我做人阿媽既錯!

最少聽到2次你問你d女,情人節點過。其實我娘家一直都唔會點慶祝節日,有心講比我聽架?

最少我爸媽一定永遠支持我

侯爵府

獲獲都等你個仔唔係到既時候話我 我邊有咁本事搞到個門鐘唔同聲

侯爵府

唔明點解突然咁「關心」我
講匯豐派息,問我幾錢買,買幾手。一手幾股。講今年明年派幾錢?

侯爵府

講到咁可憐,藥膏就快用哂叫你個仔唔好用咁多,有需要都唔想比你個仔用,好心搵代購買左返來,覺得得會害死你呀?好驚咁問我邊到買。

極到馬後炮,明明d野我已經做緊,係到都加把口,見你個仔講你又要加把口,你覺得點我做野自己好威呀?

侯爵府

買洗衣珠送車仔。問做咩有架車仔?咁人地無洗衣珠所以無拎返去,問咁洗衣珠呢?心諗屋企10幾盒又唔係無得用,好擔心我拎左去第2到?我錢買咩又關其他人咩事?

你一睇就知要買幾錢先送,如咁想要點解自己又唔買?講真我手洗衫又極少用呢d,個陣無啦啦講一日開2次機?我手洗衫+fing乾衫用幾多電同水?

經常出口術講某d野?想人買咪出聲。
講你個女寄咩咩比你,我唔會食你d貴野囉,一d都唔稀罕。

侯爵府

「呢度先係你屋企」

我唔同意,一星期返一去娘家都要咁話我? 係咪你既女住遠唔常返來,我住算近娘家返去都唔得?

侯爵府

真心覺得放假留在家係辛苦既,重有幾日捱。

侯爵府

真心覺得兩個姑奶結婚係甩難

小朋友開始返學,我既惡夢又開始,有咩野都係關我事。

個人覺得人地太著重錢,講到自己洗錢唔會慳,好捨得洗錢。買左補健食品,返來講幾次好貴。其實係咪想搵人比返錢佢?

侯爵府

格夜餸專登放我前面
即日整就放你寶貝仔個邊。我原本拎出來放個位,都比你轉左位

飯又日日煮咁多,唔洗你錢買唔洗慳架。

公爵府

無家用,打你,走啦。你要為自己打算下

侯爵府

次次都係罵我,你個孫放學唔做留我返來做唔緊要。唔好扮野講做咩我唔同你個孫溫書,你指會罵我,又唔敢罵你個仔。

唔好再問我做咩遲返,我真係好唔想老公不在家時,只有你個孫加我同你,唔想返來。呢度唔係令我舒服既家。假期入房都唔想出廳比人監視。更加唔想同係對話。有咩唔該唔好問我,問返你個仔。

日日返來講好多功課,聽起來十分幸載樂禍。之前又問都唔問就熄電視,你入房係咪我就唔可以睇?仔要做功課係咪我就唔可以食完飯先做?

你要做好人,唔好屈我做衰人!

老公可能會睇到,唔好問我做咩,好多野係累積返來。

侯爵府

成日做野比人睇
放假比人既做野聲嘈醒

成日講孫唔蓋被,自己知訓唔到幾慘,又成日整野聲都大,我醒左就訓唔返,我覺得自己好慘!

你個孫成日踢被,成日想講說話比我聽!想罵我唔同個孫蓋。我地係房訓你入來我已好唔鍾意,你入來2次,仔原本都無野,蓋2次個鼻又鼻水流

訓唔返 無得訓

侯爵府

回覆樓主:

早上係屋企做運動既聲又大

明明兜口兜面同佢講野又無反應咁

你個仔係到係唔同d

明明我買既,都同其他人講係你個仔買

水晶宮

樓主,看完。鄧你辛苦。我奶奶都類似咁。控制狂加影后。大家相敬如冰。

我慶幸不用同佢同住,佢同我屋企距離要半小時(等車加車程)。佢沒我家門匙或密碼。佢沒得玩突襲。我晨早撕破面,擺明連佢兩個女都不妥,不來往。樂得清靜。

你看看自己財政狀況,如果可以就做單親媽,搬娘家先。你長此落去會好易情緒出事。你要情緒ok先可以有精力去照顧好仔仔。加油。

你不需要理奶奶呢個人及鑽牛角尖。你老公如果愛你,覺得你重要,係會幫你,不是比你咁受委屈。

首頁
12345...12

尾頁

跳至