親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

appledai 發表於 19-8-31 17:48
搭車揾下美東。我計劃住紐約親戚家,玩華盛頓-波士頓-紐約三個城市。bus遊,華盛頓-波士頓各住一天,2大1BB ...

Washington DC 同 Boston 一天絕對不夠, 在DC單看Smithsonian的博物館都唔止一日, 而且由New York去任何一處車程唔短,揸車單程都要4個鐘。

想睇大學Boston有Harvard同MIT,由New York去經New Haven可以參觀Yale及在Providence參觀Brown,New York去DC可以繞道Princeton,Princeton校園好靚,也可以停Philadelphia,有很多歷史景點,大學有UPenn。

伯爵府

BK Milk勳章

dillon 發表於 19-9-1 23:07
Washington DC 同 Boston 一天絕對不夠, 在DC單看Smithsonian的博物館都唔止一日, 而且由New York去車程 ...

謝謝,我真是要再研究一下,我還沒試過博物館1日都不夠,沒去過真是不知道。可惜我飛機沒著2日,三個地方total只剩下8日。

大宅

locha 發表於 19-8-31 03:06
佛羅里達州奧蘭多……好多樂園啱玩,又有廸士尼公園、名牌店舖街、中世紀晚餐、海盗晚餐、朱古力博物館、動 ...

Just Orlando, u can spend over a week there, visiting 4 Disney parks, sea world and 2 Universal Studio, Kennedy Space Centre and outlet! U can spend 8-9 days there. For remaining days, u can go to Miami or fly to New York!

wcpcelia    發表於 19-9-3 11:40

侯爵府

appledai 發表於 19-9-1 23:44
謝謝,我真是要再研究一下,我還沒試過博物館1日都不夠,沒去過真是不知道。可惜我飛機沒著2日,三個地方t ...

Smithsonian有十幾個博物館, 你可選有興趣的去.
https://washington.org/smithsonian-institution-museums

伯爵府

BK Milk勳章

dillon 發表於 19-9-2 18:30
Smithsonian有十幾個博物館, 你可選有興趣的去.
https://washington.org/smithsonian-institution-museum ...

多謝!

大宅

winpoopoo 發表於 19-8-30 08:20
暑假,會自駕,大約十五天,可不需只玩一州,不考慮搭內陸機,全程揸車去玩,兩大加一個高小生,應該plan玩 ...

仔5歲時去12天LA+LV...好開心呀..高小加洲都好玩

大宅

回覆 sophialihk 的帖子

糾結中, 半個月, 兩大一老一中學生, 小學生, 唔知去邊個city好

首頁

尾頁

跳至