美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都係純粹分享減肥,有咗BB嗰陣時就68公斤,生完一隻都冇減肥,直到有一天覺得自己越嚟越肥。唔可以再咁樣落去,一直都唔肯磅重就係因為肥,同埋唔敢面對自己嘅體重,磅完重之後發現。自己平時又唔係食太多野。體重竟然去到73.5公斤,救命呀!咁啱就喺2月1號開始食咗一隻日本出嘅藥,我都估唔到咁有效,我其實之前早兩年就係自己減嘅,相信大家都聽過,喺走澱粉質,我由2017年11月,當時小朋友都歲半左右,準備入N班,因為我生完年半之後唔知點解越嚟越肥,我誓死不要做肥媽

大宅

所以當時2017年11月,減到去2019年11月左右。當然我梗係有期間偷食澱粉質啦。如果唔係呢兩年點維持生命。所以呢兩年由73.5 kg減到去60 kg。睇落好似好成功。其實兩年先減到13.5 kg。我覺得好慢。想快啲落磅。跟住我由今年新年之後。就發現左呢隻日本出嘅藥。我心態當然都係純粹試吓。因為試過有啲牌子都唔掂。我係好快放棄嗰啲人。結果我就無心插柳之後試咗呢隻。雖然係食咗有少少口乾。但係我冇心跳手震頭痛頭暈瞓唔着。同埋呢一隻係可以食澱粉質嘅。最好就係我食完澱粉質都冇肥到仲可以減到肥。所以我覺得都幾神奇。

大宅

由2月1號減到去3月15號。60 kg減到去52 kg。不過我依家仲食緊。諗住食到四月尾咁到我想要嘅理想體重,我就停止。不過依家啲同事都問我點解瘦咗咁多,我唔敢話俾人聽我食減肥藥。加上長期食減肥藥我都唔係鍾意,不過好在就算而家我放緊假都冇反彈過啲磅數。回顧番以前自己減肥。每年頭幾個月都係減肥。當然未試過好似今次咁瘦。每年年頭減完肥之後,年尾又肥返。不停係咁循環。困擾左都10年八年。今次覺得自己好成功。連老公話從來都未見過咁瘦。結婚時都冇而家咁瘦。

大宅

不過就係唯一一樣唔好嘅嘢。就係依家成日不停買衫,啲衫多到我老公都叫我唔好再買。但係有時見到網上開live啲衫真係好靚,結果又忍唔住。其實我有好多年都冇買過衫。因為自己太肥。所以着來着去都係果幾件衫褲。裙就更加唔會着。以前係唔使成日買衫好似慳好多錢。調返轉而家成日買衫好似購物狂。但係諗返起自己可以買到自己鍾意嘅嘢。你着得好睇。覺得幾好吖。仲有依家每天嘅習慣係一去完廁所,早上即刻磅體重。以前真係唔知幾耐先會磅一次。我依家希望個體重keep住到永遠。哈哈。我純粹分享我自己今次咁有恆心同覺得自己好有毅力!係呢三年來減完肥冇復胖嘅恆心。

大宅

最近因為疫情關係。仔仔都唔使返學。所以晚上有時喺屋企會同個仔一齊搵YouTube減肥嘅舞一齊跳。我仔仔當然肥啦。不過一齊做吓運動。我又可以修身。Be Safe , Be healthy

男爵府

我之前生完又係減唔到,又係有朋友介紹無副作用天然既日本減肥藥,我食咗好似每款2包定3包咁上下,都係瘦咗既,但個年公司body check,不嬲公司有body check所以有記錄,個年無端端有個指數超標好似影響肝臟,但我已經停咗無食隻藥,跟住我要再食其他補充品醫返個上升咗指數隔一排先再去check睇吓有冇事,好彩已正常返,當時醫生有問我係咪食咗藥,如果你已經減咗,快啲唔好再食啦,我覺得點都有其他影響自己唔知

大宅

bbpo 發表於 20-4-16 08:02
我之前生完又係減唔到,又係有朋友介紹無副作用天然既日本減肥藥,我食咗好似每款2包定3包咁上下,都係瘦咗 ...

不過如果講起減肥藥,我以前細個曾經食嗰度偉雄醫生開嘅藥。佢嗰啲藥仲嚴重過其他,想當年食完佢啲藥心跳手震口渴瞓唔到覺不特止,原來後尾翻查佢啲藥係甲狀腺藥,痴線嘅俾啲甲狀腺藥俾人哋食。佢嗰間嗰啲就千祈真係唔好試吓

男爵府

bb2015 發表於 20-4-16 08:37
不過如果講起減肥藥,我以前細個曾經食嗰度偉雄醫生開嘅藥。佢嗰啲藥仲嚴重過其他,想當年食完佢啲藥心跳 ...

我又係喎,以前細個岩岩出黎做嘢同事介紹西醫減肥同你以上情況一樣,食過三日之後都唔敢食

大宅

bb2015 發表於 20-4-16 06:52
我都係純粹分享減肥,有咗BB嗰陣時就68公斤,生完一隻都冇減肥,直到有一天覺得自己越嚟越肥。唔可以再咁樣 ...

可介紹旁隻?

男爵府

賣緊廣告

大宅

我都係純粹分享減肥,有咗BB嗰陣時就68公斤,生完一隻都冇減肥,直到有一天覺得自己越嚟越肥。唔可以再咁樣 ...

可否介紹減肥藥名稱?

洋房

有稿味,有冇前後對比睇下?

大宅

Pm pls

首頁

尾頁

跳至