自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無媽媽知道呢?

別墅

回覆 1# maymay829 的文章

校舍細

大宅

係呀... 如果高班轉晒去下午班, 咁佢咪可以收多d K1學生囉..

男爵府

環保接龍勳章

學校既解釋:高班好多時上午要去面試.

我自己諗到既:學校要用盡班房,如果k1,k2就叫人去pm班,個個都唔願去.但係都讀到k3啦,唔通都走咩?

禁止訪問

大宅

咁不如叫K3番全日咪仲好!

原帖由 winwin831 於 09-5-19 14:12 發表
據我既理解,係因為要等小朋友習慣小學全日制的課程,等佢哋改變要瞓晏覺的習慣。有媽咪係咁講架!

民房

有間幼稚園突然係4月通知啲家長, 下年度所有k3都轉哂下午斑.

http://forum.baby-kingdom.com/redirect.php?tid=2210602&goto=lastpost#lastpost

民房

K3番全日, 咪少咗課室收N1生囖!

大宅

都唔多通wo, 如果k3要佢地介左瞓晏覺, 咁同時, 都會介左早起wo, 係咪呢?
原帖由 ccmami-04bb 於 09-5-20 11:55 發表
K3番全日, 咪少咗課室收N1生囖!

民房

咪係囉, 轉返下午班, 成4點幾5點先放學, 夜晚做埋功課, 都夜喇, 第2朝小朋友自然遲起身, 所以我十分反對K3返下午班, 小一點適應早起?

由其是突然4月通知啲家長, 下年度所有k3都轉哂下午斑

http://forum.baby-kingdom.com/redirect.php?tid=2210602&goto=lastpost#lastpost

別墅

[quote]原帖由 pcdogxx 於 09-5-19 13:18 發表
係呀... 如果高班轉晒去下午班, 咁佢咪可以收多d K1學生囉.. [/quote

咁如果但係k2仲keep住有上、下午班架喎~
咁全部轉晒k3係下午班, 咁每班咪好多人囉??

洋房

好媽媽勳章

[quote]原帖由 pcdogxx 於 09-5-19 13:18 發表
係呀... 如果高班轉晒去下午班, 咁佢咪可以收多d K1學生囉.. [/quote

咁如果但係k2仲keep住有上、下午班架喎~

"學校無一次過收家長3年學費, 又無合同, 係按月收學費架, 我sell, 你buy, 你願意咪選擇留低." 有個突然4月通知啲家長, 下年度所有k3都轉哂下午斑的校長這樣回應!

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2210602&extra=page%3D1&page=13

"其實d小朋友到時小1都是返全日班, 而且都不會睡覺, 只是你大人唔想改變你的生活模式, 好似放假話同d小朋友去飲荼, 其實都是你們大人想這樣做, 並不是小朋友願意, 好似有的人拿津貼後去飲荼這樣!" 校長另外回覆!

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

綠楊

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

之前聽親戚講,
佢個仔係YL讀一間幼稚園都係咁,
不過佢話miss都講係因地方不足

洋房

好媽媽勳章

都是錢作怪! N班學費貴好多, 但師資又不用太高, 加上K3很多時都安排畢業典禮釆排表演, 未掉你落下午班, N班才是米飯班主, 日後K1,K2 都是這班學生...

首頁

尾頁

跳至