網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

20152017 發表於 20-8-21 14:42
回覆 KCY 的帖子

但系我頭先買...要收我70幾蚊運費既..點解

京東選擇多好多喎,我同事屋企唔食東北米,買咗包油粘王畀佢試下,折後六十幾人仔,自己隨便買包2.5kg,仲有其他貨,11kg,用咗¥56運費券就做到全包郵。

京東雖然99只包3kg,但經常派運費券,早幾日用VISA付款,今日返咗2張¥10運費券,我現在手上有¥48運費券用,可抵6.8kg運費。

翡翠宮

20152017 發表於 20-8-21 16:49
回覆 lyh80115 的帖子

京東要實名制先可以有優惠券....我無實名啊

實名只係其一,要多購物,多參與,提升信譽到4星或5星,就比較容易領券。
我京東、拼多多嘅單多過淘寶好多,嚟緊又會喺唯品會買套睡衣……多玩幾個網站有著數架!

翡翠宮

hung1224 發表於 20-8-24 10:37
我京東版面而家睇唔到香港包郵幾多kg,你個版面係咪咁㗎

入「開學季」版面就有活動規則睇到包幾多。

翡翠宮

sochui 發表於 20-8-24 11:29
有什麼米口感似泰國香米?
249包10kg?
送住宅收20元?

經常喺京東買南方米,就係似泰國米。今次幫同事買咗靚蝦王同金太粮油粘王,之前買過增城絲苗……等等。

翡翠宮

sochui 發表於 20-8-24 11:58
可能買小包試試味,啱口味,買正常包裝,這些米供應穩定?

見你昨天買濾水器,應該喺京東買,搭3包1kg靚蝦王試下嘛,實夠¥99包3kg,攞到¥10運費券全包郵。
https://u.jd.com/TCx20Y

翡翠宮

sochui 發表於 20-8-24 12:32
昨天在淘買,送集運。
拿不到運費券,只有3kg,京東很難買米。
所以,看看有冇似泰國米可以淘

無運費券就改一改玩法,買個九陽4芯套裝0.76kg,只買2包靚蝦王,加包好輕嘅銀耳同米一齊凑夠3件7折,最終2.925kg全包郵,又有2包南方米試下
京東真係要盡量幫襯下,增加下京享值,以後先可以順利領券。即使99只包3kg,我幫自己買大米夠食之餘,仲可以幫同事買埋兼包郵。

翡翠宮

sochui 發表於 20-8-24 13:11
19.9一公斤,其實是比香港買泰國米更貴,這種買米,覺得有些傻

表面¥19.9啫,今次幫同事買3包1kg,每包標價18.8,3包7折,再用優惠券,埋單一共¥35.38包郵送上公司,唔算好貴,質素對得住價錢,我同事屋企好鍾意,一向食開呢隻。我用建行銀聯畀錢回贈4%,賺少少。

翡翠宮

sochui 發表於 20-8-24 13:28
你有各式各樣券,就平。
我沒有多少優惠券,很難折到十二三元一公斤

當交學費囉,京東賬號要買多啲,多啲經驗值多啲著數;淘寶買多買少都差唔多。
我準備幫同事喺京東買部¥4000人仔notebook,直送起碼有7日保障;香港買同規格貴2000。

翡翠宮

kerotan 發表於 20-8-31 22:07
如果keep住249包郵還可以的
隨緣吧

京東今日開始日日有運費券攞,可以儲埋9月9一鋪過用,加上¥99包頭3kg,買好重都得,我暫時攞咗¥16運費券。仲有其他優惠,詳情睇睇港澳會場:
https://3.cn/14m-3HzP?utm_user=plusmember&gx=RnFllmJfb2GLzNTAFRSv4gL72g&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

翡翠宮

bbchai 發表於 20-8-31 20:43
回覆 kerotan 的帖子

食完倉底, 以後冇得食大陸米了

點會呢?我啱啱喺京東買咗包金太粮油粘王,用咗張¥20運費券 ,仲用咗Mastercard付款減¥10。

翡翠宮

kerotan 發表於 20-9-2 12:59

謝謝報料

我嗰啲券到13號喎

翡翠宮

kerotan 發表於 20-9-2 21:17
是啊, 跟足佢指示做啦
我估都收咗工啦,明天睇下佢覆唔覆 inbox 有消息互聯
自在玩 ...

運費券仲可以買洗衣液、廁紙之類

翡翠宮

hohinmama 發表於 20-9-12 15:19
嘩……要數口好叻先得

最主要留意促銷節,京東99節由1號開始狂派運費券,我儲到9號手上有¥200運費券,求祈都買到4包米,加上其他嘢超30公斤包郵。總之最緊要運費券多

翡翠宮

hohinmama 發表於 20-9-12 15:19
嘩……要數口好叻先得

最主要留意促銷節,京東99節由1號開始狂派運費券,我儲到9號手上有¥200運費券,求祈都買到4包米,加上其他嘢超30公斤包郵。總之最緊要運費券多

翡翠宮

Mablelin 發表於 20-9-28 07:13
啱啱刨完晒所有post

最近研究緊應該買邊隻米試吓

唔認證都買到,只係用唔到紅包,升唔到plus。可以整張京東建行Mastercard先,都幾多優惠!
https://3.cn/-152HS9r?utm_user=plusmember&gx=RnFllmJfb2GLzNTAFRSv4gL72g&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

翡翠宮

gh2013 發表於 20-10-14 02:50
但靚蝦王我付款時話失效, 買唔到

貓超我見得紅香靚蝦王可以買,京東就買到全系列靚蝦王,我今日都自取咗包1kg。
旁邊包江西萬年貢都唔錯,之前食過,香軟易入口,今次再買,2.5kg裝:
https://u.jd.com/Q9Mkyr

翡翠宮

回覆樓主:

最近食油粘米,加咗少少大黃米一齊煮,發覺黏性大咗,更香軟。

翡翠宮

kerotan 發表於 20-12-16 13:11
知道大黃米及小米都很有益
小米試過了,煮飯太散,煮粥很寡
有機會要試下大黃米

好少,十分一都無

翡翠宮

kerotan 發表於 23-2-6 16:37
自從建行京東卡不再送運費券,就要改變策略吃2.5 kg的
* 玩簽到每7天送6蚊運費券, 其中有一兩天可以叠用變 ...

升埋plus會員,每月多¥30,有一兩日可以夾埋一次過用60。

如買得多凑¥199自取,呢期可以免首3kg。

翡翠宮

lyh80115 發表於 23-2-6 16:55
升埋plus會員,每月多¥30,有一兩日可以夾埋一次過用60。

如買得多凑¥199自取,呢期可以免首3kg。

最近都買咗包5kg。

運費券少咗,我無再買牛奶,食米重要啲。牛奶留番北上買
attach0/tmp/phprLbHhZ

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊