網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想趁雙11在淘寶/京東買碗碟套裝但礙於第一次買易碎物品,請問買過ge各位安唔安全,運送風險高唔高呢

子爵府

回覆 IgesroiViv 的帖子

我係京東自營買個花瓶、碗和玻璃杯,佢地包得好好,所以無爛。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

IgesroiViv 發表於 20-11-11 06:47
想趁雙11在淘寶/京東買碗碟套裝但礙於第一次買易碎物品,請問買過ge各位安唔安全,運送風險高唔高呢:questi ...

買過烤箱用的玻璃飯盒兩次, 有一次碎左一隻, 賣家好好人補發左, 有一次買左一套10隻湯匙碎左一隻, 見唔太貴, 無通知賣家. 結論係好容易出事, 搵好少少的集運減低20%風險.仲有唔好買貴價貨.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

複式洋房

thx ching們,咁都係買平小小穩陣d
另外想搭單問下0係京東用京豆係咪要實名+有大陸信用卡先用到,我下單想用但俾實名戈到卡住左

翡翠宮

IgesroiViv 發表於 20-11-12 08:46
thx ching們,咁都係買平小小穩陣d
另外想搭單問下0係京東用京豆係咪要實名+有大陸信用卡先用到 ...

用京豆要實名,實名現時仍需要大陸銀行户口……另紅包都要實名,升plus會員都係。

男爵府

買過,用幾個紙箱運,係大隻餸碟。其中一個箱有個碟爛左,店家有賠,好似係退返錢俾我。佢都有問我係邊一個箱有問題,我諗佢會搵返邊個員工包裝。

首頁

尾頁

跳至